Är hårserum ett nytt ord för dig? Du måste ha stött på detta ord i flera hårvårdsannonser men är inte medveten om dess användning och fördelar. Tja, läs vidare för att hitta allt du behöver veta om serum för hårväxt. Med generiska ord är hårserum en hårvårdsvätska som består av kiselbaserat innehåll, ceramider och aminosyror.

Hårserum är som en magisk lösning som förvandlar grovt och tråkigt hår till glänsande och fritt flödande lokkar på bara nolltid. Till skillnad från hårvårdande oljor som tränger in i hårets nagelband och tillfälligt ändrar struktur, täcker hårserum helt enkelt hårets yta. Detta tunna skyddande lager ger ljusreflektion och får ditt hår att se glänsande ut.

Även om de är fantastiska för att hantera krusigt och torrt hår, skyddar dessa serum också håret från hårt solljus, föroreningar och fukt. Både män och kvinnor kan använda dessa hårserum för hårväxt.

Hur man använder hårserum för hårväxt

Fördelar med serum för hårväxt:

Om du vill växa håret snabbt och samtidigt behålla kvaliteten, är hårväxtserum allt du behöver. De aktiva ingredienserna i hårserumet stimulerar hårrötterna och hårbotten. Detta i sin tur utlöser de döda eller vilande hårsäckarna för att initiera ny hårväxt. Eftersom hårserumet fungerar sig genom att ”starta om” de överflödiga hårsäckarna också, hjälper det också till att öka hårets tjocklek. Detta gör hårväxtserum till en ultimat lösning för dem som står inför hårförtunning, minskad hårväxt, alopeci, för tidig skallighet och skalliga fläckar också. Men detta slutar inte här. Förutom att initiera snabbare hårväxt ger hårserum en mängd andra fördelar för håret också.

  • Hårväxtserum ger ett glansigt utseende till ditt hår. De förvandlar magiskt torrt och krusigt hår för att göra dem glänsande och hanterbara. Det förhindrar också att hår trasslar ihop och ger en hälsosam glans.
  • Genom att fodra håret med en skyddande päls förhindrar hårväxtserum också håret från skador orsakade av föroreningar, fuktighet, damm och stylingsverktyg.
  • De flesta hårväxtserum är utrustade med UV -skyddsformler. Detta skyddar håret från skador av skadliga UV -strålar.
  • Slutligen är hårserum också utmärkta konditioneringsmedel för håret. De är en hälsosam ersättning för håroljor som fastnar i hårbotten och gör ditt hår krusigt.

Serum för hårväxt

Hur man applicerar serum för hårväxt:

Ibland kan inte det bästa av hårserum ge dig önskat resultat om de inte appliceras korrekt. Behåll därför alltid denna guide för applicering av hårserum till hands. Denna appliceringsprocess hjälper säkert till att få hårväxt säkert.

  • Först och främst är det viktigt att märket för ditt serum är detsamma som ditt schampo och balsam. Detta skyddar ditt hår från de negativa effekterna av att blanda olika håringredienser tillsammans.
  •  Häll 2-6 droppar serum på handflatorna och gnid ihop dem. Serum ska aldrig appliceras med fingertopparna. Använd alltid en mjuk paddelborste för att sprida serumet på ditt hår.
  • Hårserum ska alltid appliceras längs hårets längd. Till skillnad från andra hårvårdsprodukter som används från hårbotten, bör serum aldrig appliceras på hårbotten och hårrötterna. Efter applicering med handflatorna längs längden borstar du håret för att sprida serumet jämnt.
  •  Nu behöver du bara föna håret helt och du är klar med jobbet. Denna hårväxt serumapplikation förutom att stimulera hårväxt ger dig mjukt och silkeslen hanterbart hår som får huvudet att vända i din riktning.

Slutgiltiga tankar:

Innan du använder hårväxt serum är viktigt att konsultera en bra hårsexpert. Använd alltid ett bra märke när du använder hårväxtserum. Marknaden är översvämmad med hårväxtserum, välj ett som passar ditt hår och ger önskat resultat.