Akupressur er en gammel teknikk som effektivt kan kontrollere skallethet, hjelpe til med ny hårvekst og stoppe håravfall. Akupressur for hår gjenvinne arbeider med å målrette trykkpunktene i kroppen vår. Hårets helse er først og fremst forbundet med tilstanden til blodet og hvor godt binyrene fungerer. Hvis du vil ha sunt hår, må blod strømme til røttene og hodebunnen. Kosthold, mosjon og massasje stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å bringe oksygen og friskt blod til håret og hodebunnen. Avgiftning hjelper til med å stoppe og reversere tap av hår.

akupressurpunkter for hårvekst

Regelmessig massasje av hodebunnen vil bidra til å stoppe det radikale håravfallet og vil aktivt arbeide for å lette bedre hårvekst. En god hodebunnsmassasje bidrar til å øke blodsirkulasjonen til hodebunnen. Dette blodet gir næringsstoffer som hjelper hårveksten. Stress og spenning i hverdagen reduserer blodsirkulasjonen til hårsekkene og hodebunnsoljen og den døde huden kan hindre den naturlige hårveksten.

Massere hodebunnen og identifisere akupressurpunkter for hår vil rette opp disse problemene og bidra til å regulere naturlig hårvekst. Bruk av spesielle oljer for å massere håret bidrar også til hårvekst. Oljer som sedertre, Bay, druefrø; jojoba, grapefrukt, sitron, lavendel, rosmarin, timian og neem essensielle oljer har antibakterielle og avgiftende egenskaper. De bidrar til å stimulere hårvekst og hjelper til med å revitalisere de døde hodebunnscellene.

For å stimulere hårveksten må du massere hodebunnen og hodet i fem til ti minutter daglig. Etter en generell massasje, bør en akupressurmassasje utføres med disse punktene. Disse punktene, hvis de masseres godt, bidrar til å stoppe håravfall og dermed lette ny vekst. GV 12, LI 1, GV 14, LU 7, GV 20, LU 6, B 13 og LU 9. Det er noen av de viktigste og mest anbefalte akupressurpunktene som krever litt god press for å få håret til å vokse lengre og gjenoppleve deg også fra midlertidige muskelsmerter.

Beste akupressurpoeng for hårvekst:

Disse få akupressurpunktene, hvis stimulert, vil bidra til å bekjempe hårtap:

1. Paihui:

akupressur for hårvekst

Paihui er punktet som ligger på toppen av hodet. Denne enkle hodebunnsakupunkturøvelsen er bevist ansvarlig for blodsirkulasjonen til hodet og hjelper hårveksten. Dette er stedet der neseforlengelsen møter forlengelsen av øret. For å stimulere Paihui må du ta 10 tannpirkere. Pakk dem sammen med et gummibånd. Stimuler Paihui i ti minutter. Deretter går du videre til hårsekkene. Masser hodet jevnt og vær forsiktig slik at du ikke skader håret eller skader deg selv.

[Se mer: Beste hjemmemedisiner for hårvekst]

2. Hodemassasje Paihui:

hodebunnsakupunktur for hårvekst

For å gjøre denne massasjeteknikken må du skyve Paihui med de fem fingrene på hånden på en slik måte at du kan massere deg selv. Trykk bør påføres i vertikal posisjon. Masser hodet jevnt og vær forsiktig så du ikke skader håret. Denne metoden øker også blodsirkulasjonen i hodet som støtter å fremme hårvekst. Dette er et akupressurpunkt på hendene for hårvekst.

3. Soneterapi massasje:

akupunkturpunkter for hårvekst

I dette er en refleksologimassasje integrert med en akupressurmassasje. For denne teknikken må du massere hender og håndledd kraftig. Dette er en god akupressurbehandling mot hårtap.

Her er hva du bør gjøre.

  1. Kjør neglene sammen. Dette vil bidra til å stimulere hårvekst. Dette vil helt sikkert få de beste resultatene. Husk å gjøre dette daglig. Fingernegleøvelsen stimulerer blodstrømmen til hodet. Det er bare når blodstrømmen når hårsekkene, vil det hjelpe å vokse nytt hår.
  2. Nakke, skuldre og rygg har også trykkpunkter som stimulerer hårvekst når de masseres. Resultatene vil være sakte, men fremtredende innen en måned eller så.

Hårtap kan skyldes dårlige kostvaner, hudreaksjoner, arvelighet eller stress. De kinesiske akupressurpunktene som er utbredt i Kina, sikrer det tykke, svarte håret i befolkningen. Dermed bidrar akupressur til å forbedre immunsystemet og bidrar også til å øke blodsirkulasjonen som igjen bidrar til å fjerne giftstoffer.

Se mer: Akupunkturpunkter for ryggsmerter

4. LI1:

akupressur for hår gjenvinne

Det er visse effektive akupressurpunkter for hårvekst i kroppen, som kan stimulere hårvekst. LI1 er i utgangspunktet punktet som ligger under ryggvirvlene (først) like ved tykktarmen. Ifølge mange undersøkelser har det vist seg å være et av de mest effektive akupressurpunktene som vil lette raskere hårvekst.

Her er hva du bør gjøre.

  1. Trykk et punkt som er nøyaktig en millimeter til hjørnet av neglen på pekefingeren (til siden av tommelen). Dette har vist seg å være effektivt for de fleste og er bevist for bedre hårvekst.
  2. Du kan trykke på det bestemte punktet i omtrent tre eller to minutter en gang hver dag, og det vil vise seg å være svært effektivt for deg som det har vært for alle som har prøvd det.

5. B13:

akupunktur for hårtap

Et annet fantastisk akupressurpunkt for behandling av hårtap er B13. Denne øvelsen er ganske enkel.

  1. Du må legge tre av dine finere i delen mellom skulderbladet og ryggraden. Overdreven gnidning og pressing er nødvendig.
  2. Du vil oppleve en lettelse. Dette gjøres bare på den ene siden av ryggraden.
  3. Gjør dette også på den andre siden av ryggraden for å få effektive resultater. Dette har også mange andre funksjoner.

Det kan brukes som en naturlig terapi for å roe sinnet ditt. Det fungerer på både menn og kvinner og er en av de vanligste behandlingene for akupressurpunkt som brukes for hårvekst. Du må massere disse punktene i minst 3 minutter for å få de beste resultatene.

6. LU6:

akupunktur for hårvekst

Dette er som et hemmelig akupressurpunkt som ligger på underarmen (innsiden). Det er i utgangspunktet på Nickle -delen og regnes som et av de beste akupressurpunktene som effektivt kan stimulere hårvekst. Du kan trykke på den delen når som helst på dagen to til tre ganger, og det vil vise seg effektivt for å forbedre hårveksten.

7. LU9:

kan akupunktur hjelpe til med håravfall

Dette er plassert i håndleddet i den fremre delen av tommelen, og de fleste er ikke klar over det. Det er bra for å redusere det fysiske stresset i armene og hjelper også til med bedre muskelsammentrekning. Det brukes ofte under behandling av håndleddsskade. Ifølge mange undersøkelser har det vist seg å være et av de fineste akupressurpunktene som kan sikre hårvekst bedre.

8. GV12 og GV14:

hodebunnsakupunktur for hårvekst

Dette er to av de viktigste akupressurpunktene for hår gjenvinne på kroppen din. GV12 er i utgangspunktet en thoraxvirvel og ligger mellom skulderbladene. Å trykke på dette punktet ofte i løpet av dagen kan håndtere hårvekstproblemet.

På den annen side er GV14 et punkt nær nakkevirvlene og er plassert på baksiden av nakken. Dette er et annet punkt som trykker på som vil sikre en god hårvekst. Igjen, du må trene dette ofte for å se spillresultater.

9. Akupunktur for hår gjenvinne:

En vanlig akupunktur vil bidra til å stimulere hårvekst. Akupunktur vil forbedre flyten av qi og blod i hodebunnen og vil derfor forbedre håret til å vokse frem igjen. Et strengt kosthold med alle viktige næringsstoffer er et must. Laks, valnøtter, linfrø er en rik kilde til Omega 3 -fettsyrer og er viktige faktorer som bidrar til hårvekst.

En vanlig bruk av akupressurpunkter som nevnt ovenfor vil gi deg tilfredsstillende resultater når det gjelder hårvekst. Husk å være vanlig for å øve dem. Akupressursteknikk har vært i bruk siden antikken. Denne eldgamle teknikken for bruk av akupressurpunkter for hårvekst og kontroll av hårfall har gjort det mulig for oss. Resultatene deres har vært imponerende gjennom tider som vitner om deres kraft og effektivitet. Det som kan være skremmende er at prosessen kanskje er litt tidkrevende, men det er likevel en god strategi å bruke.