Hur bli av med bruna fläckar på huden

En av de vanligaste hudproblemen som ses hos många människor är bruna fläckar. Färgen kan sträcka sig från ljusbrun till mörkbrun och till och med röd i många fall. Det finns otaliga anledningar till att en person kan möta detta problem i ansiktet, men en av de vanligaste är solens exponering.

Det är också känt som åldersfläckar enbart för att problemet börjar under medelåldern. Det huvudsakliga förekomstområdet är ansiktet, men det kan också förekomma på händer, ben, armar och axlar. Det ger tråkighet och oattraktivitet i ansiktet och behöver korrekt och snabb behandling.

Hur bli av med bruna fläckar på huden

För att hjälpa dig med detsamma har listan nedan några av de bästa tipsen, förslagen och behandlingsidéerna som kan användas regelbundet.

1. Yoghurtapplikation:

Applicera fettsnål yoghurt på de bruna fläckarna varje dag i cirka 20 minuter. Det kan tvättas av med kallt vatten när det torkat. Man kan också applicera yoghurten och lämna en hel natt för att få resultaten.

2. Användning av Aloe Vera:

Ta lite av den nyligen extraherade gelén från Aloe Vera och applicera den väl på de bruna fläckarna. Detta bör masseras försiktigt på huden och lämnas i nästa halvtimme innan du sköljer bort det med kallt vatten. Detta bör göras två gånger om dagen i minst 1-2 månader för att få synliga resultat på behandlingen av de bruna fläckarna.

3. Citronsaft:

Citronsaftens naturliga blekningsegenskaper är ett perfekt sätt att bli av med de fula bruna fläckarna på huden. Applicera citronsaft på det drabbade området i 30 minuter innan du sköljer bort det med vatten. Detta bör göras två gånger varje dag. Se till att du spädar citronsaften med vatten om du har känslig hud.

4. Fördelar med ricinolja:

Fördelar med ricinolja

Ricinoljans läkande egenskaper gör den till en perfekt vätska för att bota problemet med bruna fläckar på huden. Ta lite av oljan på en ren bomullstuss och applicera på fläckarna. Massera försiktigt den en stund. Det bör göras en gång på morgonen och en gång på natten innan du somnar.

5. Använd sandelträ:

Sandelträets antiseptiska och anti -åldrande egenskaper gör det till en idealisk naturprodukt för att bli av med bruna fläckar på huden. Allt du behöver göra är att göra en färsk pasta med sandelträ och vatten eller med sandelträ, rosenvatten och glycerin och applicera det på de drabbade områdena. Detta bör få torka. Sköljning med kallvatten bör följas nästa och denna process bör göras två gånger om dagen tills problemet avtar.

6. Kärnmjölk:

Kärnmjölk är en dryck som inte bara har stora fördelar för kroppen när den konsumeras utan också ger behandling för bruna fläckar om den appliceras. Detta kan appliceras med bomullstuss på fläckarna och tvättas bort efter några minuter. Inom ett par veckor hittar du synlig skillnad.

7. Papaya:

Enzymerna i papaya kan användas för behandling av bruna fläckar genom att använda riven papaya på huden i cirka 20 minuter följt av en ljummet vattensköljning. Detta bör göras 2 gånger om dagen.

8. Lökjuice:

Extrahera färsk juice från lök och applicera på de bruna fläckarna 3 gånger om dagen. De sura och blekande egenskaperna hjälper till vid gradvis men effektiv behandling av bruna fläckar på ett par veckor.

9. Röda vinbär:

Ta omogna och mosade röda vinbär med honung och massera det långsamt på de bruna fläckarna. Detta bör stå i 30 minuter innan du sköljer av med varmt vatten och applicerar lite citronsaft. Detta bör göras en gång om dagen.

Hur bli av med bruna fläckar på huden