Kokar, oftast kända som värmekokor, fortsätter att störa var och en av oss, då och då och inte många av oss vet de verkliga orsakerna och behandlingarna för detsamma.Kokor kategoriseras medicinskt som lokaliserad hudinfektion som börjar som röda fläckar som verkar upphöjda klumpar på huden. Sakta blir kärnan hårdare med bildning och ackumulering av pus inom den röda fläcken vilket gör att det koka upp.

Hemmedicin för behandling av värmekokar på huden

Orsaker till kokningar:

Även om kokningar kategoriseras som en infektion, är de flesta kokningar inte riktigt infektionsbaserade, de utvecklas faktiskt på grund av överdriven värme i kroppen som dyker upp och orsakar smärtsamma kokar. Vissa kokningar uppstår på grund av överdriven konsumtion av värmegenererande livsmedel som mango eller jackfrukter eller trumpinnar etc., medan vissa kokar är infektiösa i naturen med bakterietillväxt. Det kan finnas många orsaker till förekomsten av hudkokningar men grundorsaken är bildandet av extra vita blodkroppar i kroppen som samlas vid en punkt på huden som bildar kokar.

Var visas de ofta?

Värmekokor eller hudkok uppträder ofta på känsliga platser i kroppen eller i mer värmealstrande områden som skinkor, underarmar, rygg, ben eller hårbotten där mer svett produceras.

Var det på grund av svett eller överdriven värme inuti kroppen orsakad av yttre temperaturhöjning eller på grund av intag av heta livsmedel, uppstår värmekokor.

Även om vissa värmekokor behöver medicinsk intervention kan de flesta värmekokor när de identifieras i de första stadierna botas med de bästa huskurerna. Här har vi sammanställt den mest lovande värmekokebehandlingslistan för husmedicin för att ge dig snabba lösningar för alla typer av hudkok.

10 bästa hemmetoder för värme kokar hud:

1. Neem Paste:

Neem som har naturliga medicinska egenskaper används för att behandla många sjukdomar och värmekokor kan också behandlas! Indian Lilac som det är känt, neem har antiseptiska och antibakteriella egenskaper som hjälper till med korrekt behandling av kokar utan mycket ansträngning.

Förberedelser:

 • Plocka några neemblad
 • Tvätta dem rent och gör en pasta av det.

En annan metod är att göra neem -lösning

 • Ta några rent tvättade neemblad
 • Lägg dem i ett kärl med kokande vatten
 • Vänta tills lösningen har minskat till 1/3. Låt det svalna och använd sedan.

Riktlinjer för användning:

Neem Paste

 • Applicera neempastan på kokarna och låt den stå tills den torkar och försvinner.
 • Fortsätt med det tills koka börjar torka.

Neem Solution

 • Ta neem -lösningen och skölj de drabbade områdena ofta med den.

Bieffekter:

Neem har de bästa medicinska egenskaperna och det finns inget sätt att detta kan orsaka några biverkningar.

2. Tea Tree Oil:

Tea tree olja är en eterisk olja som naturligt har höga antibakteriella, antiseptiska och svampdödande egenskaper och är perfekt för alla former av infektion på huden inklusive kokningar. Tea tree olja är känd för sin trevliga doft och används för att förbereda många växtbaserade hudvårdsprodukter. Detta kan effektivt bota värmekokor och blåsor.

Förberedelser:

Tea tree olja är lätt tillgänglig i små förpackade flaskor. Även om det är något högre pris, är det värt ett köp! Kom ihåg att välja en ren form av tea tree olja.

Riktlinjer för användning:

Ta en ren bomullstuss, doppa den i tea tree -oljan och dutta sedan bomullstussen direkt på kokarna.

Upprepa 4-5 gånger dagligen tills värmen kokar av.

Bieffekter:

Tea tree olja är ett naturligt extrakt av tea tree och har inga relativa biverkningar om inte oljeflaskan du väljer har andra kombinationer. Så välj klokt!

3. Lök:

Lök som ger smak till matrecept är också känd för sitt medicinska värde. Med rika antioxidanter och andra hälsoberikande värden är lök en exceptionell grönsak. De antiseptiska egenskaperna i lök gör underverk på huden och botar huden kokar effektivt.

Förberedelser:

 • Skala en medelstor lök och tvätta den.
 • Skär i två.
 • Täck löken med ett rent och tunt tyg.

Riktlinjer för användning:

 • Lägg den tygklädda löken på skalet kokar direkt 3-4 gånger om dagen
 • Upprepa tills värmen kokar helt är borta.

Bieffekter:

 • Eftersom lök är sur i naturen kan det orsaka brännande känsla vid värmekoka. Men detta kan inte betraktas som en bieffekt. Det är en del av läkningen.

4. Epsom badsalt:

Epsom salt tros ha kraften att ta bort eventuell negativitet och uppdatera energierna. Epsom salt anses vara det naturliga botemedlet för många sjukdomar, särskilt hudrelaterade sådana som värmekokor.

Förberedelser:

 • Förbered en blötläggning från vatten och Epsom -salter. Detta bör användas för en god blötläggning under de närmaste 15-20 minuterna.
 • Du kan suga i ett badkar fyllt med varmt vatten och epsomsalt varje dag för att bli av med alla sjukdomar. Oavsett om det är kroppssmärtor, kroppsutslag eller värmekokor, gör Epsom salt ett bra jobb för att ge dig lättnad.

Riktlinjer för användning:

Du kan suga i ett badkar fyllt med varmt vatten och epsomsalt varje dag för att bli av med alla sjukdomar. Oavsett om det är ont i kroppen, kroppsutslag eller värmekokor, gör Epsom salt ett bra jobb för att ge dig lättnad.

Om du inte har tålamod och tid att blöta i ett badkar, låt bara området där kokningen uppträdde täckas med blöt.

Bieffekter:

Det finns inga möjliga effekter av detta botemedel.

5. Gurkmeja:

Den antiinflammatoriska och antibakteriella egenskapen hos gurkmeja tillsammans med blodreningsfördelar kommer att driva bort kokningar inom kort.

Förberedelser:

 • Ta ett glas varm mjölk och tillsätt en halv tesked gurkmeja.
 • Eller bara ta en nypa ren gurkmeja och tillsätt några droppar olja eller honung eller med färsk ingefära för att göra en tjock pasta.

Riktlinjer för användning:

 • Ta ett glas mjölk varje kväll som blandas med lite gurkmeja. Detta hjälper till att behandla din hud kokar effektivt.
 • Använd annars pastan på koka varenda dag tills de försvinner. Håll förpackningen täckt för bästa resultat.

Bieffekter:

Det finns inga möjliga biverkningar av detta botemedel.

6. Vitlök:

Vitlök, som har en skarp lukt och stark smak är faktiskt en mycket bra hälsoförstärkare. Förutom att vara en fantastisk ingrediens för att förbättra hjärtat och levern, är vitlök extremt effektiv vid behandling av värmekokor.

Förberedelser:

Ta några vitlöksklyftor, tvätta och gör en pasta av dem. Värmen i vitlök kommer att bryta upp värmekokan och släppa ut allt pus som bildas inuti och därmed bota hudkoka effektivt.

Riktlinjer för användning:

Applicera vitlökspastan på kokarna två gånger om dagen och se dem försvinna.

Bieffekter:

Det finns inga möjliga biverkningar av detta botemedel.

7. Majsmjöl:

Cornmeal är ett naturligt absorberande ämne och fungerar utmärkt vid härdning av värmekokor. Majsmjöl är naturligt mycket klibbigt och absorberande i naturen. Därför används detta som en kokbehandling hemhjälpmedel.

Förberedelser:

Koka upp ungefär en halv kopp vatten och tillsätt majsmjöl till det för att göra en tjock pasta. Kyl ner det.

Riktlinjer för användning:

 • Ta den nedkylda majsmjölspastan och applicera den jämnt på kokarna.
 • Täck området med en trasa.
 • Gör det 2-3 gånger om dagen för effektiva resultat.

Bieffekter:

Eftersom det är en naturlig matingrediens kommer det inga biverkningar.

8. Varm kompress:

Ett bra sätt att behandla kokningar på ett hemhjälpande sätt är att applicera en tvättlapp på den som doppas i varmt vatten. Du kan tillsätta lite salt i vattnet för mer fördel.

Förberedelser:

 • Ta en generös mängd vatten i ett medelstort kärl och värm det.
 • När vattnet värms upp, stäng av lågan och överför vattnet till en annan skål
 • Tillsätt salt i vattnet och håll en ny trasa till hands.

Riktlinjer för användning:

 • För bästa resultat, doppa den färska trasan i det varma saltvattnet och använd den som en varm kompress under kokningen.
 • Detta bör göras i 10 minuter i en session
 • Upprepa minst 6 gånger om dagen för snabb lindring.

Bieffekter:

Vatten och salt har inga biverkningar. Se dock till att du doppar fingret för att kontrollera värmen i vattnet. Ibland när vattnet är väldigt varmt kan det bränna huden.

9. Kumminfrön:

Kumminfrön som bäst används som kryddor och även för matsmältningsproblem, är också fantastiska när det gäller att bota hudkok. Som ett naturligt kylmedel hjälper kummin till att kyla värmen och torkar dem snabbt.

Förberedelser:

 • Ta en matsked kumminfrön och blötlägg dem i en kopp vatten.
 • När de är mjuka och fina, mal dem till en fin tjock pasta.

Riktlinjer för användning:

 • Applicera kumminpastan på kokarna som en förpackning och låt den torka.
 • Upprepa tills värmen kokar försvinna.

Bieffekter:

Kumminfrön har inga biverkningar på huden.

Snabbtips:

Om du ofta lider av smärtsamma värmekokor någonstans runt underarmen, benen, hårbotten, skinkorna, brösten, ryggen eller på lårområdet som är de mest känsliga utrymmena, här är några snabba tips för dig att välja och följa för att driva bort värmekokar och förhindrar också att den smärtsamma huden kokar.

 • Bitter kalebass: Denna grönsak som är extremt bitter i smaken men njuter av smaklökar när den kokas på rätt sätt har faktiskt antibakteriella egenskaper. Gör saft av färska bittra guards, pressa i en generös mängd citronsaft för att balansera den bittra smaken och ta den varje dag för att rengöra din kropp och förhindra värme.
 • Vinäger: Vinäger som en utmärkt smakförstärkare också är ett fantastiskt rengöringsmedel. Inte bara det, vinäger har förmågan att exceptionellt arbeta med värmekokor och få dem att dyka upp. Blötlägg en bomullstuss eller ett brunt papper i ättika och lägg den på värmekokan. Förband det och lämna det. När du öppnar bandaget efter några timmar kommer du att se koka torr och poppar av.

Nu när du har gjort koka behandlingen hem rättsmedel lista, bara gå vidare och använda dessa och gå smärtfritt när det gäller värme kokar. Om du tyckte att denna artikel var informativ, kommentera nedan med dina tankar.