Du vet, ditt kök och kylskåpet hemma har alla hemligheter för vackert hår, oavsett hårtyp. Enkla ingredienser som finns i dina kök kan fungera magiskt, och de hjälper håret att lysa och se fantastiskt ut också. Det bästa är att de är lättillgängliga, billiga och du behöver inte investera hela dagen för hårmasker. Låt oss diskutera mer och berätta hur du gör dem själv, ta tillbaka glansen och livet i ditt hår säger vi!!

Hemmagjorda hårmaskar för alla typer av hår

Bästa hemmagjorda hårmaskar för varje typ av hår:

1. Fint hår behöver extra vård, och mer för att det är Fint. Gör därför en återfuktande hårmask med mandelolja och banan med ett ägg som kastas i. Banan hjälper till med tunt hår, ägg har proteiner för att mata håret och oljan skulle stärka håret, säger experter. Håll detta på huvudet i trettio minuter, tre gånger i veckan och tvätta bort det med kallt vatten och ett milt örtschampo.

2. En kliande hårbotten behöver också vård, annars snöar det på huvudet och axlarna året runt. Avlägsna pinsamheten och låt kokos och olivolja i lika stor utsträckning göra susen. Du kan till och med använda avokado och mayo för att konditionera hårbotten, hårrötterna och håret i stort, lite öm kärlek och omsorg är allt som hårbotten behöver

3. För dem med sprött hår är kluvna spetsar ett paket att hantera. Vad du sedan behöver är en proteinhårsmask som hjälper till att stimulera och främja hårväxt. Proteiner i ett ägg skulle hjälpa till att stärka folliklarna, håraxeln och hårets skörhet skulle gå, och brott är också mindre. Mayo och ett ägg i en blandning och appliceras i en timme tre gånger i veckan är allt du behöver. Tvätta av det med kallt rinnande vatten och ett milt schampo av örter där efter.

4. Tråkigt, skadat och torrt hår, särskilt på vintrar kan vara pinsamt. Avlasta facken med en halv avokado blandad med en kvart mayo och en matsked valfri eterisk olja. Lägg till en droppe honung och vatten, blanda väl och applicera. Håll det i en timme och tvätta sedan av det med kallt vatten och en mild schamponeringsrutin för örter. Gör detta tre gånger i veckan för bästa resultat.

5. Hårsäckar behöver näring hela tiden, för vilka de måste öppnas. Det bästa sättet att öppna dem är att låta lite vatten på håret. När det är gjort, använd fingrarna och kamma försiktigt håret medan du applicerar hårmask. Efter appliceringen, låt masken av kokosolja, citron och honung sitta still i ditt hår. På tjugo minuter skulle allt gott absorberas av de öppna folliklarna, post som du nu kan använda kallt vatten för att tvätta bort resterna. Detta skulle hålla fukten i och nagelbanden säker också. Använd ett växtbaserat balsam för att återfukta håret senare och skölj slutligen med ättika och vatten.

6. Mjölk och honung, två underbara gåvor från naturen kan hjälpa till att göra hårmasker hemma. Ta ett helt glas mjölk och blanda det med honung, en tesked räcker. Massera in blandningen i hårbotten och håret, låt den sitta i tjugo minuter. Tvätta det sedan med ljummet vatten och skölj det slutligen med ett örtschampo efter eget val. Gör detta tre gånger i veckan för fantastiska resultat.

7. Mask av kokosgrädde skulle också vara bra, ja, den är klibbig men BRA. Värm en bit grädde med händerna och kroppsvärmen. Mjukheten ska kännas innan den appliceras på ditt hår. Håll det i håret i tjugo minuter och använd sedan en varm turbanterapi för mer godhet. Håll det här intakt i en timme och tvätta det sedan med ett schampo av örter. Skölj med kallt vatten och låt håret torka själv. Gör detta två gånger i veckan och se hur håret studsar tillbaka med liv.

8. Mandlar och bananer när de klistras och appliceras på håret skulle vara trevligt. Det hjälper näring av hårbotten och fuktar också nagelbanden. Tre droppar olja till en banan, sammansättningen är helt kladdig och gör hårmasken till ett fantastiskt recept att använda. Det ger dig mjukt hår och hoppar också. Tre gånger i veckan och du är duktig att skryta med de där långa lopporna.

9. Du kan östra dem och använda dem som garnering, men jordgubbar som pasta och appliceras på håret med en äggula och lite olivolja gör underverk. Behåll måttet 2: 1: 1 och låt blandningen ligga på håret i en timme. Tvätta det med milt schampo senare, tre gånger i veckan är bra.

10. Svart te och rom också som en kombination kan hjälpa; en tesked var och en av båda när de blandas och appliceras på hårroten skulle göra underverk. Du måste låta denna blandning vila på huvudet i en timme, skölj sedan med kallt vatten och tvätta det med ett schampo av örter. Tre gånger i veckan är vad du behöver för att ägna denna recepttid också.

Slutord:

Människor känner att majonnäs och avokado inte riktigt fungerar, i motsats till att de gör det. Fettmayo blandad med en hel avokado och gjord till pasta gör underverk. Från hårrötterna till spetsarna, behåll pastan i en halvtimme och tvätta sedan i rinnande kallt vatten, skillnaden märks direkt.

Så här var 10 tips plus en extra bonus på ett som du kan använda. DIY är bättre än att betala stora belopp för en timmes behandling på någon salong, särskilt när den senare använder för många kemikalier som förstör vårt hår.

Bildkälla: Shutter stock