Håret anses vara en mycket värdefull tillgång i en kvinnas liv. För att ta hand om det försöker hon olika sorters stilar. Ett av de mest kända stegen är hårfärgning. De kommer att ge dig ett mycket unikt och väldefinierat utseende.

hur man färgar hår hemma

Varför spendera tusentals dollar i salongen när du enkelt kan göra det hemma? Oavsett om du oroar dig för vilken färg du ska använda, så föreslår vi dig denna fantastiska artikel som hjälper dig genom hela proceduren och hjälper dig att uppnå det utseende du alltid har velat ha. De är ganska enkla att göra och är ganska billiga också. Så läs följande stycken noga om hur du enkelt färgar hår hemma?

hårfärgning-hemma

Tips och regler för hur man färgar hår hemma:

Det finns några grundläggande regler du måste följa innan du börjar färga håret. Det första är att vara konservativ. Välj inte någon färg som är två till tre nyanser mörkare än din ursprungliga färg. Nästa sak är att be en vän att följa med dig. Hon kommer att titta på dig när du färgar håret och berättar också om du har missat en plats. Det tredje du måste göra är att få en djup konditioneringsbehandling minst en gång i veckan så att ditt hår blir glänsande. Det sista du måste göra är att färga bara dina rötter efter att du har färgat för första gången. Om du har hållit dessa punkter i tid bör hårfärgning inte vara ett problem för dig.

Verktygen du behöver:

hårfärg-saker-för-färgning

Du behöver vissa verktyg innan du färgar håret. Det första är en pensel. Den ska vara en eller två tum bred. Nästa sak du behöver är en skål så att du kan blanda färgämnet och virvla penseln när du behöver. Det tredje är klipp. Detta hjälper dig att fixa håret. Den fjärde utrustningen är en råttstjärtkam. Detta hjälper till att dela håret i lika delar. Du behöver också två mörka handdukar och en alkoholbaserad ansikts toner.

Lita inte alltid på boxen:

Du behöver inte alltid lita på bilden på kartongen. Hårfärg reagerar olika på olika typer av textur och även om du får det gjort av en professionell, kanske du fortfarande inte kommer att se ut som personen på lådan. Fokusera på beskrivningen av färgen istället. Det kommer att fungera som en bättre guide och ge dig bra och fördelaktiga råd om ditt hår.

Gör ett strandtest:

Det tredje du behöver göra är ett strängtest. Detta hjälper dig att förstå om du verkligen gillar färgen och påminner dig också om hur länge du behöver behålla ditt färgämne. Du kan helt enkelt göra detta genom att dö en liten del av håret och sedan torka av det med en våt trasa. Använd sedan en handduk för att ta bort färgen helt. Detta hjälper dig att förstå vilken färg du ska använda och hur länge ska du hålla den stilla.

Tvätta ditt hår:

tvätta ditt hår

Se till att du har tvättat det 48 timmar innan du färgar håret. Detta kommer att göra döden till en mycket enkel process. Om det är möjligt kanske du vill undvika en balsam. Men om du känner att ditt hår är för torrt, kan du applicera ett bra balsam under de kommande fem minuterna. Detta hjälper till att behålla hårets fuktighet och håret torkar inte för snabbt.

Gör dig redo:

Nästa sak du behöver göra är att göra dig redo. Ta en handduk och dra den runt axlarna. Detta förhindrar att dina kläder blir smutsiga. Du bör också bära dina handskar. Se till att de är gjorda av normalt gummi. Även latex kommer att göra. Att bära handskar kommer att hålla dina händer säkra och förhindra också att de blir för smutsiga.

Blanda färgen:

blanda-hår-färg-med-pensel

Nu måste du blanda färgämnet. Ta en skål, en pensel och färgämnet. Följ anvisningarna som visas på baksidan av produkten. Blanda nu färgämnet i en skål. Om färgpaketet inte kommer med en skål, använd en skål hemma. Plastskålar är oftast de bästa. Om satsen inte ger dig en bra pensel, måste du köpa den från en lokal hantverksbutik. De bästa är vanligtvis en och en halv till två tum breda.

Måla ditt hår:

måla-ditt-hår

När du är klar med strängtestet måste du måla håret. Ta varje tråd och applicera med pensel. Om färgen är för ljus kan du ansöka igen. Om du inte gillar en ljus eller mörk version kan du prova ett annat test. Du kommer också att behöva en kam för att dela olika delar av ditt hår. Dessa avsnitt kommer att se till att du inte går miste om en enda hårfläck.

Applicera färgämnet i varje avsnitt:

Applicera färgämnet i varje avsnitt

Bryt håret i mindre undersektioner. Börja måla från hårets rötter. Om du börjar från dina ändar matchar inte färgerna och du kan se ut som en zebra. Arbeta färgämnet så bra att det helt enkelt ser mer ut än en vanlig hårfärg. Du kommer definitivt att se ut som en prinsessa i slutet.

Ställ in en timer:

sätt-en-timer-för-färgning

Det sista du behöver göra är att ställa in en timer. Om du har mycket grått hår kanske du vill behålla håret under en längre tid. Men håll inte ditt färgämne över natten eftersom det kommer att torka ut ditt hår. Det kommer att öppna upp vågen mer än nödvändigt.