Hudutslag är en obehaglig sak att uppleva. det är vanligtvis mycket känsligt och kommer med en märkbar förändring i konsistens eller hudens färg. När hudutslag dyker upp ändrar de hudens färg och hudens struktur blir kliande, svullen eller för torr. Utslag har inte riktigt en specifik anledning till varför det visas. Det kan helt enkelt bero på ett giftigt växtblad som du kan ha berört eller allergisk reaktion som du kan utveckla mot ett livsmedel eller en sjukdom. Det kan göra din hud mer skadad och sprucken och ändå kommer klådan inte att hindra dig från att repa. Vi är alla benägna att få hudutslag någon gång. Läs vidare för att känna till de många typerna och dess allvar för din kropp. De milda kan behandlas hemma och försvinna på en eller två dagar. Men ju allvarligare tillståndet är, desto mer medicinering och tid kommer det att ta.

Vanliga hudutslag som kan förekomma i alla kroppar

Hudutslag: Känn de infektiösa och de icke-infektiösa:

Här är några av de smittsamma hudutslagen som du måste vara medveten om. Smittsamma hudutslag sprids och orsakas av bakterier, svampar eller virus. Några av dem kommer att visas på hudveck och är en svampinfektion. Därför är dessa inte platsspecifika och beror på vilken typ av utslag du utvecklar. Bakterieinfektionen kan spridas från andra människor. Påverkan på huden beror också på organismen som sprider den.

1. Ringorm:

Hudutslag och orsakar ringorm

Ringormar visar ett cirkulärt utslag som är fjällande och har en upphöjd kant. Ringens kanter sprider sig utåt och huden på insidan av ringen verkar frisk. De är en smittsam svampinfektion som är ett resultat av en parasit som lever på cellerna i de yttre skikten av människans hud. Det sprids genom direkt kontakt från hud till hud. Läkare observerar vanligtvis det drabbade området under ett mikroskop för att kontrollera om det verkligen är ringmaskar.

2. Impetigo:

Hudutslag och orsakar Impetigo

Ytterligare ett smittsamt utslag som orsakas av hudskada. Detta är ett resultat av ett annat hudtillstånd som dermatit som är en inflammation på huden. Det är dock lätt att behandla och är inte särskilt allvarligt. Det är vanligt bland spädbarn och barn. Platsen är runt munnen, hakan och näsan, där de vätskefyllda blåsorna lätt lossnar och därmed bildar en skorpa av honungsfärg. Det finns en rad antibiotiska krämer som är tillgängliga som hjälper till att bli av med det i början. Det kan dock vara mycket kliande och smärtsamt.

3. Staphylococcus:

Hudutslag och orsakar Staphylococcus

Stafbakterierna är kända för att orsaka hudinfektion hos människor. Den vanligaste typen är koka, vilken pus som bildas i hårsäcken eller i oljekörteln. Det sprids oftast genom hud-hudkontakt genom att vidröra det infekterade området. Staphylococcus orsakar andra sjukdomar som cellulit, impetigo, toxic shock syndrome tec. Det kan pågå i ungefär två till tre veckor innan det går helt.

4. Skabb:

Hudutslag och orsakar skabb

Skabb är mycket kliande och är gjorda av små blåsor och kan se skaliga ut. Det är mer en angrepp än en infektion, där kvalster som heter Sarcoptesscabiei sätter upp sina hem i det yttre lagret av huden. Huden kommer dock att reagera häftigt på detta och därmed finns det arga utslag och klåda. Detta extrema kliande tillstånd kan spridas från en person till en annan genom direkt hudkontakt. De vet att de stannar kvar tills de behandlas och även efter behandlingen kommer de döda små flåren och deras döda ägg att stanna i huden i cirka 2 till 4 veckor, vilket innebär att klådan fortfarande kommer att fortsätta.

5. Herpes:

Hudutslag och orsakar herpes

Herpes är känt för att förekomma i munnen eller underlivet. De är blöta blåsor med vätska. HSV-1 är den som orsakar sår runt läpparna och munnen, medan HSV-2 kommer att orsaka sår i dina könsorgan. De vanligaste symptomen är influensaliknande symptom, obehag vid urinering och de vätskefyllda blåsorna. Det är mycket smittsamt och är inte en STD.

6. Kycklingkoppor:

Hudutslag och orsakar vattkoppor

ett annat vanligt hudproblem som vi alla står inför en gång i livet är vattkoppor. Den har utslag av inflammerade finnar och är en infektionssjukdom. Det kan orsaka lätt feber. Kycklingkoppor kan lätt spridas genom närhet eller till och med i luften. De är vanligtvis röda fläckar av vätskefyllda blåsor. Det orsakas av ett virus som kallas varicella-zoster, vilket leder till intensiv klåda. Det tar ungefär fem till tio dagar att bli botad.

7. Bältros:

Hudutslag och orsakar bältros

Det här är ett smärtsamt hudutslag, ett som orsakas av samma virus som vattkoppor. De typiska symptomen är klåda, vätskefyllda blåsor. De visas på sidan av en persons hals eller kropp. Det åtföljs av ett intensivt ilsket utslag. Det finns antivirala läkemedel som används för att läka bältros.

Icke -infektiösa hudutslag Din kropp är benägen att:

Förutom den smittsamma finns det också ett par icke-infektiösa hudutslag. Några av dem är lika milda som blöjutslag som inte är smittsamma men kan vara irriterande och obekväma. De sprider sig inte och tenderar att försvinna på en dag eller två. Det orsakas av jästinfektion som tenderar att visas i blöjregionen. Här är några icke-smittsamma hudutslag.

1. Eksem:

Hudutslag och eksem

Eksem är ett tillstånd där personens hud blir kliande, röd och svullen. Det leder också till en grov och sprucken look. Den vanliga orsaken till eksem är allergi, mer som hudirritation som ses oftast hos barn än vuxna. Det är inte smittsamt, men om det allergiska området blir infekterat kan smittspridaren vara smittsam. Den exakta orsaken är dock inte förstådd, medan den anses vara en överaktiv reaktion av kroppen och dess immunsystem mot en irriterande.

2. Dermatit:

Hudutslag och orsakar dermatit

Dermatit är en bred term som används för att beskriva en inflammation i huden. Det kännetecknas vanligtvis av klåda, rodnad och utslag. I vissa fall utvecklas också blåsor. Fuktgivare och steroidkrämer har känt för att ge lindring mot dermatit. Vanligtvis uppstår utslaget när kroppsdelen kommer i kontakt med ämnen som irriterar huden och därmed orsakar allergi. De vanligaste förekommer i händer, armar, ansikte och ben. De blåsor som det producerar kommer att läcka vätska när de repas.

3. Psoriasis:

Hudutslag och orsakar psoriasis

Den här är en icke-smittsam men ett kroniskt tillstånd som ger tjock skalad hud. Patienter med psoriasis har fläckar av onormal hud, som är röda, kliande och fjällande. Deras svårighetsgrad varierar från små fläckar i ett område av kroppen till att täcka hela kroppen. Psoriasis är resultatet av flera faktorer som inkluderar immunsystemet. Immunsystemet blir överaktivt när du har psoriasis och skapar inflammation inuti kroppen. Detta är vad du i huvudsak utanför din kropp.

4. Seborré:

Hudutslag och orsakar Seborré

Seborré dermatit uppträder i hårbotten och symtomen kan vara allt från torr flagnande till gul hårbotten eller feta fjäll med röd hud. Det är möjligt att utveckla seborré på alla oljiga områden i kroppen, det kan vara ansiktet eller till och med bröstet och baksidan av kroppen. Fet hud förstås som en faktor som leder till seborré och patienter med detta tillstånd verkar ha tillväxt av hudår i de drabbade områdena.

5. Rosacea:

Hudutslag och orsakar rosacea

Hudläkare föreslår att avvikelser i blodkärlen, ansiktsblodkärlen leder till rodnad och rodnad, tillsammans med synliga blodkärl. Det är ett kroniskt, icke-smittsamt, botbart akne-liknande hudtillstånd som kan kontrolleras och hanteras. Det är känt att det påverkar ansiktet och särskilt näsan.

6. Hives:

Hudutslag och orsakar nässelfeber

Nässel är det tillståndet som leder till röda, kliande upphöjda tänder på huden. Den finns i olika former och storlekar och är inte känd för att hålla mer än tolv timmar. I värsta fall kommer det att pågå i en vecka. Det är vanligtvis utbrottet av ljusröda knölar eller grisar som uppträder på huden, särskilt efter kroppens reaktion på allergen. De kliar och svider och bränner ibland. De är smittsamma och är kända för att förekomma i bröstet eller ryggen.

Vissa hudutslag kräver extrem vård medan andra inte ens låter dig veta när de kommer eller går. Vi förstår dock hur svårt och oroligt det är att gå runt med utslag. Se därför till att du alltid håller dig ren och rådfråga en expert eller hudläkare för rätt medicin. Om du väljer att prova något på egen hand, var dubbelt säker. Du bjuder inte in några andra biverkningar. Ta hand om dig!