Det finns många orsaker som kan leda till klåda och det finns olika orsaker till att du upplever det. Det är dock en av de mest obehagliga och pinsamma sakerna att göra när det gäller att sitta offentligt. Det är mycket viktigt för en person att känna till rätt sätt att behandla klåda för att leva ett bekvämt och problemfritt liv. I stället för att följa mediciner för en sådan kris är det alltid ett bättre alternativ att hålla sig till huskurer. Nedan följer några av de bästa, säkraste och mest effektiva idéerna och botemedlen för problemet med klåda. Kolla in och välj de bästa resultaten:

Hemmedicin mot hudklåda

Hushållsmedel för klåda i privata delar:

1. Havregryn blötläggning:

havregrynpasta

Ta varmt vatten i badkaret och tillsätt en kopp havregryn av god kvalitet. Blötlägg dig själv i detta vatten de närmaste 15-20 minuterna om du vill ha en effektiv behandling mot klåda i kroppen. Det är 100 procent säkert och har inga biverkningar.

2. Bakpulver:

bikarbonat

Detta är en annan av hemmaprodukterna som hjälper till att bota klåda i hög grad. På ett av sätten kan du blanda lite bakpulver av god kvalitet i ett bad med kallt vatten och blötlägga dig i det under de närmaste 15 minuterna. Å andra sidan kan en pasta med bakpulver också göras med vatten och detta kan appliceras jämnt över hela kroppen för behandling av klåda. Båda metoderna är lika fördelaktiga.

3. Ta en kallvattendusch:

Duscha kvinna

Ett enkelt husmedel för att behandla klåda i kroppen är att ta en kallvattendusch i 10-15 minuter. Det kommer att börja ge dig omedelbar befrielse från problemet. Detsamma bör upprepas två gånger om dagen tills problemet helt avtar.

4. Fördelar med Aloe Vera:

aloevera 2

Aloe vera gel kan extraheras direkt från bladet och appliceras på de kliande områdena för lugnande egenskaper. Ett annat sätt är att använda en Aloe Vera -baserad lotion på kroppen. Detta kommer också att minska klådan och slutligen behandla den helt. Se till att du gör det varje dag tills krisen är helt löst.

5. Använd eteriska oljor:

Verkliga eteriska oljor

Eteriska oljor har många kvaliteter till din fördel. En av dem är behandling av klåda på huden. Det finns olika typer av eteriska oljor som kan tillsättas som ett par droppar i badet och få fördelarna med en problemfri hud och ett bekvämt liv. Några av dessa eteriska oljor inkluderar basilikaolja, kamomillolja, klyftolja, nässelolja, pepparmyntsolja, timjanolja, neemolja, lavendelolja och mer.

6. Citronunderverk:

Citron4

Citrons antiinflammatoriska och anti-irriterande egenskaper gör den till en perfekt lösning för klåda. Du kan pressa lite av citronsaften på huden eller ta lite av vätskan på en bomullstuss och applicera den på de drabbade områdena. Båda metoderna är lika effektiva.

7. Applicera kokosolja:

Behandla spruckna läppar - kokosolja

Om kliande i kroppen orsakas av torrhet och skalning av huden, är det bäst att man applicerar och duttar kokosolja på den varje dag innan man sover. Detta kommer att ge näring åt huden och behandla klåda problem.

8. Mjölk- och honungsbad:

Mjölk- och honungsbad

Ta lite mjölk och honung och tillsätt dem i lite vatten i badkaret. Blötlägg dig själv i denna blandning under de närmaste 20-25 minuterna. Detta gör huden mjuk och smidig och återfuktar den väl. Det är ett av de bästa sätten att behandla klåda som orsakas av torrhet.

9. Basilika fördelar:

Basilika

Förbered en vätska genom att koka några färska basilikablad i vatten. Kyl det nu och torka sedan av huden med en tvättlapp. De antibakteriella egenskaperna i basilikan hjälper till vid behandling av klåda.