Många människor gillar att färga håret nuförtiden. Det är som ett nytt modeuttalande för alla. Från ljusrött till blått till ränder till rosa och lila verkar färgerna inte ta slut. Alternativen och så mycket att du kan vara förvirrad om vilken du ska ta. Beroende på din klädkänsla, din hy och form bör du välja en färg som komplimangerar dina egenskaper och smickrar hela dig själv.

tips-för-färgat-hår

Men påminn dig alltid en sak; att hålla sig borta från ammoniak. Det skadar ditt hår och gör det torrt, grovt och sprött. Det kommer att absorbera all fukt och ge dig ett mycket oattraktivt utseende. Förutom detta har du inte mycket att oroa dig för.

Hårvårdstips för färgat hår:

tips-för-färgat-hår

För att ta hand om ditt färgade hår bör du hänvisa till den här artikeln som ger dig en grundläggande idé och förståelse för de saker du bör göra för att behålla ditt glamorösa och glänsande hår..

Ingen kemisk behandling:

Innan du färgar håret, se till att det inte finns någon kemisk behandling på ungefär tre till fyra veckor från innan. Du bör ta väl hand om ditt hår vid den här tiden och hålla dig borta från torktumlare, plattångar, curlers och andra fina hårstylingprodukter. Borsta håret ordentligt och drick också mycket vatten under hela dagen för att hålla det hydratiserat, fräscht och lätt.

1. Konditionering:

konditionering-hår-för-färgat-hår

För att hålla ditt färgade hår levande, strålande och vackert; du borde definitivt prova lite konditionering. Mosa en banan, lite yoghurt och ett ägg i en skål. Blanda väl och applicera på håret. Låt stå kvar i ytterligare en timme. Använd ett milt schampo för att tvätta bort det. Detta hemhjälpmedel krävs för dina tresses mjuka och välkonditionerade. Om du inte konditionerar, kommer färgen definitivt inte att sätta sig i hårbotten. Om du inte är säker på din hårrutin kan du gå till en salong och be en expert att göra din konditionering. Professionell hjälp är alltid bättre än att göra saker hemma.

2. Konditionering av varm olja:

Varm olja konditionering

Du kan använda en bra mängd kokos eller olivolja för att massera håret. Detta är ett av de mest kända stegen som människor har använt för att få attraktivt och glamoröst färgat hår. Allt du behöver göra är att värma så olivolja och vänta tills den kommer till rumstemperatur. Efter det har du masserat på hårbotten under de närmaste femton till tjugo minuterna. Var försiktig med fingertopparna och glöm inte att känna dig avslappnad. Detta steg kommer att välsigna ditt hår i överflöd.

3. Trim- och föntorkning:

föna-hår-för-färgat-hår

Det sista du vill göra med ditt hår efter att du har färgat det är föntorkning. Låt ditt hår torka naturligt. Om du vill använda kan du prova en sval vindinställning för att göra ditt hår torrt. Nästa sak du borde göra istället är att trimma. En gång i månaden bör du gå till salongen och trimma hårets ändar. Detta förhindrar att det kommer skador och kluvna ändar.

4. Ingen simning på ett tag:

Kvinna som simmar i poolen

Efter att du har färgat håret, undvik att komma i poolen de närmaste veckorna. Detta beror på klorinnehållet i vattnet som kommer att orsaka stor skada på hårkvaliteten. Men om du fortfarande vill simma, bära en badmössa så att du kan ge ditt hår lite skydd. Detta är ett av de viktigaste stegen att följa efter att färgen har gjorts.

5. Schampo och konditionering efter färgning:

Schampo och konditionering efter färgning

När du har färgat håret är det viktigt för dig att schamponera det. Men se till att produkten du använder ger hårfärgen skydd. Dessa typer av schampon tvättar inte bort färgerna och hjälper molekylerna att bosätta sig på ett bättre sätt. Du behöver också en bra balsam för att balansera fukten i ditt hår. Eftersom kemikalier som ammoniak har använts för att färga håret måste du använda ett balsam som är färgskyddande. Ditt hår kommer att bli glänsande och lysande efter detta.

6. Kraften hos vaselin:

vaselin-för-färgat-hår

Enligt några hårsexperter bör du försöka använda en mycket naturlig och enkel nyans medan du färgar håret, gå inte på något som är överdrivet. Men om du går för färger som blond och brun, applicera lite vaselin på håret innan du applicerar färg. Detta förhindrar färgning och ger ditt hår lite naturligt lyster och glans. Du kan också starta en timer när du börjar färga. När det börjar ringa, skölj håret noggrant tills det ser helt snyggt och rent ut. Ditt övergripande utseende kommer att utmärka sig och glamma dig helt.

7. Använd hårmasker:

Använd hårmasker

Du måste använda en hår- eller proteinmask för att fylla på och återfukta ditt hår efter att du har färgat hår. Ta lite banan och honung och mosa det. Du kan också göra en pasta med ägg och mayo och använda den till din fördel. En leave-in balsam har också rekommenderats. Detta kommer att skydda ditt hår från solens ultravioletta strålar och göra det mer hanterbart och lätt. Gör inte en hårmask mer än gånger i veckan eftersom överdrivenhet kan förstöra din hårkvalitet.

8. Gör ett patch -test:

Om du färgar håret hemma bör du alltid göra ett plåstest. Detta visar att du inte är allergisk mot produkten. Och om du märker någon form av negativ reaktion, kanske du vill ändra din produkt. Men innan du väljer en produkt för dig själv, se till att du har konsulterat en specialist eller stylist eftersom de alltid kan ge dig den bästa typen av råd. Med det kan du aldrig gå fel.