Som navnet sier, er stinkende hår den ubehagelige lukten som kommer fra håret, og vanligvis oppstår det når en person lider av stinkende hårsyndrom. Imidlertid er det ikke et resultat av dårlig hygiene og kan forekomme i alle aldersgrupper. For de som har flere problemer med fet hår har en tendens til å ha en forverret tilstand fordi det har en tendens til ikke bare å tiltrekke forurensende stoffer fra luften, men også sterk lukt. Hormonell ubalanse i kroppen er en annen av årsakene til stinkende hår.

Stinkende hår

Imidlertid, når du har kommet i form med problemet, er den neste ideen å se etter behandlingen fra det samme. Det beste er å følge noen hjemmemedisiner siden det er trygt, effektivt og rimelig å nå målene. Listen nedenfor har noen ideer i toppklasse som kan brukes.

Beste hjemmemedisiner for stinkende hår:

1. Baking Soda for stinkende hår:

Natron for stinkende hår

Sammen med å redusere oljigheten, hjelper det også med å skape nøytrale effekter når det gjelder lukten. Tanken er å vaske håret med vann blandet med litt natron og deretter følge det med en påføring av natronpasta. Dette bør skylles etter 5 minutter for å få umiddelbare resultater. Det bør gjøres en gang i uken.

2. Bad med appelsinjuice for stinkende hår:

Appelsinjuice for stinkende hår

Ta litt ferskt appelsinjuice uten sukker og skyll håret godt. Lukten forsvinner umiddelbart. Saften skal stå i 20-30 minutter og deretter skylles med lunkent vann. Håret kan også sjampo med et mildt produkt. Skyll håret med kaldt vann. Sammen med kjemiske lukter fjerner den også svett lukt og flass.

3. Sitronsaft for stinkende hår:

Sitronsaft for stinkende hår

Ikke bare er sitronsaft perfekt for hårhelsen, men også når det kommer til luktende lukt fra trådene. Det etterlater håret rent, så vel som friskt. Det øker også glattheten og glansen og fjerner også flass. Ta saften av to sitroner og fortynn den i vann. Dette bør brukes til å skylle håret etter sjamponering. Sørg for å la det ligge i håret i noen minutter før du vasker det fra vannet igjen. Følg dette to ganger i uken.

4. Tomatjuice for stinkende hår:

Tomatjuice for stinkende hår

Sammen med å fjerne den dårlige lukten fra håret, vil det hjelpe med å balansere pH -nivåene i hodebunnen. Fersk tomatjuice kan påføres håret i 15 minutter og vaskes deretter av. Dette bør gjøres 2 ganger i uken.

5. Eplecidereddik for stinkende hår:

Eplecidereddik for stinkende hår

Hårklaringsegenskapene til eplecidereddik hjelper til med å vaske ut akkumulert smuss og olje som forårsaker stinkende hår. Fortynner noe av denne væsken med destillert vann mens du tilfører noen dråper essensiell olje som lavendel eller rose. Dette bør sprayes på håret og deretter stå igjen en stund. Vask det av med kaldt vann. Gjør dette omtrent 2 ganger i uken.

6. Tea Tree Oil for stinkende hår:

Tetreolje for stinkende hår

De antimikrobielle egenskapene vil hjelpe til med å fjerne bakteriene som forårsaker dårlig lukt. Fortynn noen dråper tea tree olje med vann og skyll deretter håret med det. Dette bør stå i 20-30 minutter før du sjamponerer fra en mild sjampo.

7. Aloe Vera Gel for stinkende hår:

aloe vera gel for stinkende hår

Etter sjamponering må du massere fersk aloe vera-juice eller gel inn i håret i 10-15 minutter. Dette bør skylles med vann. Det hjelper på å berolige hår og hodebunn og fjerner også den luktende lukten uten store problemer.

8. Honning og kanel kombinasjon:

Kjære & amp; Kanel for stinkende hår

De antibakterielle og soppdrepende egenskapene til honning og kanel gjør den perfekt for stinkende hårbehandling. Forbered kanelte ved å koke pulveret i en kopp vann. Tilsett en teskje honning og bruk den i et par timer. Dette bør skylles med vann og sjampo. Gjør dette to ganger i uken.

9. Vodka -underverk:

Bland 1-2 ts vodka med vann og bruk det som en spray for håret for å behandle lukten. Dette bør gjøres etter sjamponering og skal skylles etter 15-20 minutter med rent vann. Det er et godt middel.