Sennepsolje for hud

Vi hørte alle om de gunstige egenskapene til sennepsfrø og oljen som ble ekstrahert fra dem. Bedre kjent for sine medisinske egenskaper, ble sennep først dyrket i India rundt 3000 f.Kr. De antiinflammatoriske egenskapene og enumettede fettsyrer som finnes i sennepsolje gjør dem ideelle for matlaging i mange indiske retter. Sennepsolje gir også mange helsemessige fordeler siden den er fullpakket med antioksidanter, omega 3 og omega 6 fettsyrer og andre mineraler.

Det vitenskapelige navnet på sennep er Brassica juncea, og noen av de vanlige navnene på sennepsolje er Sarsay tel på bengali, Kadugu ennai i Tamil, Ava nune i Telugu, Sarson ka tel på Hindi, Rainu tel i Gujarati, Kaaadugenna i Malayalam, Sorisha tela i Oriya og Mohariche i Marathi.

La oss gå gjennom denne artikkelen for å vite mer om de gunstige effektene av sennepsolje.

Fordeler med sennepsolje for hud:

Flere helsemessige fordeler er forbundet med godheten til sennepsolje som også hjelper til med å håndtere mange hudproblemer naturlig. Gi oss beskjed om helsemessige fordeler i detalj:

1. Kan ha antibakterielle, soppdrepende og antiinflammatoriske egenskaper:

Sennepsolje har mineraler som kalles selen og magnesium i store mengder, noe som gir oljen dens antiinflammatoriske egenskaper. Det hjelper til med å senke kroppstemperaturen ved å stimulere svettekjertlene. Sennepsolje brukes i smertestillende medisiner forbundet med muskelspenninger, belastninger og leddgikt i tradisjonelle medisiner.

Sennepsolje fungerer som et antibakterielt middel mot E.coli, ifølge nyere studier (1). Det forhindrer også vekst av uønskede bakterier og andre mikrober på grunn av glukosinolat -tilstedeværelsen i sennepsolje.

Sennepsolje hjelper til med å behandle utslett og infeksjoner forårsaket av sopp siden den har kraftige soppdrepende egenskaper. Ifølge en studie inneholder sennepsolje en forbindelse kalt allylisotiocyanat som viser seg mest effektiv mot soppinfeksjoner sammenlignet med andre oljer (2).

2. Kan stimulere svette:

Når du masserer sennepsolje på huden din, stimulerer den svettekjertlene og sirkulasjonssystemet. Dette forstørrer hudens porer og forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen.

Sennepsoljens diaforetiske evne hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen din ved å senke kroppstemperaturen. Men for å forstå fordelen ytterligere, er det nødvendig med mer forskning.

3. Kan forbedre blodsirkulasjonen:

Mange land følger massasje på nyfødte med sennepsolje. Det forbedrer nyfødtes generelle helse og kroppsstyrke, noe som gjør dem til noen av de vanlige årsakene til sennepsolje (3).

En enkel kroppsmassasje med sennepsolje bidrar ikke bare til at organene fungerer bedre, men det kan også holde kroppen din frisk. Selv om det er behov for mer konkret forskning på dette aspektet, forbedrer sennepsoljemassasje kroppsdelens blodsirkulasjon.

4. Kan redusere mørke flekker og tanmerker:

Du kan redusere brunfarge, mørke flekker og hudpigmentering ved å massere sennepsolje i ansiktet regelmessig. Alt du trenger å gjøre er å følge den enkle forberedelsen av følgende middel. Men det er ikke nok bevis for å bevise påstanden.

Ingredienser:

 • To ss kikertmel.
 • En ss yoghurt.
 • Noen dråper sitronsaft.

Applikasjon:

 • Bland ingrediensene i en bolle og bland dem grundig.
 • Påfør blandingen på ansiktet og halsen og la den ligge der i ca. 15 minutter.
 • Vask ansiktet med kaldt vann.
 • Å bruke dette middelet i noen måneder tre ganger i uken vil vise enorme resultater.

5. Kan forbedre huden din:

De store mengdene B-komplekse vitaminer som finnes i sennepsolje fremmer hudens sunne vedlikehold (4).

Ta en bolle, tilsett like mange kokos- og sennepsoljer, og masser blandingen i ansiktet ditt. La det ligge der i ca. 15 minutter, og bruk en mild ansiktsvask for å vaske ansiktet ditt.

Du kan merke en forbedring i hudtonen din hvis du bruker den regelmessig.

6. Kan fungere som naturlig solkrem:

Solkrem er et viktig tillegg til hudpleierutinen, uavhengig av årstid. Påfør en liten mengde sennepsolje i huden før du går utendørs. De store mengdene E -vitamin som finnes i sennepsolje beskytter huden din mot skadelige UV -stråler og miljøgifter som fungerer som en naturlig solkrem (5).

Bruk av sennepsolje i overkant kan tiltrekke støv og forurensning til huden din; bruk den derfor i små mengder.

7. Kan behandle utslett:

De soppdrepende, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskapene til sennepsolje hjelper til med å helbrede mange allergier, infeksjoner og hudutslett (6). Selv om det ikke er tilstrekkelige data for å bevise det samme, kan det også redusere kløe i forbindelse med hudens tørrhet. Sennepsolje renser og forynger huden dypt og gir den en vakker glød.

8. Kan ha antialdringsegenskaper:

De store mengdene E -vitamin som er tilstede i sennepsolje, har en viktig rolle i å redusere de tidlige tegn på aldring og reduserer i stor grad rynker (7).

Påfør derfor små mengder sennepsolje i ansiktet og på huden din for å høste fordelene.

9. Kan fukte din tørre hud:

Fuktighet er et viktig trinn i hudpleierutinen, uavhengig av hudtype. Dette gjelder spesielt hvis du har tørr og ujevn hud. Godheten til vitamin E som er tilstede i sennepsolje, holder den sure huden fuktig rikelig.

For å forbedre hudens helse, påfør noen dråper sennepsolje i en sirkulær bevegelse.

10. Kan fjerne akne:

Sennepsolje har soppdrepende og antibakterielle egenskaper som hjelper til med å håndtere kviser og arrene som er forbundet med det naturlig (åtte). Påfør sennepsolje på huden og la den stå i 10 til 15 minutter hver dag. Dette vil ikke bare rydde opp din hudfarge, men også redusere akne arr betydelig.

11. Kan gi deg en glatt og smidig hud:

Sennepsolje har store mengder vitamin E som gir deg ungdommelig hud ved å blokkere frie radikler fra kroppen din. Det reduserer også de fine linjene, rynker, flekker ved å trenge naturlig inn i huden din. Denne prosessen forbedrer ikke bare huden, men gjør også huden din glatt og smidig.

12. Kan fungere som rengjøringsmiddel:

Sennepsolje fungerer som et naturlig rensemiddel ved å tette porene og også fungere som sminkefjerner. I løpet av minutter kan du rense huden din naturlig. sennepsolje i kombinasjon med noen dråper sitronsaft, ikke bare renser tennene, men gjør dem også sterkere.

Slik bruker du sennepsolje:

 • Mange land, inkludert USA, Canada og Europa og andre over hele verden, har ikke lov til å bruke ren sennepsolje som vegetabilsk olje siden det kan ha negative effekter på hjertets helse på grunn av en forbindelse som kalles erucinsyre.
 • Essensiell sennepsolje ekstraheres ved hjelp av en dampdestillasjonsprosess, som regnes som et trygt smaksstoff.
 • Begge oljene har de samme fordelaktige forbindelsene og ekstraheres fra sennepsfrø.
 • For å bruke sennepsolje som massasjeolje eller blandes i hjemmelagde hudbehandlinger, er det bedre å kombinere dem med en bærerolje.
 • Utfør en lappetest og vent i minst 24 timer for å se etter rødhet og irritasjon før du begynner å bruke sennepsolje for huden eller ansiktet.
 • Det er behov for studier om effekten av lokal applikasjon av sennepsolje, og det er ingen anbefalt dosering.
 • Derfor må du sakte vurdere toleransen din ved å starte med en liten mengde, rundt en spiseskje, og gradvis øke mengden.

Eventuelle bivirkninger?

Når det tas i mengder mer enn gjennomsnittlig mat, kan sennepsolje forårsake bivirkninger. Noen av bekymringene er:

 • Selv om det er behov for mer forskning, kan sennepsolje forårsake anemi hos utsatte individer hvis det tas for mye.
 • Hos noen individer øker risikoen for lungekreft når sennepsolje forbrukes i store mengder, selv om det er behov for mer forskning.
 • Sennepsolje kan forårsake spontanabort etter å ha forårsaket vaginal blødning hos gravide.
 • Risikoen for hjertesykdommer kan øke hvis sennepsolje inntas i store mengder.

Siste tanker:

De enumettede fettsyrene og noen flere helsemessige fordeler gjør sennepsolje til en av de sunneste oljene. Det kan forhindre visse infeksjoner, hjerte- og karsykdommer og er også egnet for hud. Selv om mange land har forbudt sennepsolje som brukes til matlaging, kan du høste fordelene når du bruker den i passende mengder. Med listen over fordeler med sennepsolje for hud og ansikt som er nevnt i denne artikkelen, kan du prøve å bruke små mengder. Rådfør deg med legen din dersom du opplever noen bivirkninger.

Vanlige spørsmål:

1. Hvordan lagre sennepsolje?

Når du kjøper sennepsolje, må du sørge for å kjøpe dem i mengder du kan bruke innen seks måneder. For å forhindre at oljen blir harsk, lagre sennepsoljen i kjøleskap i en lufttett flaske.

2.Er det trygt å påføre sennepsolje i vått hår?

Med mindre du gre håret med en skarp børste, vil ikke påføring av sennepsolje på vått hår skade håret ditt. Det kan imidlertid blokkere hårsekkene hvis du lar oljen ligge på håret i mer enn seks timer.

3. Hvordan kan vi bestemme en allergisk reaksjon på sennepsolje?

Det er bedre å gjøre en lappetest på armen for å fastslå allergiske reaksjoner før du bruker den på ansiktet ditt. Rådfør deg med legen din dersom du har noen av følgende allergiske reaksjoner:

 • Utslett.
 • Astma.
 • Hoste.
 • Kløe.
 • Kvalme.
 • Oppkast.
 • Pustevansker.