50 bästa hemlagade hudvårdstips

Att skryta med felfri och glödande hud är den mest omtyckta drömmen för en kvinna. Tyvärr är det olika faktorer som hänger ihop som ohälsosam livsstil och föroreningar som förstör vår hud. Så om du vill återuppliva din skönhet, ta dessa bästa hemlagade hudvårdstips som aldrig kommer att misslyckas med dig.

Skönhet börjar med bättre hud. Frisk och bättre hud ger den ljusa glansen som gör naturliga skönheter så attraktiva. Det enda du behöver lära dig är hur du underhåller din hud. Och med regelbunden och engagerad träning kommer du att börja se dessa förändringar i din hud.

Bästa hemlagade hudvårdstips

Bästa hemlagade hudvårdstips för kvinnor och män:

Så oroa dig inte, om du har bestämt dig för att följa följande finns det mer än tillräckligt med hudvårdstips för att börja med. Här är de 50 bästa naturliga hemgjorda hudvårdstipsen för dig.

1. Drick mycket vatten:

Hudvårdstips - Kvinnvatten

Det mest avgörande skönhetstipset är att hålla huden och kroppen hydratiserad genom att dricka mycket vatten. Vatten spolar ut gifter från din organism och håller din hud frisk och full av liv. Dessutom hjälper dricksvatten till att transportera syre och näringsämnen till hudcellerna, vilket minskar för tidigt åldrande. Se till att du dricker minst 8 glas vatten varje dag för att hålla din hud omhändertagen inifrån och ut.

2. Undvik exponering för torr luft:

Hudvårdstips - hårtorkare

En hårtork kan vara användbar för att torka håret, men om du använder fler medel för att överanvända torken kan det skada håret. Det påverkar också huden bakom håret och runt håret. Om du vill skydda din hud bör du bättre hoppa över att använda en hårtork.

3. Undvik långvarig kontakt med varmt eller klorerat vatten:

Hudvårdstips - varmt och klor

kvinnors hud är alltid mjuk och känslig, så var försiktig med saker som påverkas av huden. Varmt vatten och klorerat vatten kan påverka den mjuka kvinnans hud. För att undvika detta heta och klorerade vatten från dina dagliga saker.

4. Sippa lite te:

hudvårdstips - nippa te

Håll dig hydrerad hela dagen och föredra varma vätskor, till exempel örtte. Gör lite kryddigt te med färsk ingefära och citron som väcker dig på eftermiddagen och håller dig frisk. Och viktigast av allt kommer att resultera i glödande hud. Grönt te är förpackat med antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper till att bekämpa bakterier och fria radikaler. Försök att dricka minst en kopp grönt te om dagen.

5. Använd naturprodukter:

Hudvårdstips - naturprodukter

Använd inga kemiska buteljerade produkter på din hud !! De flesta produkter, även de som påstår sig vara extremt naturliga, har kemikalier. Kemiska produkter kommer att visa effekt inom några veckor, men när de slutar använda dem kommer de att få din hud att se mer skadad ut än tidigare. Använd naturprodukter från välkända märken. Detta är de enklaste hudvårdstipsen för alltid.

6. Använd läppbalsam:

Använd läppbalsam

Chill out nariga läppar för att förhindra chapping, stick på mycket läppglans eller balsam innan du går ut. Var noga med att ansöka ofta igen. Se dock till att du använder läppbalsam av god kvalitet tillverkade av 100% naturliga produkter

7. Använda halsduk:

Ljus hy på vintern

Att bära en halsduk skyddar din hud mot klimatets hårda effekter. Medan det på somrar håller de skadliga UV -strålarna i schack, på vintrar skyddar det huden från de kyliga kalla vindarna. Så ta på dig en halsduk och handskar när du går ut i kallt väder.

8. Få gott om sömn:

Hudvårdstips - Sov

En av de bästa och enkla skönhetshemligheterna är god sömn. Det har visat sig att sömnbrist hindrar blodcirkulationen, vilket gör att du ser blek och tråkig ut. Försök därför att få åtta till tio timmars sömn per natt för att få ditt bästa ansikte framåt. Medan du sover får kroppen gott om tid att föryngra och reparera din hud.

9. Ta bort smink innan du går och lägger dig:

Ta bort smink innan du går och lägger dig

Att lämna smink på huden täpper inte bara porerna, det orsakar också överdriven torrhet och leder till mjäll i huden. Detta beror på att de flesta sminkprodukter innehåller en specifik molekyl av sockertyp som främjar tillväxten av mikroorganismer. Sov aldrig i smink, oavsett hur trött du är. Använd alltid en mild och oljefri rengöring. Var flitig och din hud kommer att förbättras.

10. Rengör händerna innan du rör ansiktet:

Hudvårdstips - berör hud

Bort med händerna!! Sluta röra ditt ansikte! Ytor som du rör vid är fulla av smuts och bakterier, från telefon till dörrklocka till menyer på restauranger och alla dessa bakterier sprids över hela ansiktet när du börjar röra din hud. De flesta hudproblem försvinner utan användning av någon form av medicinering genom att helt enkelt hålla händerna borta från ditt ansikte. Ett enkelt men ändå fördelaktigt hudvårdstips för kvinnor.

11. Ät rätt:

Juicer för glödande hud

Vi vet alla att skönhet kommer inifrån. Så om du vill se vacker och ung ut, ät gott. Färsk, hälsosam mat innehåller vitaminer och näringsämnen som håller huden glödande. Prova att äta mat med mer järnliknande spenat, gröna bönor och juice. Din hud kommer att pigga upp på nolltid. Lägg till mycket frukt i din kost och undvik att ta juice. Ett av de viktigaste hudvårdstipsen är att äta rätt och följa en vanlig hälsosam kost.

12. Håll håret borta från ansiktet:

Håll håret borta från ansiktet

Ta ut håret och håll håret borta från ansiktet. Fett hår och hud går ihop och hår kan sprida infektioner. Så om ditt hår känns oljigt, bind det helt enkelt i en knut för att undvika att fastna i ansiktet oftare.

13. Rengör ditt ansikte regelbundet:

Hudvårdstips - ansiktstvätt

Tvätta ansiktet på morgonen och natten. Gör det till en rutin genom att ställa in en påminnelse i tre veckor. När du väl börjar göra det i veckor kommer det att bli en vana. Tvätta ansiktet efter att du har sköljt av hårbalsamen i duschen.

14. Applicera bästa fuktkräm:

Hudvårdstips - återfuktar din hud

Att ta för många duschar kan faktiskt torka ut din hud och lämna dig kliande. Även om ren hud leder till klar hud, men att tvätta den för ofta eller för kraftigt kan irritera huden och göra mer skada än nytta. Så återfukta din hud med en bra fuktighetskräm direkt efter ett bad eller dusch. Använd om möjligt en fuktkräm som innehåller SPF eller så kan du till och med använda naturlig honung och oljor som en naturlig fuktighetskräm.

15. Begränsa badtiden:

Hud är tips - begränsa badet

Varmt vatten och långa duschar eller bad kan ta bort oljor från huden, förutom att orsaka milda brännskador. Medan du tar en ångande dusch kan du må bättre, studier visar att det är det värsta som kan göras mot din hud. Så försök att spendera mindre tid under duschen, och använd alltid varmt eller kallt istället för varmt vatten.

16. Rengöring:

Hudvårdstips - rengöring

Gör det mesta av din rengöring medan du tar ett bad. Under badet förblir huden fuktig och porerna förblir öppna. Undvik att använda en hård rengöringsmedel eller en sammandragande! När du rengör huden använder du mjuka massörande rörelser. Organiskt trollhasselvatten och ekologiskt nässelvatten är naturliga sammandragande. Och kom ihåg Hudrengöring bör alltid följa med toning.

17. Undvik alkohol hudvårdsprodukter:

Undvik alkohol hudvårdsprodukter

Försök alltid att använda alkoholfria produkter, eftersom ibland ökad luftfuktighet kan öppna porer. Du bör alltid undvika hudvårdsprodukter som innehåller alkohol eftersom de torkar ut din hud.

18. Exfoliera:

Exfoliera - ansiktsmask

Om inte varje dag; se till att du exfolierar din hud minst två gånger i veckan. Exfoliering hjälper till att krympa porerna på din hud genom att eliminera döda hudceller, smuts och olja. Använd naturliga och hemlagade peelingmasker för bättre resultat. För känslig hud, leta efter en mer skonsam exfoliering. När du är klar med peeling rengör du huden med en mild rengöring som rensar upp de döda ytcellerna och gör huden mjuk och mjuk.

19. Använd inte tvål fler gånger:

Hudvårdstips - tvåltvätt

Undvik att tvätta ansiktet med tvål mer än två gånger om dagen. Eftersom tvålar kan ta bort olja från huden, tvätta istället ansiktet ofta med vanliga stänk eller använd en mild rengöring istället för tvål.

20. Håll inte tillbaka på ansiktsbehandlingar:

Hudvårdstips - ansiktsbehandling

Även om du inte känner för att spendera pengar på spa -besök, fortsätt att använda regelbundna hemlagade ansiktsbehandlingar. Föredra ansiktsbehandlingar som lerbaserade för ett bättre resultat.

21. Skydda dig mot solen:

tips för ansiktsblekning 5 använd solglanslock

Det är mycket viktigt att skydda din hud mot solljus. Lite sol exponering är bra men långvarig exponering kan orsaka åldersfläckar, rynkor, solbränna och andra hudproblem. Det är ett av de grundläggande hudvårdstipsen från listan.

22. Gå inte ut mitt på dagen:

Gå inte ut mitt på dagen

Undvik solen under högtider – 11.00 – 13.00 detta är den tiden som man bör undvika att gå ut oavsett årstid. Under dessa timmar, även under mulna dagar, är den ultravioletta strålningen högst som kan skada huden.

23. Använd solskyddsmedel:

Använd solskyddsmedel

Det har visat sig att rynkor i nästan 90% av fallen orsakas på grund av överdriven exponering för solen. Glöm därför aldrig att kliva ur ditt hem utan att applicera solskyddsmedel. Oavsett om det är sommar eller vinter spelar det ingen roll. Kom ihåg att det är bättre att förhindra skador på din hud snarare än att fixa det senare. Använd solskyddsmedel med en SPF på minst 15. Försök att applicera det igen varannan timme, och om du simmar, applicera det oftare.

24. Använd inte Foundation Make Up på sommaren:

Använd inte Foundation Make Up på sommaren

Använd inte foundation under sommaren. Försök att hålla den ren och skrubbad. Använd definitivt solskyddsmedel, men en lotion eftersom den är lättare och stannar längre. Man kan till och med använda solskyddsmedel med ett matt utseende eftersom det fungerar som solskyddsmedel plus foundation.

25. Använd skyddande tillbehör under dagtid:

Hudvårdstips - umberalla

Bär skyddskläder- bär långärmade skjortor, jeans och solglasögon. Man kan tillbehör den med en brättad hatt eller använda ett paraply för skugga. Du måste följa detta användbara och värdefulla enkla hudvårdstips.

26. Sluta röka:

Undvik att röka

Om du röker är det bästa sättet att skydda din hud att sluta. Rökning gör de små blodkärlen i våra yttersta hudlager smala vilket minskar blodflödet och får huden att se äldre ut och bidrar till rynkor. Det skadar i princip kollagen och elastin, som betraktas som fibrerna som ger vår hud sin styrka. Även de kontinuerliga uttrycken som du gör när du röker, som att pressa dina läppar när du andas in och kisar ögonen för att hålla ut rök kan bidra till rynkor.

27. Hälsosam kost:

Hudvårdstips - hälsosam kost

En hälsosam kost kan hjälpa dig att se ditt bästa ut. Kost rik på vitamin A, C & E och låg på ohälsosamma fetter och bearbetade eller raffinerade kolhydrater kan främja yngre hud. Ät mycket ekologisk frukt och ekologiska grönsaker (få en mängd). Ät fet fisk som färsk och vild makrill och vild lax (för att få glödande hud). Bär är rika och C -vitamin och i antioxidanter, liksom de, har ett litet glykemiskt index så att de inte höjer ditt blodsocker. Att tillsätta kokosolja till din kost hjälper till att återfukta och släta ut din hud. Munch på nötter oftare eftersom högkvalitativa fettsyror och oljor i dem hjälper till med hudföryngring och hudreparation.

28. Applicera mjölkpaket:

Mjölk mer

Om du är en DIY -person föreslår jag att du använder mjölken i ditt kylskåp. Ta en liten mängd mjölk i en bomullstuss och klappa den försiktigt över ansiktet, låt den stå i cirka 10 minuter och tvätta sedan. För effekten över hela kroppen, tillsätt en kopp mjölk till ditt badvatten. Du kommer definitivt att få en klar och len hud.

29. Minska alkoholdosen:

Hudvårdstips - vin

Om du kämpar med hormonella utbrott varje månad, minska ditt mejeriintag. Förbättring i din hud börjar dyka upp inom några veckor. Det har uttalats att mejeriprodukter (även de ekologiska) innehåller specifika kohormoner som orsakar utsöndring av olja från körtlarna, vilket hädanefter orsakar frekventa akneutbrott. Prova och skaka, salladsdressingar eller proteinbarer som innehåller mycket mejeri. Om du dock måste konsumera dem, begränsa dig till skummjölk.

30. Applicera alkohol på finnar:

Behandlingar mot finnar - ansikte med akne

Om du planerar att poppa en finne hemma, gör det på ett exakt sätt. Sterilisera din nål och händer genom att gnugga alkohol. Punktera sedan finnens whitehead med hjälp av den steriliserade nålen, precis tillräckligt för att bryta huden. Tryck på endera sidan av finnen med en ren bomullsbyte tills den tömts. Täck det med ett bandage så att det förblir rent medan det läker.

31. Hantera stress:

Hudvårdstips - stresshantering

Okontrollerad stress kan ge många hudproblem. Stress främjar bildandet av skadliga rynkor som lämnar linjer och rynkor. För att hantera din stress för frisk hud och ett hälsosamt sinnestillstånd. Ta dig tid att göra saker du tycker om. Detta är ett av de ultimata och utmärkta hudvårdstipsen för både män och kvinnor

32. Undvik mycket hårda behåar:

Lås upp bh

Är du en kvinna? Om dina bh -remmar är för täta kan det orsaka kroppsakne på axlarna. Genom att lossa remmarna bara en nypa, kommer din hud att andas och du har mindre chans att behöva bryta ut i det området.

33. Träna regelbundet:

Ung kvinna som tränar 23

Motion lugnar sinnet och förbättrar blodcirkulationen i hela kroppen. Det hjälper till att uppnå naturlig snygg hud. Stora cirkulationer överför näringsämnen till varje cell i kroppen, medan tonad muskel också får dig att se vacker ut. Glöm inte att tvätta ansiktet både före och efter träning.

34. Ta multivitaminmat:

Tar multivitaminmat

Ta ett multivitamintillskott av riktigt bra kvalitet eller ett tillägg uteslutande för bra hud! Eller ännu bättre äta en hälsosam kost som innehåller Omega 6 och Omega 3 och vitamin C. De flesta experter och morföräldrar bevisar att detta är ett av de bästa och utmärkta hudvårdstipsen för alltid.

35. Applicera Tea Tree Oil:

Applicera Tea Tree Oil

Trött på att hitta en spot behandling för akne? Ta med 100% tea tree -olja och applicera den på området före sänggåendet, och när du vaknar får du en mycket gladare hy.

36. Ta hand om tips med hår medan du sover:

Var försiktig med håret medan du sover

Om du är en person som inte har tid att schamponera dagligen. Sov sedan med håret i en hästsvans så att du kan hålla ditt ansikte borta från fett som kan finnas i dina trådar. Oljan från håret kan täppa till hudens porer och resultera i finnar och akneutbrott.

37. Var inte smutsig:

Hår runt handduk

Använd inte samma handduk för både händer och ansikte. Smutsen som finns kvar på en handduk ska inte användas för att torka av ansiktet, så var noga med att använda separata handdukar. Vår ansiktshud är känslig och känslig, så olja från hår eller andra delar av kroppen bör inte överföras till ansiktet. Att använda separata handdukar för händer och ansikte är mycket viktigt om du är benägen för akneutbrott.

38. Håll mobilen borta från ditt ansikte:

Hudvårdstips - mobiltelefonbakterier

En ny studie har avslöjat att bakterieinfektioner i smartphones är ännu fler än de som finns på toalettpapper. Chockerande som det kan tyckas, men ett av de enkla hudvårdstipsen för tjejer är att begränsa användningen av telefoner eller sanera dina telefoner ofta. Att sätta telefonen mot ansiktet när du pratar i telefon kan orsaka enorma utbrott. Eftersom din mobiltelefon innehåller bakterier, se till att du använder antibakteriella våtservetter för att rengöra telefonen så mycket som möjligt för att hålla dig borta från akne.

39. Raka dig försiktigt:

Hudvårdstips - rakningskvinna

För att skydda din hud, applicera rakkräm eller lotion före rakning. På rakdagen, tvätta dina ben med en balsam istället för en tvål. Att använda balsam hjälper till att mjukna håret på benen och därmed göra rakningsprocessen mycket enklare. Använd en ren, vass rakhyvel för närmaste rakning. Raka aldrig håret mot den riktning håret växer.

40. Pat Dry:

Hudvårdstips - handduk

Efter tvätt eller bad; knacka försiktigt på huden med en torr handduk så att lite fukt återstår på huden. Undvik att gnugga huden med en handduk efter badet, eftersom det kan orsaka irritation och slutligen leda till att huden tappar sin elasticitet. Att klappa huden torr efter varje dusch är särskilt viktigt för personer med känslig hud.

41. Ät inte sött mer:

Hudvårdstips - socker

Överskott av socker kommer inte bara att göra dina byxor mysiga utan också att din hud ser äldre ut. Om du har en söt tand måste du veta att socker faktiskt inte är bra för din hud. Socker kan leda till tidig åldrande hud och lös hud eftersom socker kan påverka elastin vilket gör att huden kan vara flexibel. Medan du inte behöver klippa ut socker helt från din kost, begränsa ditt intag till endast naturligt socker som finns i fullkorn, frukt och grönsaker. Undvik konsumtion av sockerhaltiga produkter som glass, vitt bröd och godis.

42. Använd naturliga drycker:

citrondrinkande kvinna

Kolsyrade drycker är inte fördelaktiga för din hälsa såväl som din hud, så om du vill förhindra att tråkig och uttorkad hud påverkar dig, se till att du vänder dig mot naturliga icke-läskande drycker. De flesta av dessa luftade drycker har ingredienser som utlöser för tidigt åldrande. De har extremt hög sockerhalt som har en skadlig effekt på din hud. Så ett av de grundläggande hudvårdstipsen för tjejer är att undvika frusiga drycker och välja de naturliga.

43. Byt upp din nattkräm:

Byt upp din nattkräm

Du insåg behovet av en lättare fuktighetskräm när temperaturen började stiga. Applicera samma logik för din nattkräm. Byt till lättare kräm för att se bättre resultat utan mycket ansträngning. Näsområdet fuktas lätt så undvik det området.

44. Prova Acne-Fighting Cleansers:

Prova Acne-Fighting Cleansers

Acnes är de mest skrämmande hudproblemen för oss alla. Så det bästa sättet att bekämpa dem är användningen av rengöringsmedel och ansiktstvätt av god kvalitet. Även om dagarna när du kämpade med akne officiellt är borta; Om du har problem med glansen, använd ett salicylsyrabaserat rengöringsmedel. Gå inte över 2% koncentration.

45. Ändra din sömnstil:

Ändra din sömnstil

Om du sover i magen är det dåliga nyheter för dig. Vårt huvud väger någonstans runt 7 till 8 pund. Tycker du inte att det är mycket press att lägga på ansiktet natt efter natt? Den sida du sover kommer att ha fler rynkor. De som redan sover där bak försöker kasta en extra kudde under huvudet. Men om du gillar att sova på din sida, använd ett örngott av satin eller siden. Eftersom dessa texturer inte kommer att framkalla veck på hudens yta.

46. ​​Överexfolier inte:

Hudvårdstips - över exploatering

Även om exfoliering utgör en mycket viktig del av grundläggande hudvårdsrutin, men precis som allt, kan överexfoliering göra mycket skada på din hud. För mycket skrubbning är definitivt något du vill undvika att göra eftersom det kan leda till att din hud blir irriterad. Det orsakar också puffiness och till och med resulterar i frekventa akneutbrott (ja effekten kan bara vara motsatt om du överdriver).

47. Ät inte skräp- och oljemat:

Hudvårdstips - grönsaker och frukter

Håll dig borta från skräp och fet mat och försök att inkludera färska grönsaker och frukter i din dagliga kost så mycket som möjligt. Olika undersökningar har avslöjat att en kost som innehåller mycket kolhydrater och fetter är mer sannolikt att orsaka rynkor tidigare. Undvik också rött kött och krämiga ostprodukter eftersom de innehåller det vi kallar “åldrande fetter” och visar sig vara dödliga för vår hud.

48. Använd Anti Aging Natural Face Packs:

Ansiktsmask för anti -åldrande

Skäm bort din hud med en anti-aging ansiktsmask minst en gång i veckan. Denna mask hjälper till att rensa dina porer och lyfta din slappa hud. Några av de bästa hemlagade och effektiva naturliga förpackningarna för att trotsa tidiga tecken på åldrande är Aloe vera, rosevatten och lavendelmask, olivolja och bananmask, mjölk och mandel ansiktspaket, glycerin och äggvita paket och citron och honung ansiktspaket. Regelbunden användning av dessa förpackningar mot åldrande ger en yngre hud, som aldrig förr.

49. Drick kallt vatten:

Hudvårdstips - kallt vatten

Tro det eller ej, kallt vatten kan vara en snabb lösning för en trött hud. Att stänka lite kallt vatten är ett idealiskt sätt att öka den trötta utseendet eftersom det stimulerar blodcirkulationen och får ett mycket hälsosammare utseende. Massera isbitar i ansiktet strax före sänggåendet hjälper till att minska akne och rynkor.

50. Lägg upp sprit:

Tips om hudvård - minska alkoholen

Mer än en drink om dagen kan orsaka ökad oljeproduktion och förstorade porer. Men vin (med måtta) har visat sig hjälpa till att skydda dina hudceller från skadliga UV -strålar, så tänk inte mycket på vin när det gäller vin och börja dricka upp. Detta är ett annat viktigt tips för att skydda din hud.

Så du vet nu hemligheterna vad riktiga tjejer gör för att se vackra ut. Dessa är bästa och naturliga hudvårdstips som passar kvinnor i alla åldersgrupper. Genom att följa dessa grundläggande skönhetsriktlinjer kommer du att bli begåvad med glödande och ljus hud på nolltid. Dessa hemlagade läkemedel är helt säkra och gör underverk för din hud, utan att bränna ett stort hål i fickan.