10 bästa skönhetstips för att göra din hud friskare!

Tips för frisk hud

Vem vill inte ha en felfri och strålande hud? Med många produkter som flödar in på marknaden är många av oss osäkra på vad som är rätt och hur de påverkar vår huds hälsa. Det är nödvändigt att följa en konsekvent hudvårdsrutin och några andra tips som hjälper dig att få frisk hud naturligt hemma utan att behöva stoppa hål i fickan. Vi måste följa några grundläggande regler som att hålla oss hydrerade, få tillräckligt med sömn, etc..

Låt oss gå igenom den här artikeln för några av de bästa tipsen för frisk hud utan att behöva spendera tusentals dollar.

Vad orsakar hudskador?

Innan vi kommer till allt om tipsen för att ha frisk hud, låt oss veta några av de främsta orsakerna till hudskador.

1. Otillräcklig hydrering:

Vi dricker alla vatten när vår hals känns uttorkad; detta gäller även för huden. Att hålla dig tillräckligt hydratiserad skyddar din hud från att känna sig stretchig och torr. Eftersom hudcellerna är gjorda av vatten är det viktigt att fylla på dem med gott vattenintag.

2. Rökning:

Även om många hävdar att rökning är ett sätt att lindra stress, blir det ett beroende med tiden. Men med tiden kommer du att inse att detta inte gör något för att lindra stress utan kan orsaka hjärt- och andningsbesvär. Det gör också din hud sprucken, liknar torr hud. Därför är det bättre att sluta innan det blir sent.

3. Skador från solstrålar:

Vi älskar alla att spendera lite tid på att njuta av det starka solljuset. Men när du kommer hem kan du se skadorna på ditt ansikte från exponering för skadliga UV -strålar. Även om det inte är möjligt att undvika solen, kan du skydda dig från den.

4. Brist på fysisk aktivitet:

När du inte är fysisk aktiv är du inte bara benägen att lägga till oönskad vikt, det påverkar också ytan. När du inte tränar tillräckligt förlorar din kropp det väsentliga syret och blodtillförseln till din hud.

5. ohälsosamma matvanor:

Vi älskar alla att äta mycket på snabbmat, men vi glömmer ofta de skador det gör på din kropp i längden. Även om dessa livsmedel är smaskiga att äta, har de färre näringsämnen som behövs för att huden ska trivas. Du kan se förändringen i din hud nästan omedelbart när du matar den med hälsosam och näringsrik mat.

Hur man får frisk hud:

Här är några av de tips som hjälper dig att behålla en frisk hud naturligt. Låt oss lära känna dem i detalj:

1. Skydda dig mot solen:

Oavsett din hudtyp är solskyddsmedel ett nödvändigt steg i en hudvårdsrutin och det bästa sättet att få en frisk hud. Även om vi får D-vitamin från solen, kan överexponering utan skydd orsaka skador på din hud eftersom den innehåller skadliga UV-strålar.

 • När du går ut i solen, se till att du applicerar en klick solskyddsmedel med SPF för skydd.
 • Oavsett årstid är ett solskydd ett måste.
 • Flera produkter finns tillgängliga på de marknader som är lämpliga för din hudtyp med önskad SPF. Välj rätt för din hudtyp.

2. Rök inte:

Vi vet alla att rökning kan vara hälsofarligt. detta är också skrivet på rökförpackningen och bekräftar det igen. Tillsammans med den skadliga effekten har rökning på din kropp, det begränsar också tillförsel av syre till din hud och skadar hudcellerna snabbt. Därför är det alltid bättre att sluta röka för att du ska få en frisk hud naturligt.

3. Behandla din hud försiktigt och glöm inte att återfukta:

När du rengör eller applicerar någon produkt på ditt ansikte, se till att dina händer är rena och var skonsamma mot din hud. Dessa två är några av de bästa skönhetstipsen för frisk hud.

 • En bra fuktighetskräm är lika viktigt som att hålla sig återfuktad för en frisk hud.
 • En bra fuktkräm låser in den fukt som finns på din hud och håller den noggrant återfuktad.
 • Lägg till fukt i din hudvårdsrutin utan att misslyckas för din hud eftersom denna process gör att produkten kan sugas in i porerna vilket gör din hud smidig och len.

4. Hantera stress:

Vi hör alla många förslag för att minska stress, men det är mycket lättare sagt än gjort. Men kronisk stress har allvarlig skada på din hud tillsammans med en mängd hudproblem. Du kan inkludera meditation, yoga eller några stressbustande aktiviteter för att hantera stressens grundorsak. Även om det kan ta lite tid, kommer du att kunna hantera kronisk stress med tiden, vilket gör att din hud lyser och hjälper dig att behålla en frisk hud.

5. Träna dagligen:

Med arbetsmiljön och tiderna har många av oss inte tid att träna. Avsaknaden av fysisk aktivitet är en av de främsta orsakerna som minskar hudens glans.

 • Du kan påskynda rengöringen av hela din kropp genom att inkludera aktiviteter som yoga, jogging eller att springa in i din dagliga rutin.
 • Denna process hjälper dig att svettas, vilket ger en unik glöd till din yta, vilket gör den till en av de bästa botemedlen för frisk hud.
 • Se till att du återfuktar eller använder en toner före och efter ett pass för extra skydd.

6. Få tillräckligt med sömn:

En ordentlig sömnrutin är avgörande och är ett av de bästa tipsen för frisk hud. Otillräcklig sömn orsakar hängiga påsar under ögonen eftersom din hud tröttnar precis som du, och därför är det nödvändigt att sova minst åtta timmar varje natt. Många hudläkare föreslår att du tvättar och återfuktar ditt ansikte innan du lägger dig, vilket gör att du vaknar med en smidig yta.

7. Håll dig hydratiserad:

“Håll dig hydratiserad.” Detta är ett uttalande som vi ofta hör många läkare säga när vi står inför hälsoproblem – att dricka minst åtta vattenglas per dag för att hålla din kropp hydrerad. Du kan också inkludera vattenmelon, apelsin, gurka, grapefrukt, cantaloupe, jordgubbe och några av de livsmedel som är rika på vatteninnehåll. Du måste också minska alla ohälsosamma och stekta livsmedel för att undvika skador.

Att applicera rosenvatten på din hud kan också göra underverk för att naturligt återfukta din hud och bibehålla hudens PH -balans. Det minskar också svullnaden under ögonen.

8. Använd minimal smink:

Kvinnor går ofta överbord med smink, särskilt vid speciella tillfällen. Vi kommer inte att be dig att eliminera din dyrbara sminkrutin; det finns ingen anledning att använda rodnad, concealer, foundation och vad inte varje dag. Även om smink lägger till en glansig finish på din hud, kan överdrivning orsaka skador på din riktiga hud trots den dyra produkten. Därför föreslås att begränsa tung smink för speciella dagar och låta din hud andas!

9. Rengöring och peeling av din hud:

Hur trött du än är är rengöring nödvändig för att bibehålla en vacker, frisk hud efter en lång dag. Välj ett bra rengöringsmedel som passar din hudtyp för att eliminera all smuts och smink från din yta. Även om rengöring rensar alla porer från smuts och föroreningar, se till att inte glömma att återfukta.

Exfoliering är ännu ett steg som skrubbar bort döda hudceller, vilket kan orsaka akneutbrott hos många människor. Det rekommenderas att exfoliera minst två gånger i veckan för att din hud ska se glödande och vacker ut. Se till att du inte exfolierar för mycket eftersom det kan orsaka torrhet.

10. Ät en hälsosam kost:

Tillsammans med vad du lägger på din hud är det också nödvändigt att hålla koll på vad du stoppar i din kropp i form av hälsosam mat gör en värld av skillnad. Vi presenterar dig med en lista över några livsmedel du måste inkludera som näring för frisk hud.

Livsmedel som är rika på C -vitamin:
 • C -vitamin hjälper till att förbättra produktionen av kollagen, vilket är viktigt för att bibehålla hudens fasthet. Så det är en ofantlig sanning att bristen på C -vitamin kan leda till några av de tidiga tecknen på åldrande, till exempel rynkor. Antioxidanterna i C -vitamin förhindrar kollagenskador och skyddar huden mot torrhet, fina linjer etc. Broccoli, röd paprika, jordgubbar och alla citrusfrukter är rika källor till C -vitamin.
Vitamin A:
 • Vi spenderar alla tusentals dollar för att få en jämn hy, eller hur? Tänk om vi säger att lösningen finns i ditt kylskåp. ja! Genom att inkludera mat rik på vitamin A kan du skapa en slät yta. Vitamin A är nödvändigt för cellbildning, vilket gör det smidigt och skyddar det från solskador. Morötter, spenat, sötpotatis, gröna bladgrönsaker är några av de bästa vitamin A -källorna.
Tomater:
 • Antioxidanterna och växtnäringsämnet som kallas lykopen gör tomater till en av de bästa grönsakerna som ger din hud en vacker lyster både internt och externt. Det hjälper dig att bekämpa mörka fläckar, rynkor, fläckar eller slapp hud, vilket ger dig ett ungdomligt utseende.
Friska fetter:
 • Det är dags att vi kommer bort från missuppfattningen att fetter är dåliga. Även om livsmedel som nötter är fulla av fett, är de en rik källa till friska omega-3-fettsyror, som anses vara hälsosamma och bra för din huds hälsa. För en smidig och tydlig hud, försök att inkludera en handfull valnötter och mandlar i din kost. Du kan äta lax minst två gånger i veckan om du inte är vegetarian.

Prova att använda olivolja för matlagning, eftersom det ger en strålande glöd till din hud eftersom det är en rik källa till enkelomättade fetter.

Fibrer:
 • Fiberrika livsmedel är den perfekta lösningen för att bota matsmältningsbesvär hos människor oavsett ålder. Matsmältningsbesvär kan vara en orsak till akneutbrott hos många människor. Inkludera därför fiberrika livsmedel som bananer, havregryn, äpple, brunt ris, fullkornsmat som hjälper till att korrigera matsmältningsprocessen.
Järn och zink:
 • Järn hjälper till att ge ett rodnande sken i ansiktet genom att bära syre genom kroppen, medan zink låter dig möta ett friskt utseende genom att eliminera döda hudceller och främja cellproduktion. Ägg, magert kött, spannmål, ostron är några av de livsmedel som är rika på järn och zink.

Sammanfattning:

Sluta ignorera de tecken din kropp ger dig och börja göra några ändringar i din hudvårdsrutin. Denna artikel ger dig några dagliga tips för frisk hud som är lätta att följa och mycket användbara. Oavsett om du är upphetsad, stressad eller glad, fungerar ditt ansikte som en spegel. Så skäm bort dig själv genom att arbeta med grunderna och ge all vård din hud behöver. Glöm inte att meddela oss hur den här artikeln har hjälpt dig!