De åtta bästa sätten att naturligt lätta din hud istället för kemisk hudblekning

Numera kan du hitta många hudblekningsprodukter på marknaden. Problemet är att mer än hälften av dem är gjorda med kemikalier som också skadar din hud. Men om du vill uppnå en blekare ton kan du göra det med naturliga hudljusprodukter. Och du kan uppnå några nyanser ljusare utan de hårda biverkningarna som följer med kemiska behandlingar.

Lätta din hud istället för kemisk hudblekning

Vad är så fel med kommersiella hudblekande behandlingar?

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i de flesta kemiskt producerade hudblekande behandlingarna är hydrokinon. Nu är denna ingrediens inte skadlig från början. Det har potential att hämma produktionen av melanin, kemikalien som ger din hud färg. Men när den används under en längre tid kan denna ingrediens mörka din hud. Ännu värre kan det orsaka för tidigt åldrande och andra hudskador.

Den goda nyheten är att naturen har många andra ingredienser du kan använda för att bleka huden. De fungerar på samma sätt, genom att hämma produktionen av melanin, kemikalien som orsakar mörk pigmentering, och genom att absorbera de skadliga UV -strålarna från solen. Här är några av de bästa naturliga ingredienserna.

Citrus extrakt:

Citronsaft och apelsinskal är de bästa naturliga blekmedlen du kan hitta. Båda dessa ingredienser är rika på C -vitamin och hjälper till att hålla din hud fast och stödja den hälsa. C -vitamin spelar en roll för att producera de kollagenfibrer som stöder din hud. När det appliceras lokalt kan citron och apelsin sakta ner hyperaktiva melanocyter, cellerna som producerar melanin.

Rätt meddelande: om du har känslig hud, späd citronsaften, eftersom det kan irritera din hud.

Koji -syra:

Titta på etiketten på nästan alla hudkräm, och du hittar kojinsyra på ingredienslistan. Detta vita kristallina pulver härrör från en svamp i Asien och har använts som ett naturligt alternativ till hydrokinon i många år. Samma som hydrokinon, det kan hjälpa till att minska missfärgning av huden, hyperpigmentering och mycket mer. Kojinsyra verkar genom att hämma tyrosinas funktion, ett protein som är ansvarigt för produktionen av melanin. Samtidigt ger det antioxidanter fördelar för huden och skyddar den från solen.

Bearberry -extrakt:

Några av de naturliga belysningsingredienserna är lätta att hitta, medan vissa är svårare att hitta. Denna faller i den senare kategorin. Bearberry -extraktet kommer från plantens löv. I många kosmetiska produkter används bearberry -extrakt som sammandragande. Extraktet innehåller också alfa arbutin, en kemikalie som kan hjälpa dig att lätta upp huden snabbt. Denna ingrediens kan också hjälpa till med fräknar, mörka fläckar och andra typer och former av hudfärgning.

Bonuspoäng: björnbärsextrakt innehåller solskyddsfilter som minskar mängden garvning du upplever efter att ha utsatts för solen.

Lakritsextrakt:

Juicen som extraheras från lakritsroten har varit en häftklammer i kinesisk medicin i många år. Men när det gäller ljusare hud var det inte förrän i början av 1990 -talet. Då identifierade japanska forskare en förening i lakrits som kallas glabridin, som kan absorbera UVA- och UVB-strålar och vara ett effektivt hudblekande element.

Denna förening verkar genom att hämma melaninkproducerande enzymer med så mycket som 50%. Och det gör det utan att skada hudcellerna.

Vitamin B3:

När det appliceras lokalt kan vitamin B hjälpa din hud att behålla fukt. Din hud kommer att kännas mjukare och mjukare. Dessutom hjälper vitamin B3 till att minska fina linjer. Och för hudblekningens fördelar kan vitaminet minska produktionen av melanin. Det är därför B3 ofta läggs till hudkrämer.

Phyllanthus Emblica (indiskt krusbär):

Vi sa tidigare att det finns några exotiska och svåra att hitta ingredienser på listan. Indian Krusbär är ett annat exempel. Extraktet från denna växt har antioxidantegenskaper, antimikrobiella egenskaper och levererar massor av C-vitamin.

Kombinera alla dessa tre, så kan ingrediensen skydda din hud mot solskador och minska hyperpigmentering.

Vitt mullbärsextrakt:

Detta träd är hemma i Kina. Extraktet från det vita mullbärsträdet innehåller många hälsofördelar, som att förebygga hjärtsjukdomar, minska kolesterol och förebygga diabetes. Men det kan också hjälpa till med ditt hudblekningsproblem.

Samma som andra naturliga ingredienser på den här listan, det hämmar enzymet tyrosinas, som vi vet är ansvarigt för produktionen av melanin. Bara en droppe av detta extrakt kan minska melaninproduktionen med 50%.

Gigawhite:

Gigawhite är en hudtonare som är formulerad från 7 alpina växter. Skin lightener har använts som en primär aktiv ingrediens i hudprodukter som kan hjälpa till att bleka huden. Det hjälper också med utseendet på åldersfläckar.

Lättare gjordes tack vare ett specifikt urval. Mer än 100 alpina växter valdes ursprungligen. Alla kunde hämma tyrosinas, enzymet som utlöser melaninproduktion. Av dessa användes sju. De sju uppvisade den högsta hämmande aktiviteten. Resultatet är ett naturligt hudblekande medel som nu används som ett alternativ till hydrokinon.

Hur man väljer en kommersiell naturprodukt?

Även om du inte kan hitta många av de naturliga ingredienserna här som råa, kan du leta efter dem i kommersiella produkter. Om du vill köpa en bra blekkräm, kontrollera om den innehåller någon av ingredienserna som anges här.