9 fantastiska fördelar med olivolja för din hud!

Fördelar med olivolja för din hud

Visste du att olivolja har många andra användningsområden än matlagning? ja! Olja som utvinns från trädgrödan av oliver kallas olivolja. Många tror att din huds hälsa beror på den näring du intar, och de har också rätt. Men rätt hudvårdsrutin spelar också en viktig roll för att få en glödande hy. Olivolja och dess fördelar för din hud blir ganska populära eftersom att äta olivolja kan vara bra för huden.

Olivolja är rik på vitaminer och är nyttigt för din hud på sitt unika sätt. Bara några droppar av denna olja gör jobbet! Det kan appliceras på din hud över natten, och gör helst ett plåstest för att se om du är allergisk mot det. Så kolla in artikeln för fördelarna med olivolja för din hud och hur de hjälper dig.

Är det okej att använda olivolja i ansiktet?

Fördelarna med att applicera olivolja på ansiktet kan vara mycket fördelaktigt för ditt ansikte eftersom det är fyllt med vitaminer. Den framträdande rollen spelas av vitamin E som skyddar din hud från fria radiklar och är fylld med antioxidanter. Kom ihåg att inte använda för mycket olivolja eftersom det kan täppa till dina porer, och några droppar räcker för att ge glöd. Börja med olivoljemassage för ansiktet en eller två gånger i veckan för att se hur din hud reagerar så att du kan gå och applicera den regelbundet.

Fördelar med olivolja för hud:

Här är listan över fördelarna med att applicera olivolja på din hud. Denna olja har många egenskaper som är fördelaktiga för din hud. Gå igenom den här artikeln för fördelarna med att gnugga olivolja på ytan.

1. Rik på antioxidanter:

Olivolja har oljesyra och skvalen som ger din hud antioxidanter som polyfenoler som hjälper till att bekämpa radiklar som tenderar att utveckla din åldrande. Vår kropp går igenom en naturlig oxidationsprocess som producerar fria radiklar som skadar din hud. Många pågående undersökningar bevisar de kliniska tillämpningarna av olivolja. Vitaminerna som K och E gör olivolja näringsrik och hälsosam, vilket påverkar din hud biologiskt (1).

2. Antiinflammatorisk:

Olivolja spelar en viktig roll vid behandling av inflammationer, både internt och externt, eftersom det är fyllt med antiinflammatoriska egenskaper. Det föreslås att extra jungfruolja är den bästa olivoljan för huden eftersom det är en oraffinerad form av olja och därför inte tappar näringsämnen vid bearbetning. Applicera därför några droppar olivolja runt det inflammerade området och hitta omedelbar lättnad (2).

3. Anti-aging:

Olivolja är fylld med vitaminer och näringsämnen som hjälper till att minska rynkor och bekämpa tecken på åldrande. Denna olja hjälper också till att reparera din skadade hud och föryngrar den. E-vitamin i olivolja spelar en framträdande roll för att ge anti-aging egenskaper eftersom E-vitamin bekämpar fria radikaler och minskar också fina linjer. För att använda olivolja för rynkor, försök blanda olivolja och citronsaft, applicera blandningen för en yngre (3).

4. Behandlar acne:

Överskott av talg blockerar hudens porer som leder till akne. Blackheads och whiteheads är andra problem för många ungdomar som behöver omedelbar behandling. En av de bästa naturliga botemedlen vid behandling av akne är olivolja. Bara genom att applicera några droppar olivolja på huden och behåll den så i 15 minuter. Denna process blockerar dina porer och absorberar alla oönskade föroreningar, vilket minskar förekomsten av akne ytterligare.

5. Naturlig fuktkräm:

Olivolja består av enkelomättade fetter som omega-3 och omega-6 fettsyror som fungerar som en naturlig fuktighetskräm. Rengöring av ansiktet med olivolja är en metod som populärt används för att ta bort överflödigt fett men behåller den mängd som behövs för att din hud inte ska torka. Därför ger denna olja regelbundet din hud den glans den behöver. Detta är ett perfekt botemedel under vintrarna eftersom olivolja för torr hud fungerar perfekt. Hudens elasticitet kan bibehållas tillsammans med att du får en slät och smidig hud med olivolja (4).

6. Peeling:

Tillsammans med sallader och matlagning har olivolja också exfolierande egenskaper. Många föredrar att använda extra jungfruolja för sina verkliga egenskaper. Du kan förbereda en skrubb genom att blanda olivolja och socker eller med havssalt. Applicera blandningen på hudytorna med extra torrhet så att den kan ta bort föroreningarna och exfolierar din ansiktshud och på resten av kroppen fungerar olivolja också för att göra huden ljusare.

7. Skyddar din hud & Felfri:

Oleuropein och squalen är naturligt rikligt i olivolja som fungerar som ett skyddande lager på din hud, vilket gör den mjuk. Olivolja för akneärr hjälper också din hud att bekämpa hudskador som orsakas av miljökällor eftersom den är full av antioxidanter. Ett billigt sätt att behandla såren är att använda olivolja som orsakas av akne eller pormaskar, vilket gör din hud fläckfri. Olivolja består av flavonoider, polyfenoler och vitamin E som gör din hud frisk (5).

8. Vitaminrika:

Olivolja är en rik källa till vitaminer som vitamin A, D, K och E som har bevisat fördelar för huden. Den består också av mineraler som järn, kalium, magnesium och kalcium. Alla vitaminer och mineraler som finns i olivolja hjälper till att stärka ditt immunförsvar och ger därmed en bättre sjukdomsbekämpning (6).

9. Skyddar din hud mot UV -strålar:

Även om solen är en utmärkt källa till naturligt D -vitamin, är det bara möjligt under tidiga morgnar. När dagen fortskrider har solljuset skadliga UV -strålar som kan skada din hud om du inte vidtar försiktighetsåtgärder. Olivolja spelar en viktig roll för att skydda din hud från de skadliga solstrålarna eftersom den är fylld med antioxidanter. Det sägs också bekämpa cancerframkallande celler genom att bara applicera olivolja (7).

Bästa olivolja för din hud:

Det finns flera typer av olivoljor tillgängliga som kan användas för olika ändamål. Låt oss gå igenom listan:

  • Ren (standard) jungfruolivolja: En enkel kallpressningsprocess extraherar ren jungfruolja eller standard jungfruolja. Matlagning är den plats där det mest används, och det anses vara hälsosamt.
  • Jungfruolivolja: Oljan som har en syrlighet på mindre än 2% kallas jungfruolivolja. Skillnaden är bara i surheten i oljeinnehållet.
  • Extra virgin olivolja: Oljan med överlägsen smak och med 0,8% syra kallas extra jungfruolja. Många människor använder denna olja i sallader eller på platser där det inte sker mycket uppvärmning.
  • Pomace olivolja: Efter att ha extraherat olja från oliverna innehåller fröna fortfarande 5 till 8 procent olja, och den återstående massan kallas pomace. Och därför kallas oljan som extraheras från de återstående fröna pressolja.

Även om alla dessa typer av oljor har ett fördefinierat syfte, är Extra Virgin Olive Oil att föredra av många för applicering på din hud.

Är det några biverkningar av olivolja för huden:

  • Det är alltid bättre att ta ett plåstest för att bekräfta om du är allergisk mot olivolja i två till tre dagar för att bekräfta allergi och om inte, kan du fortsätta använda det.
  • Många produkter på marknaden har en balans av olivolja med en kombination av andra ingredienser så att den kan användas utan biverkningar och anses säkrare än ren olivolja.
  • Applicering av olivolja dagligen kan täppa till dina porer och irritera din hud eftersom du tappar naturliga oljor från din hud.
  • Det rekommenderas att konsultera en läkare när du vill börja använda något nytt, särskilt när du är gravid.

Slutgiltiga tankar:

Med fördelarna som nämns i den här artikeln är fördelarna med olivolja för din hud verkliga, och det kan ge dig allt du behöver för att få din hud att lysa. Även konsumerar olivolja kan ha positiva effekter på din kropp både internt och externt på din hud. Använd olivoljan hemma och skörda alla fördelar den har att erbjuda. Låt oss veta hur den här artikeln har hjälpt dig!