Nyckeln till en glansig man är oljning över natten. Oavsett hur mycket vi hatar att olja, är det en tidtestad lösning för att få en tjock och vacker man. Medan de flesta oljor är klibbiga och har en skarp lukt, finns det en som är klibbig och snabbabsorberande med en söt långvarig lukt. Det är söt mandelolja. Här i denna artikel förklarar vi söt mandelolja för hårväxt snabbare, längre och tillsammans med fördelar.

Hur man använder mandelolja för hårväxt längre

1. Mandelolja för hårväxt längre och fördelar:

Mandelolja är antingen bitter eller söt och extraheras ur kärnan av mandelfrön. Söt mandelolja används mest för hud- och hårvård. På grund av dess höga absorptionsförmåga kallas det ofta “bärolja”, vilket innebär att det kan vara en bra bas för andra tyngre oljor och till och med lätta eteriska oljor.

Mandelolja För långt hår

Mandelhårolja är rik på B9, dvs. folsyra som gör den perfekt för hårväxt och hårbotten näring. Det säkerställer att inte bara håret får rätt dos av näringsämnen som järn och magnesium, fuktgivande medel som fett och E -vitamin, utan också rätt blodcirkulation som säkerställer att hårsäckens DNA får rätt stimulans för tillväxt. Det är en mycket viktig komponent för hårväxt och kroppsbalans och så kan mandelolja också konsumeras direkt i vissa fall. Denna djupt penetrerande olja innehåller också de sällsynta omega 6, omega 3 och omega 9 fettsyrorna på grund av dess höga E -vitaminhalt.

Det bästa sättet att applicera mandelolja är oljning över natten. Men om det inte är det du gillar är mandelolja så rik och berikande att även en timmes intensiv oljning innan badet räcker för att dra nytta av dess fördelar. Värm bara upp oljan och applicera den på hårbotten. Se till att det är tillräckligt varmt för att röra vid det. Annars kan du införa det i en hårmask en gång var fjortonde dag för att återuppliva tråkigt och skadat hår.

Det finns många fördelar med att få en mandelmassage, det är följande

Almond Oil Massage Fördelar:

 • Det gör håret glansigt och mjukt.
 • Fettsyror återfuktar hårstrån och hårbotten djupt.
 • Stärker hårstrån från rot till spets.
 • Stimulerar hårväxt.
 • Förhindrar brott.
 • Antiinflammatoriska egenskaper förhindrar manifestation av mjäll och föroreningar.
 • Närande nagelband leder till att håravfall förhindras.
 • Tränger lätt in i porerna och hjälper cellföryngring av hårbotten.

2. Hemmedicin-söt mandelolja & Mandelmjölkhår närande mask:

Mandelolja & amp; Mandelmjölkhår

Ingredienser :

 • ½ avokado mosad och pressad.
 • 1 medium banan mosad och massad.
 • 1 msk söt mandelolja.
 • 1 msk honung.
 • 1/4 kopp mandelmjölk.

Metod:

Blanda alla ingredienser i en mixer och blanda för att få en slät pasta. Du kan lägga till mer mandelolja för att hantera konsistensen. Se bara till att det inte rinner. Applicera generöst på håret, från hårbotten till spetsen och stapla upp håret som en toppknut och täck det med en folie eller en duschkåpa av plast. Låt det absorberas i cirka 45 minuter och tvätta sedan håret ordentligt som vanligt.

Fördelar: 

 • Mandelingredienser ger gott omega -fettsyror, vilket hjälper håret att växa.
 • E -vitamin och antioxidanter i avokado hjälper cellregenerering och hårväxt.
 • Det stärker också hårsäckarna och rengör hårbotten.
 • Det återför tråkigt och skadat hår till sin naturliga glans och studsa.

3. Mandelolja vid aromterapi:

Mandelolja i aromaterapi

Aromaterapi fungerar baserat på bärarolja. Mandelolja ger den perfekta basen för dessa eteriska oljor som ensam kan orsaka irritabel hårbotten hos vissa människor, trots de många fördelarna det ger. Eteriska oljor som blandas väl med mandelolja är lavendel, timjan och pepparmynta. De hjälper alla hårväxt och läker hårbotten. Det är en bättre hårförstärkande lösning än någon kemikalie eller spaprodukt. Prova denna mandeloljeterapi och du kommer att gå med i de miljoner som svär vid dess helande kraft.

4. Skonsam hårmassage:

mandelmassage

Du kan använda den dagligen för bästa resultat om du vill ha mandelolja för hårväxt. Det enklaste sättet är dock att ta lite mandelolja, massera hårbotten i cirka 10-15 minuter åtminstone med det och sedan låta det vila för att låta hårbotten suga oljan. Det blir ännu bättre om du följer det med turbanterapi och sedan tvättar håret dagen efter. Detta ger dig mycket bättre resultat. Du bör inte heller tvätta håret med något annat än organiska schampon eller om du använder syntetiska, se till att det är ett milt schampo.

5. Kokosmjölk med mandelolja:

kokosmjölk med mandelolja

Kokosmjölk sägs vara mycket bra tillsammans med mandelolja för hår. Det sägs också av experter att kombinationen av kokosmjölk med söt mandelolja förbättrar fördelarna och värdena för mandelolja. Nu är kokosmjölk å ena sidan en svampförstörare och därmed ett bra botemedel mot mjäll och sådana andra problem och å andra sidan gör mandelolja hårrötter starkare. En kombination av båda är mycket bra för håret. Du kan helt enkelt ta lite mandelolja och värma upp kokosmjölken i en liten skål och börja massera hårbotten med båda dessa. När du är klar måste du lämna detta i ungefär en timme och sedan kan du skölja bort håret med ett bra, milt schampo.

6. Hibiskus med mandelolja för hårväxt:

Hibiskus med mandelolja för hårväxt

Nu är det känt att hibiskus minskar håravfall i århundraden nu och det finns i varje bok med naturläkemedel för att förhindra håravfall. Hibiskus godhet i kombination med värdena på mandelolja för hår och lite ricinolja utgör en fantastisk huvudmassageolja. Låt oss nu veta hur man använder mandelolja för hår i det här fallet. Du kan bara ta tre skedar fulla med mandelolja, lite ricinolja och en färsk hibiskus. Du kan också använda torkade kronblad av blomman till den här. Börja nu med att värma denna blandning på en mycket låg låga. När det är klart låt det bli ljummet, varefter du kan massera håret med denna oljecocktail.

7. Havregrynsbehandling:

Havregrynsbehandling

Kliande hårbotten, torrhet och mjäll är de viktigaste orsakerna till hårfall och användning av mandelolja för hårväxt i det här fallet och visar sig verkligen vara till stor hjälp. Du måste också använda havre för detta paket så att havregruvets grovhet hjälper till att exfoliera huden i hårbotten. För att veta mer om hur man använder mandelolja för ett hårpaket som detta, behöver du en matsked full med mandelolja och samma mängd mjölk. Blanda nu detta mycket väl och tillsätt en sked havre till denna blandning. Börja nu att skrubba och massera hårbotten försiktigt med denna blandning. När du är klar en stund kan du tvätta av håret med ett bra schampo speciellt avsett för torrt hår och hårbotten.

8. E -vitaminlösning:

E -vitamin kapslar med mandel

Som vi alla vet är E -vitamin mycket användbart för att stärka hårrötter och förhindra hårväxt och tillväxt av friskt hår samtidigt. Tillsammans med det vet vi också att mandelolja för hår också är en av de bästa lösningarna. Nu behöver vi något extra för speciella fördelar och effekter för vårt hår. För detta behöver du en blandning av oljor och något speciellt tillsammans med det.

Ta alla typer av oljor som du använder separat i allmänhet. Här pratar vi om kokosolja, mandelolja och olivolja och blanda nu också lite ricinolja i detta. Börja nu med att värma upp detta så att oljorna smälter lite och blandas också väl med varandra. Se till att du inte kokar oljan. Ta nu cirka 3 vitamin E -kapslar och kläm fast dem för att ta ut huvudoljan inifrån för att blanda den i oljecocktailen. Nu är vi redo för en härlig hårmassage med denna fantastiska olja.

9. Mandelolja och med äggmask för hår:

Mandelolja och med äggmask för hår

Ägg är en fantastisk proteinkälla för hårväxt och de hjälper också till att låsa näring i håret. Nu kan mandelolja för hår också kokas med ägg och några andra ingredienser för att göra ett bra hårreningspaket och applicera det. För detta behöver du ett ägg, lite mandelolja, yoghurt och lite honung för att användas som fuktkräm i hårförpackningen. Vispa nu ett ägg i en liten skål tills det blir lite skummigt. Lägg nu till en tesked full med mandelolja och sedan lite yoghurt och lite honung. Blanda den här blandningen riktigt väl och massera sedan fint. När du har låtit det vila tillräckligt kan du tvätta håret med ett milt schampo och naturligtvis kallt vatten.

Nu finns det ett antal andra fördelar med mandelolja för hår förutom att bara göra vårt hår friskt och förhindra håravfall. Följande är några extra fördelar med mandelolja för hår:

1. Det hjälper till att reparera delade ändar och förhindrar också att delade ändar sker snabbare än vanligt. Detta beror på att kluvna spetsar är ett resultat av torrt hår som repareras av mandeloljor.

2. Du kan använda mandelolja som en leave-in balsam istället för dem med mycket kemikalier i.

3. Sist men inte minst, mandelolja som redan diskuterats är också till hjälp när du lider av klåda i hårbotten.

Topp 5 bästa mandeloljor som finns i Indien:

1. Aloe Veda Distil Sweet Almond Oil:

Detta är en mycket bra sort som finns på marknaden. Oljan är extra jungfru och är mycket bra för hår och hud.

2. Biotique Bio Almond Baby Soft Massage Oil:

Detta är en av de bästa mandeloljorna för hår och kropp på marknaden och är också säker för små barn.

3. Dabur Badam svans (olja):

Detta är ren mandelolja och används också för konsumtionsändamål som hjälper till att bota förstoppning och är också för bra hud och hår.

4. Hamdard Rogan Badam Shirin Sweet Almond Hair Oil:

Detta är ett av de mest föredragna märkena och används för alla tre syften- hud, hår och hälsa.

5. Patanjali Divya Badam Rogan:

Detta är en enkel variant och inte extra jungfru. Du kan använda detta för regelbunden hårmassage.

Eftersom det används mycket är mandelolja för hårväxt väldigt vanligt över hela världen och här är några riktlinjer för dig att lära känna det på ett bättre sätt.

mandelolja för hårväxt