En ångansikt är en terapi för ditt ansikte som slappnar av dina ansikten. Det förbättrar blodflödet från botten till toppen av ansiktet. Med ett ord, det förbättrar processen för blodcirkulation i ditt ansikte. Denna typ av ansiktsbehandling hjälper också till att ta bort ansiktsföroreningar eftersom det öppnar porerna som släpper ut förorenande material.

Hur man gör Steam Ansiktsbehandling

Hur man gör Steam ansiktsbehandling hemma ?

För att göra en ånganvändning måste du börja med en mask som extraherar orenheter från din hud. Du behöver också en fuktkräm för att avsluta proceduren. Följande steg hjälper dig att utföra en effektiv ångansikt.

Steg 1:

Du behöver vatten för att utföra denna ansiktsbehandling. Så ta först några koppar vatten i ett tillräckligt redskap och koka det. Du kan använda en mikrovågsugn. Det är bäst att använda en spis i det här fallet.

Steg 2:

Innan du utför denna ansiktsbehandling måste du tvätta ansiktet ordentligt. Du måste ta bort alla typer av oljiga ämnen som fästs på din hud med hjälp av varmt vatten. Om du har sminkat dig är det obligatoriskt att tvätta bort det, annars kommer de in i huden vilket senare leder till att det bildas finnar. Gnid nu ansiktet med en handduk försiktigt.

Steg 3:

Du måste nu hälla det uppvärmda vattnet i ett annat redskap, till exempel en skål. Den tidigare apparaten som användes för att koka vattnet kan också användas.

Steg 4:

För att göra ångansikten effektivare kan du tillsätta några droppar olja eller växtbaserad lösning till vattnet.

Steg 5:

Nu måste du hålla ansiktet över vattnet och lägga en handduk runt halsen så att det täcker hela området från ditt ansikte till skålen. Om du känner dig obekväm, värm vattnet lite mindre eftersom du måste stanna i denna position i cirka 10 minuter. Ta ett djupt andetag, blunda och låt magin hända.

Steg 6:

Detta steg kräver att du tar på dig en lermask i ansiktet som drar föroreningar från ditt ansikte. Efter 15 minuter, använd varmt vatten för att tvätta bort det.

Steg 7:

Detta steg handlar om att stänga porerna så att inget annat förorenande material kommer in i huden. När ansiktsbehandling är klar, använd en toner enligt dina önskemål.

Steg 8:

Nu måste du använda en lämplig fuktkräm. Detta kommer att hålla din hud återfuktad och få den att se frisk ut. Det är nödvändigt att använda en fuktkräm eftersom ångprocessen gör huden torr. Du kan också använda en ansiktsmjukgörande olja.

Vilka är fördelarna med en Steam Facial?

Ångans ansikte är mycket fördelaktigt för att ta bort föroreningar. Denna process kommer att ta bort alla döda hudceller och föryngra huden genom bildandet av nya celler.

Alla typer av bakterier och smuts kan elimineras med hjälp av ångansikte. Det rekommenderas dock att du konsulterar en hudsexpert innan du går igenom denna process. Fördelarna med en steam -ansiktsbehandling kan listas nedan.

  • Det värmer upp hudens yta och gör det acceptabelt för alla behandlingar.
  • Det kommer att förbättra cirkulationen i ditt ansikte.
  • En ångansikt leder till bättre svettning som hjälper till att utrota toxiner.
  • Det är en utmärkt behandling för personer som har problem med överbelastade porer.
  • Sist men inte minst är det ett av de bästa sätten att slappna av i ansiktet efter en hård dag på jobbet.

Bildkälla: Shutterstock