10 skäl till varför Aloe Vera är fördelaktigt för din hud!

Aloe Vera för hud

Att gå ut på jobbet eller en dag med shopping kan vara roligt och underhållande. Men är det möjligt att undvika hudproblem? Speciellt de som uppstår på grund av skadliga solstrålar, damm i miljön och många fler personliga orsaker som inflammation, fet hud etc. som kan orsaka problem för din hud. Gå igenom den här artikeln för att få en lista över Aloe vera -fördelar för huden och några DIY -recept som du snabbt kan prova. Det är en växt som har en hög mängd vatten tillsammans med många näringsämnen som visar sig vara fördelaktiga för din hud.

Aloe Vera -fördelar för hud:

Här är en lista över fördelarna med att applicera aloe vera gel i ansiktet, låt oss gå igenom dem för att veta mer:

1. Cellreparation:

Aloe vera kan läka sår eftersom det har läkande egenskaper. Det finns en mängd cellskador när det finns en skada, och när den appliceras lokalt påskyndar aloe vera sårkontraktionen som läker dem. Möjligheten att låsa fukt i din yta, få den att växa mjukare och mjukare, är en av de betydande effekterna av aloe vera på huden. Det ökar produktionen av kollagen genom att stimulera cellföryngring som resulterar i produktion av nya hudceller mycket snabbare.

2. Behandlar acne:

Aloe vera har salicylsyra, som anses vara en naturlig exfoliant som rensar dina porer tillsammans med dess antibakteriella egenskaper som minskar finnar. Det minskar också risken för återkommande av hudormar genom att eliminera bakterier, överflödig olja, en svamp med hjälp av lupeol, ureakväve, svavel och kanelsyra. De antibakteriella egenskaperna hos aloe vera -hud gynnar akne och hjälper dig att minska dem (1).

3. Naturlig antioxidant:

Antioxidanterna finns i överflöd i aloe vera som är en del av polyfenoler. Solljus eller oxidationsprocessen i din kropp producerar fria radiklar som skadar din hud i processen. Du kommer att kunna skydda din hud med hjälp av antioxidanter inifrån och ut. Några av de andra fördelarna med att använda aloe vera på huden är att minska rynkor och få dig att se ungdomlig ut. Ständigt växande hudceller behöver antioxidanter för att reparera och hjälpa dem att växa (2).

4. Solbränna lugnande:

Solstrålar kan orsaka många skadliga effekter på din hud under somrarna, särskilt om du har känslig hud som är benägen att frekvent solbränna. Oroa dig inte mer aloe vera är här för att rädda! Det reparerar din hud med hjälp av föreningar som kallas polysackarider som också genererar nya hudceller i stället för de skadade. Det har också en lugnande effekt på din hud eftersom det har en smärtlindring som kallas karboxypeptidas. Solbränd hud repareras från bottenlagret och upp, vilket gör aloe vera till det bästa alternativet för hudvård.

5. Stoppa hudåldring:

Din hud har en naturlig elasticitet som förloras med tiden, vilket resulterar i flera ålderstecken som rynkor. Att applicera Aloe vera på din hud lokalt kan bekämpa fria radikaler genom att öka produktionen av kollagen som gör din hud fast och får dig att se ung ut. Det bibehåller också elasticiteten genom att öka produktionen av elastinfibrer och rynkfria, vilket gör aloe vera anti aging hudvård ett perfekt alternativ (3).

6. Naturlig peeling:

Din hud tar bort döda hudceller från kroppen naturligtvis var 30: e dag, men ibland tappar inte de döda cellerna och blockerar porerna. Det är här peeling kommer in i bilden. En av Aloe vera-fördelarna för huden är att den fungerar som ett helt naturligt exfolieringsmedel som hjälper till att eliminera döda hudceller med hjälp av ämnen som salicylsyra. Det har också lignin som har en genomträngande effekt på din hud, vilket ger plats för näringsämnen.

7. Fuktighetskräm:

Aloe vera består av 95% vatten och har en geléliknande konsistens som hjälper till att återfukta din hud utan att din hud känns fet. Genom att applicera aloe vera -gelén på din hud, håller den dina porer otäppta, så att fukt kommer in, vilket gör den mjuk och mjuk. Aminosyror bidrar till fördelarna med att applicera aloe vera på huden eftersom det mjukar upp dina hårda hudceller som återfuktar din hud. Den passar alla hudtyper, särskilt fet och känslig hud, under alla säsonger (4).

8. Minskar mörka fläckar:

De skadliga UV-strålarna i solljuset orsakar ofta hyperpigmentering och ärr din hud. Tyrosinas är ett enzym som orsakar mörka fläckar, och Aloe vera hjälper till att förhindra bildandet av detta enzym. Det har också antioxidanter som hjälper till att blekna skador som orsakas av solstrålar.

9. Användbart vid hudirritation:

Många skäl kan orsaka irritation och inflammation i din hud, hudförhållanden är en av dem. Aloe vera minskar irritationen genom att undertrycka de enzymer som orsakar det med hjälp av föreningar som acemannan. Den växtens kylande natur gör den till en perfekt ingrediens för att minska klåda, rodnad, särskilt i känsliga hudtyper (5).

10. Tar bort sträckmärken:

Bristningar är ofta ömma, speciellt när du vill ha en bikini eller en sundress. Appliceringen av aloe vera reparerar skadorna på din hud och försvinner från dina bristningar. Det kanske inte eliminerar prickarna, men denna magiska gel minskar deras utseende till det maximala.

Biverkningar av Aloe Vera för din hud:

  • Det finns inte många biverkningar för aloe vera -användning för externa applikationer.
  • Om du är allergisk mot aloe vera, är det bättre om du slutar använda det omedelbart.
  • Det är alltid bättre att göra ett lapptest på händerna innan du applicerar något på ansiktet.
  • Att ta aloe gel oralt, särskilt i överskott, kan orsaka diarré, magbesvär etc..

Slutgiltiga tankar:

Huden är det största organet i vår kropp som bildar ett lager som skyddar alla inre organ. Ansiktet är en representation av hur du känner och behöver därför extra vård. Många av oss lutar mot helt naturliga läkemedel eftersom de ger dig minimala biverkningar och är också fickvänliga. Aloe vera är en annan av de lättillgängliga växterna som kan användas för att behandla hudproblem. Behandlad med Aloe vera -fördelarna för din hud och DIY -recepten, blir processen enklare. Låt oss veta hur det har hjälpt dig att övervinna dina hudproblem.