Mange mennesker liker å farge håret i disse dager. Det er som en ny moteerklæring for alle. Fra lys rød til blå til striper til rosa og lilla ser det ikke ut til at fargene tar slutt. Alternativene og så mye at du kan være forvirret om hvilken du bør ta. Avhengig av påkledningssans, hudfarge og form, bør du velge en farge som vil komplimentere funksjonene dine og smigre hele deg selv.

tips-for-farget-hår

Men husk alltid en ting på deg selv; å holde seg borte fra ammoniakk. Det skader håret ditt og gjør det tørt, grovt og sprøtt. Det vil absorbere all fuktighet og gi deg et veldig lite tiltalende utseende. Bortsett fra dette har du ikke mye å bekymre deg for.

Hårpleietips for farget hår:

tips-for-farget-hår

For å ta godt vare på det fargede håret ditt, bør du henvise til denne artikkelen som gir deg en grunnleggende ide og forståelse om tingene du bør gjøre for å beholde det glamorøse og skinnende fargede håret ditt.

Ingen kjemisk behandling:

Før du farger håret ditt, må du kontrollere at det ikke er noen kjemisk behandling på omtrent tre til fire uker fra før. Du bør passe godt på håret ditt rundt denne tiden og holde deg unna tørketrommel, rettetang, krøller og andre flotte hårstylingsprodukter. Puss håret ditt ordentlig og drikk mye vann hele dagen for å holde det hydrert, friskt og lett.

1. Conditioning:

condition-hår-for-farget-hår

For å holde det fargede håret ditt levende, strålende og vakkert; du bør definitivt prøve litt kondisjonering. Mos en banan, litt yoghurt og et egg i en bolle. Bland godt og påfør på håret ditt. La det stå i en time til. Bruk en mild sjampo for å vaske den av. Dette hjemmemedisinen er påkrevd for dine lokker glatt og godt betinget. Hvis du ikke kondisjonerer, vil fargen definitivt ikke sette seg på hodebunnen din. Hvis du ikke er sikker på hårrutinen din, kan du gå til en salong og be en ekspert om å gjøre kondisjonen din. Profesjonell hjelp er alltid bedre enn å gjøre ting hjemme.

2. Varm olje -condition:

Varm olje -condition

Du kan bruke en god mengde kokos eller olivenolje til å massere håret. Dette er et av de mest kjente trinnene folk har brukt for å få attraktivt og glamorøst farget hår. Alt du trenger å gjøre er å varme så olivenolje og vente på at den kommer til romtemperatur. Etter det har du massert på hodebunnen i de neste femten til tjue minuttene. Vær forsiktig med fingertuppene og ikke glem å føle deg avslappet. Dette trinnet vil velsigne håret ditt i overflod.

3. Trimme og blåse tørking:

føne-hår-for-farget-hår

Det siste du vil gjøre med håret ditt etter at du har farget det, er føning. La håret tørke naturlig. Hvis du vil bruke, kan du prøve en kul vindinnstilling for å gjøre håret tørt. Det neste du bør gjøre i stedet er trimming. En gang i måneden bør du gå til salongen og klippe hårets ender. Dette forhindrer skader og splittede ender.

4. Ingen svømming en stund:

Kvinne som svømmer i bassenget

Etter at du har farget håret ditt, unngå å komme i bassenget de neste ukene. Dette er på grunn av kloret i vannet som vil forårsake stor skade på hårkvaliteten. Men hvis du fortsatt vil svømme, bruk en badehette slik at du kan gi håret litt beskyttelse. Dette er et av de viktigste trinnene du må følge etter at fargen er utført.

5. Sjampo og kondisjonering etter farging:

Sjampo og kondisjonering etter farging

Etter at du er ferdig med å farge håret ditt, er det viktig for deg å sjampo det. Men sørg for at produktet du bruker gir hårfargen beskyttelse. Slike sjampoer vil ikke vaske bort fargene og hjelpe molekylene til å bosette seg på en bedre måte. Du trenger også en god balsam for å balansere fuktigheten i håret ditt. Siden kjemikalier som ammoniakk har blitt brukt til å farge håret ditt, må du bruke en balsam som er fargebeskyttende. Håret ditt blir skinnende og strålende etter dette.

6. Kraften med vaselin:

vaselin-for-farget-hår

Ifølge noen håreksperter bør du prøve å bruke en veldig naturlig og enkel nyanse mens du farger håret ditt, ikke gå for noe som er langt over toppen. Men hvis du går for farger som blond og brun, bruk litt vaselin på håret før du påfører fargen. Dette forhindrer flekker og gir håret litt naturlig glød og glans. Du kan også starte en timer når du begynner å fargelegge. Når det begynner å ringe, skyll håret grundig til det ser helt pent og rent ut. Ditt generelle utseende vil utmerke seg og glamme deg helt.

7. Bruk hårmasker:

Bruk hårmasker

Du må bruke en hår- eller proteinmaske for å fylle opp og fukte håret etter at du har farget hår. Ta litt banan og honning og mos det. Du kan også lage en pasta av egg og majones og bruke den til din fordel. En leave-in balsam har også blitt anbefalt. Dette vil beskytte håret mot solens ultrafiolette stråler og gjøre det mer håndterbart og lett. Ikke bruk en hårmaske mer enn flere ganger i uken, da overdrivelse kan ødelegge hårkvaliteten din.

8. Gjør en patch -test:

Hvis du farger håret ditt hjemme, bør du alltid gjøre en patch -test. Dette viser at du ikke er allergisk mot det produktet. Og hvis du ender opp med å merke en slags negativ reaksjon, kan det være lurt å endre produktet ditt. Før du velger et produkt for deg selv, må du imidlertid kontakte en spesialist eller stylist siden de alltid kan gi deg de beste rådene. Med det kan du aldri gå galt.