Alla drömmer om bouncier, blankare och vackert hår men inte många förstår att bara friskt hår kan vara allt det där och mer! Allt du behöver göra för att bibehålla friskt hår är att äta en regelbunden balanserad kost, inkludera mycket vätska i kosten, dricka mycket vatten, hålla dig positiv och naturligtvis ha följande tecken i åtanke.

Tecken på friskt och glansigt hår

Tecken på friskt och glansigt hår:

1. Håret ska vara mjukt och glansigt:

Håret ska vara mjukt och glansigt

Om ditt hår är mjukt och glänsande från rötterna till spetsarna betyder det att ditt hår är fritt från skador eller har minimal skada och återfuktas ordentligt! Friskt hår har en naturlig glans eller lyster (även om det kan vara mindre märkbart i vissa hårstrukturer som inte reflekterar ljuset lika lätt). För att kontrollera hårets glans eller lyster naturligt måste du göra det på en tvättdag när alla produkter har tagits bort och ditt hår är i sitt naturliga tillstånd. Hår som är tråkigt /livlöst är ett tecken på eventuell ohälsosam skada. Att inkludera massor av gröna grönsaker i din kost skulle säkerställa mjukare och blankare hår!

2. Resår:

Tecken på friskt och glansigt hår 2

Ett annat tecken på friskt hår är att det är elastiskt i konsistensen. Ditt hår ska töjas som ett normalt gummiband. För att bibehålla hårets elastiska karaktär måste man undvika att använda borstar på vått hår. Elasticitet och styrka går hand i hand, eftersom båda är relaterade till integriteten hos keratinet i håret. Hår som saknar elasticitet är mer benägna att gå sönder och har svårt att motstå skador från manipulation. I allmänhet med friskt hår, bör du kunna dra försiktigt en eller två lockar och se det springa tillbaka på plats utan att bryta.

3. Huvudet fullt av hår:

Tecken på friskt och glansigt hår 3

Ett fullt hår är ett bra tecken på friskt hår. Hårbrott i ändarna är riktigt vanligt men man ska vara riktigt försiktig med hårbrott! Minimal hårbrott är ett viktigt tecken på friskt hår. Var mer uppmärksam på dina hårverktyg för att se om du ser en ökning av brott under styling (kontrollera dina kammar och borstar för stora mängder håravfall) När ditt hår blir torrt/skört försvagas hårets styrka och håret kommer att brytas av i större mängder. Återfuktande och kvarhållande av fukt är en nyckelfaktor för att öka/bibehålla styrkan i dina trådar.

4. Normal håravfall:

Tecken på friskt och glansigt hår 4

100-200 hårstrån per dag är det normala håravfallet som inte bör oroa dig! Men skalliga fläckar, överdrivet håravfall eller gallring av hårstrån kan definitivt vara en vägledning för ditt hårs nedbrytande hälsa! Om ditt hår inte kan behålla fukt ordentligt eller snabbt tappar fukt kan du ha skadade nagelband på håraxeln som inte kan täcka håret ordentligt.

5. Debunking the Myths:

Att schamponera håret dagligen kan leda till att du tar bort håret från naturliga eteriska oljor, vilket leder till produktion av mer olja genom att hårbotten gör ditt hår fet! Därför kan användning av naturliga produkter säkerställa friskt hår!

Tecken på friskt och glansigt hår 5

Är du bland dem som vill växa håret längre än länge och därför aldrig kommer till sina hårklippta möten? Detta kan väl leda till kluvna spetsar och misshanterat hår vilket är ett annat tecken på ohälsosamt hår!

Således finns det många sätt att kvinnor kan hitta rätt sätt, hur man gör håret friskt. Vitaminer och hårserum är avgörande för

bibehålla friskt hår och fukt. Att välja produkter och serum -vitamin som kan stärka hårrötterna så att håret blir starkare och friskare. För naturligt vackert hår undviks bättre användning av gel och hårspray. Båda innehåller många kemikalier som sannolikt kommer att skada håret. Att äta rätt mat, dricka mycket vatten och en stressfri positiv inställning är måsten eller måste för friskt hår!