9 bästa naturliga eteriska oljor för att minska cellulitehuden

Cellulit är en fettavlagring under hudlagren som tränger ut ur vävnader och har dimplade, klumpiga utseende. Denna formation betyder tydligt att kroppen påverkas av inflammatoriska tillstånd och kräver rengöring och avgiftning. Det observeras att överviktiga människor drabbas av celluliter, men det finns också andra orsaker som genetik, medicinering, felaktig cirkulation, muskelförlust, ohälsosamt kostmönster och brist på träning..

Kvinnor tenderar att drabbas av celluliter högre än män eftersom de har fler fettavlagringar nära lår, höfter, hormonella förändringar efter graviditet och klimakteriet är de grundläggande orsakerna. Ändå kan vi bli av med celluliter genom att undvika saker som främjar fettavlagring, äter hälsosam och näringsrik kost och följer en ordentlig träningspass, djup andning och torrborstning av huden och obligatorisk massage med naturliga oljor. Massage med olja ökar ämnesomsättningen och eliminerar toxiner som deponerades och ackumulerades under huden.

Bästa naturliga eteriska oljor för att minska cellulitehuden

Naturliga eteriska oljor för att minska cellulitehuden- hur man gör och använder?

Låt oss ta en liten resa och ta en titt på de 9 bästa typerna av naturlig eterisk olja som hjälper till att minska celluliter.

1. lugnande mandarin eterisk olja:

Som namnet antyder har oljan en söt, syrlig doft precis som apelsinen. Detta är en utmärkt eterisk olja från celluliter som kan lyfta eller stärka ditt humör och till och med låta dig slappna av. Den innehåller antioxidant d-limonen och förbättrar blodcirkulationen och förbättrar matsmältningsprocessen, vilket hjälper dig att enkelt flytta gifterna ur kroppen. Denna olja har en citrus smak och kan konsumeras med vatten. I ett glas fullt med vatten kan du lägga till en droppe hälsosam olja med ätlig mandarinolja så att det smakar gott och du dricker cirka 8-10 glas per dag. Eftersom detta oljestärkande immunsystem till och med renar blodet, hjälper det dig i sin tur att bli av med celluliter.

De eteriska oljorna för celluliter är mandarin och kan blandas med andra oljor som grapefrukt med mandelolja och jojobaolja.

Metod för att blanda olja och applikation:

 • Ta 1o droppe mandarinolja, 1o droppar grapefrukt, 1o droppar citron med två msk mandelolja och 15 droppar jojobaolja.

Process för att applicera oljan:

 • Ta alla eteriska oljor för borttagning av celluliter i en icke -reaktiv skål och blanda det väl och applicera på det drabbade området och massera det väl. Applicera blandningen dagligen för bästa resultat.

2. Cederträ eterisk olja:

Detta är en annan bästa celluliterolja, som hjälper till att minska celluliterhuden och hjälper till att tömma överdriven vätskedeposition i vävnaderna. Det drar till och med bort överflödigt fett mellan vävnaderna och tar bort alla toxiner som finns i blodet. Det tonar till och med huden och ökar kollagenproduktionen, vilket direkt hjälper dig att bli av med celluliter.

Process för att applicera oljan:

 • Denna olja kan appliceras direkt på huden genom att blanda med kokosolja.
 • Ta 1 matsked cederträolja, dubbel eller lite mindre kokosolja. Blanda oljan och massera den dagligen en gång på det drabbade området och se magin som händer under några veckor.

3. Fänkåls eterisk olja för behandling av celluliter:

Ett fänkålsfrö har använts sedan antiken då de stärker kroppen och det undertrycker till och med aptiten och hjälper till att minska vikten. Fänkåloljan avgiftar kroppen och hjälper till och med att slappna av själ och kropp också. Genom att använda denna olja elimineras det lagrade avfallsmaterialet och dränerar till och med bort överflödig vätskeansamling i vävnaderna. Genom att använda detta bryter det fettlagren som avsätts under huden.

Metod för att blanda olja och applikation:

Det finns två sätt som fänkål hjälper till att minska celluliter på huden.

 • Du kan blanda fänkålsfröna med vatten och göra en slät pasta och applicera den på huden med celluliter. Massera sedan försiktigt och tvätta med ljummet vatten när det torkat.
 • Ta 15 droppar fänkål, rosmarinolja och 10 droppar enbär och grapefruktolja med 20-25 droppar eller morotfröolja.

Steg för att applicera oljan:

 • Blanda alla ingredienser i en glasflaska och skaka det väl så att det blandas.
 • Strö nu 2-3 droppar av denna blandning på cellulithuden innan du badar.
 • Använd en borste med borst och borsta uppåt i cirkulära rörelser så att huden stimuleras och förbättrar cirkulationen och denna olja hjälper till att bli av med celluliter.

4. Jojoba eterisk olja:

Jojobaolja är faktiskt ett flytande vax som härrör från nötterna i denna växt. Oljan hjälper till att mjuka upp huden och reglera och ökar talgproduktionen (det är den som håller huden återfuktad under långa timmar). Den innehåller antioxidanter, som hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen och hjälper till att minska hudens celluliter.

Metod för att blanda olja och applikation:

5 msk jojobaolja, 3 msk mandel eller olivolja beroende på tillgänglighet.

Steg för att applicera oljan:

 • Blanda både oljan i en liten glasflaska och skaka den väl.
 • Rengör sedan det drabbade området med vatten och klappa det torrt.
 • Massera sedan långsamt och försiktigt oljan och låt den torka.

Använd om möjligt oljan före sänggåendet så att den stannar över natten och gör underverk på cellulitehuden.

5. Anti Cellulite Oil- Hazel Nut Essential Oil:

Denna bästa anticellulitolja tränger djupt in i huden; hjälper till att tona huden och strama upp huden. När denna olja blandas med annan eterisk olja fungerar den fantastiskt och fungerar fantastiskt för att minska celluliter.

Metod för att blanda oljan:

4 matskedar hasselnötolja och jojobaolja, 8-10 droppar av varje eterisk olja av kanel, apelsin, cypress och enbär.

Steg för att applicera oljan:

 • Blanda alla oljor tillsammans i en glasflaska och skaka det väl.
 • Tvätta cellulitområdet för att ta bort föroreningarna och torka det.
 • Ta sedan 3-4 droppar av blandningen och applicera på det drabbade området.
 • Massera området fint eller borsta så att det tränger djupt in i huden och förbättrar blodcirkulationen.

6. Minska celluliter med kanel eterisk olja:

Oljan har sagts som en av de bästa eteriska oljorna för att minska och bli av med celluliter. Kanel fungerar som en naturlig avgiftning av kroppen genom att ta bort avfall och vätskor och förbättra blodcirkulationen, vilket i sin tur hjälper till att bli av med celluliter.

Metod för att blanda olja och applikation:

10 droppar kanel, enbär, apelsin och cypressolja med en halv kopp jojobaolja.

Steg för att ansöka:

 • Blanda all eterisk olja i en tjock glasflaska med täta lock.
 • Massera försiktigt det drabbade området med cirkulär massagerörelse, vilket innebär ett visst tryck med fingertopparna.
 • Utöva inte för mycket tryck så att det kan skada dina vävnader.
 • Applicera om möjligt oljan över natten.

Applicera blandningen dagligen och se efter underverk som händer.

7. eterisk olja från citrongräs:

Denna gulfärgade olja fungerar både som simulator och fungerar till och med som lugnande. Det är fantastiskt sammandragande och denna olja har förmågan att lösa upp cellulitavlagringar och göra din hud av med den. Denna bästa olja för celluliter är en bra energiförstärkare och eliminerar vätskeansamling under vävnaderna.

Steg för att applicera oljan:

 • Du kan använda denna olja ensam utan att blanda med någon olja eller om så önskas blanda den med annan eterisk olja och applicera på drabbad hud.
 • Ta bara några droppar av denna olja och massera den två gånger dagligen för bästa resultat.
 • Se till att du inte ska utsättas för solstrålar efter applicering av denna olja eftersom denna olja har ljuskänslighet och vissa pigmentfläckar kan uppstå.

8. Rosmarin eterisk olja:

Detta är en effektiv celluliteroljebehandling för människor som lider av blodcirkulationen, eftersom denna olja kan bekämpa lymfatiska blockeringar och hjälper dig att kämpa lätt mot celluliter. Bortsett från detta tappar det vätskeretention och skadliga toxiner som deponeras i vävnaderna. Det minskar även mental trötthet och en stor stimulerar hjärnan också.

Metod för att blanda olja och applikation:

15 droppar rosmarin, enbär och fänkålolja 1o droppar citronolja och 5 droppar pelargonolja.

Steg för att ansöka:

 • Blanda all eterisk olja i en glasflaska och skaka den väl.
 • Ta några droppar olja i handflatan och massera eller borsta området i 5- 10 minuter dagligen. Var inte särskilt hård mot huden eftersom det kan skada vävnaderna.

Se till att förvara flaskan på en mörk och sval plats så att den kan användas under längre tid. Eftersom alla dessa processer tar lite tid, så tappa inte hoppet och fortsätt med positivist.

9. Eterisk eterisk olja:

Denna eteriska olja används ofta eftersom den har förmågan att minska vätskeansamling, aktiverar vävnader och ökar ämnesomsättningen vilket hjälper till att bli av med celluliter. Genom att applicera denna olja regelbundet tar den bort kolesterol, vilket är en av de främsta orsakerna till cellulitutveckling i kroppen. När denna olja blandas med annan eterisk olja fungerar den som en bra anti -celluliterblandning.

Metod för att blanda olja och applikation:

15 droppar enbärsolja, 10 droppar citron fänkålolja med två matskedar mandelolja och 10 droppar morotolja som bärolja.

Steg för att ansöka:

 • Blanda först all olja i en glasflaska och skaka den så att oljan blandas ordentligt.
 • Antingen kan du massera det drabbade området eller så kan du använda oljan vid badtiden.

Du kan fylla badkaret med vatten och i en skål ta lite mjölk och häll 6-8 droppar av denna blandning. Häll blandningen i det vattenfyllda badkaret och blötlägg dig sedan i badkaret och gnid eller massera cellulithuden med det.

Cellulitbildning sker på överarmar, buk och lår och skinkor. Det bildas när en person börjar åldras och kroppens vävnader förlorar elasticitet, eller när du tappar muskler på ett snabbt sätt kan det vara ytterligare en anledning till celluliterhud.

Det finns många moderna och senaste sätt som fettsugning, chockvågsterapi, injicerbar laserterapi som minskar celluliter, men det dyker upp igen efter kort tid och ser mer ful ut än tidigare, så en av de bästa och säkraste metoderna för att minska och få bli av med celluliter är naturliga eteriska oljor som effektivt kan smälta och lösa upp det gamla, hårdaste fettet som ackumulerats under huden. I denna process kan du inte få resultat direkt så du måste ha tålamod och applicera oljan regelbundet.