Hur bli av med naturligt fläckar?

Har din hud fläckar? Vill du bli av med dem? Fläckarna är hudfel som till exempel akne-märken, pigmentmärken plus mörka fläckar. Fläckar uppstår klassiskt genom oljestoppade porer plus tryck. Det finns många sätt att få full frigörelse från fläckarna.

Dessa orsakas vanligtvis av hormonella förändringar, annars är miljöfaktorer liknande kontakt med husdjurshår, smuts annars förändras i vädret eller fuktighet. Ändå finns det många naturliga sätt att göra sig av med fläckar, oavsett om man bara har enstaka tillfälliga utbrott annars är det vanligtvis utsatt för fläckar.

Hur bli av med naturligt fläckar

Så här tar du bort fläckar:

Vi kommer att lära oss om de bästa lösningarna för att bli av med fläckar naturligt, vilket är till stor hjälp för att ta bort fläckar och är lätt att följa också.

1. Daglig hudvård:

Rengör ditt ansikte regelbundet med ett milt rengöringsmedel som är bra för att lösa dina hudproblem som mer än olja, torrhet, pormaskar och vita huvuden. Undvik att använda hårda skrubbar när de får värre akne.

2. Curd kan bli av med fläckar:

Curd innehåller några fantastiska som hjälper till att eliminera föroreningar från huden plus att det också slappnar av hudtonen. Curd är den bästa behandlingen för att bli fri från svarta fläckar plus akneärr från din hud. För överlägsna resultat kan du inkludera äggvita i ostmassa för att skapa huden smidig plus mjuk. Allt du behöver göra är att smeta ut ostmassa till de överdrivna områdena i ansiktet plus låt det vara på i cirka 25 minuter. Acidophilus är en fin makrobiotik som utgörs av ostmassa som är mycket resursfull för att tona ut huden.

3. Orange Peel Plus Almond Scrub:

Apelsinskal tillsammans med mandelskrubba är ett vanligt hemmedicin för fet, fläckbenägen hud. För att skapa ett apelsinskal plus mandelskrubba, lägg en åttondels kopp apelsinskal plus en åttondel mugg hela mandlar i en mixer annars matberedare och hacka i väntan på blandningen har en konstant sand.

  • Fukta huden med kallt vatten, skrubba försiktigt tröskan på huden i 30 sekunder ovanför diskbänken eller i badkaret innan du duschar.
  • Rengör huden med kallt, friskt vatten för att eliminera eventuellt överskott av apelsinskal plus mandelskrubba.

4. Ice Compress:

Ta en bit isbit och täck över den i en ren tvättlapp. Lägg den inlindade isbiten på hudfläckarna i cirka fem minuter. Denna träning kommer att kyla hudfläckarna plus minska inflammation. Använd den här metoden så fort du märker att en fläck verkar slippa rodnad och svullnad.

5. Gurka Plus citronsaft:

Kollidera en gurka och ta bort saften från den. Blanda gurksaften med citronsaft plus mjölk. Skapa en fin blandning av dessa ingredienser. Smörj sedan kombinationen på ditt ansikte och lämna den i 25 minuter och skölj sedan ansiktet med rent och vanligt vatten. Genom att utföra detta dagligen kommer du att få en fläckfri hud.

6. Smear Scar Lightening Cream:

Köp en bra hudljuskräm annars serum av peptider och andra naturliga extrakt som kommer att blekna fläckar plus andra hudproblem. Lägg det ofta två gånger om dagen för att läka ditt problem inom några veckor.

7. Calamine Lotion kan bli av med fläckar:

Massera försiktigt kalaminerande lotion i ditt ansikte annars där hudfläckarna är. Denna kalaminkräm hjälper till med fascinerande överskottsolja från huden och resulterar därför i att ta bort hudfläckarna och räkna med ansiktsfläckar. Applicera calamine lotion så regelbundet som behövs.

8. Aloe Vera:

Aloe Vera set är en tidstestad medicin för att bli av med hudfläckar i ansiktet plus andra områden. Du kan inkludera 3-4 vitamin E-kapslar i Aloe Vera Gel för att bygga denna lösning extra framgångsrik för att eliminera hudfläckar, räkna ansiktsfläckar.

9. Sandelträspasta:

Kombinera sandelträspasta med lite rosevatten plus glycerin. Lägg på hudfläckar på ansiktet annars där de är. Sandelträ är en överlägsen gammaldags hemmedicin för att hålla huden klar, fläckfri och aknefri. Det är en av de bästa huskurerna för att ta bort fläckar.

10. Undvik i överskott av solkontakt:

Solstrålar irriterar akne och kan orsaka fläckar. För att lindra skador från solen, lägg en bra solskyddsmedel med minst SPF 15 på dina bara hudområden när du går ut i solen.

11. Håll en hälsosam kost:

Livsmedel som är rika på vitamin A, B, C och E kan skapa din hud frisk och glödande. Vitamin A uppenbarar rynkorna plus fina linjer från ansiktet, medan E -vitamin dämpar uppbyggnaden av det mjuka. Vitamin B plus C kommer att mata hudceller, bygga upp kollagen plus göra huden ljusare.

12. Honey Facial Mask:

Har du någonsin testat hur du kan bli av med fläckar naturligt genom honungsmask. Det används för att förstöra bakterierna erbjuder dessutom fukt som gör huden frisk och mjuk. Eftersom honung är antiseptisk hjälper det dig att bli av med hudinfektioner plus brister. Smörj honung till huden och låt den torka. Rengör det nu med kallt vatten plus upprepa det tre gånger i veckan. Du kan lägga i limejuice till honung också sedan applicera den för att göra ansiktsmasken extra effektiv och stark.

13. Ånga ditt ansikte:

Ånga av ansiktet hjälper till att låsa upp hudens porer och eliminera de extra oljorna från hudens porer. Det bästa sättet att göra det är att placera varmt vatten i en skål och skapa ångpass till din hud. Denna åtgärd är oerhört hjälpsam för att rensa föroreningar plus balansera kraften av melanin i huden. Att göra ångande varje dag skulle ge dig glödande och strålande hud utan några fläckar.

14. Laserbehandling:

Denna åtgärd är extremt accepterad nu dagar. På detta sätt utplånar laserpulser melaninfyllningen från ditt ansikte som orsakar mörka fläckar. Området genom pigmentet absorberar ljuset plus melanin erhåller förångning plus krossning av lasrarna. Detta är en av de bästa lösningarna för att ta bort fläckar.

15. Potatis hjälper till att ta bort fläckar:

Massera potatis på huden för att minska pigmenteringsmärken. Annars kan du smeta potatisjuice på fläckarna i ansiktet annars, var som helst för att lindra pigmenteringsmärkena.

16. Kemisk peeling:

Denna skönhetsåtgärd används medan normal kosmetika plus krämer inte lyser upp dina mörka fläckar. De kemiska peelingarna tar bort det översta lagret av din hud. Peeling omsluter syror i stor koncentration.

17. Tomatjuice kan ta bort fläckar:

Smörj tomatjuice till hudpigmenteringsmärken, en vanlig medicin för att ta bort hudfläckar från ditt ansikte plus någon annanstans.

18. Skaffa en kortisoninjektion:

Din hudläkare kan sätta in kortison i ett märke som minskar svullnaden på en dag. Å andra sidan ses detta klassiskt som en sista utväg för när din hud inte svarar på extra behandlingar.

19. Äppelcidervinäger:

Överflödet av alfa -hydroxisyror hjälper till att lätta mörka ringar och fläckar på huden. Det hjälper också till att öppna tilltäppta porer, gör huden mindre fet och balanserar hudens pH. Det hjälper också till att minska den plötsliga aknebildningen, tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper. Det kan användas genom att blanda äppelcidervinäger och vatten i förhållandet 3: 1 och genom att dupa lösningen på huden med en bomullstuss.

20. Fullers jord:

Bättre känd som “multani mitti” på hindi, är en riktigt effektiv metod för att naturligt ta bort fläckar från huden. Det används också för att exfoliera huden och ta bort döda hudceller. Det hjälper till att lätta hudtonen och absorbera ta bort extra olja från huden. En blandning av rosenvatten, gurksaft, citronsaft och grönt te tillsammans med fullare jord när det appliceras på huden en eller två gånger i veckan, ger mycket önskvärda resultat.

21. Jordgubbar:

Antioxidanterna och näringsämnena som finns i jordgubbar fungerar som naturliga fläckborttagare. De hjälper till att bibehålla en klar hud. Förekomsten av olika syror och C -vitamin gör den till en utmärkt exfoliator av död hud. Det lindrar ärr på huden och minskar också aknebildning på huden. En blandning av jordgubbar, yoghurt och ekologisk honung och havregryn används. Denna process hjälper också till att öppna tilltäppta hudporer.

22. Bananskal:

Bananskalens antiinflammatoriska natur minskar finnarnas rodnad och svårighetsgrad. Överflödet av kalium och antioxidanter hjälper till att hålla huden frisk. Insidan av bananskalet ska gnidas på det skadade området i huden långsamt i 5-10 minuter för att bli av med fläckarna.

23. Papaya:

Vet du inte hur du kan bli av med fläckar med papaya? Papaya kraftfulla exfolierande natur hjälper till att ta bort döda hudceller och föryngrar torr hud. Dessa egenskaper hos papaya gör det till ett extremt kraftfullt medel för att bekämpa akne. Det hjälper också att rensa hudens porer. Mosade gröna papaya när de appliceras i ansiktet i cirka 15 minuter, kan hjälpa en att bli av med fläckar riktigt snabbt.

24. nyponfröolja:

Rödhet av fläckar kan ge ett riktigt oönskat utseende och det är också smärtsamt. Nyponfröolja är extremt effektiv för att bekämpa rodnad. Dess applicering på huden i låga doser i kvart till en halvtimme varje dag, och sedan tvätta huden med kallt vatten kan göra underverk i din strävan att ta bort fläckar.

25. Morötter:

Den rikliga närvaron av vitamin A i morötter och andra användbara antioxidanter gör den till en fantastisk bekämpare för många hudproblem och bibehåller därmed en god hälsa för huden. Applicering av mosad morotspasta på hudfläckar eller användning av morotsjuice regelbundet är ett extremt fruktbart botemedel mot fläckar.

Dessa helt enkelt fantastiska botemedel mot fläckar kommer säkert att ge dig stor lättnad. Prova dem och du kommer aldrig att klaga på fläckar igen.