Vad menar vi egentligen med exfoliering? Exfoliering i vanligt språk är avlägsnande av död hud från det översta lagret av huden eller epidermis. Hur exfolierar vi? Det mesta av peeling sker genom den kosmetiska processen. Naturligtvis förstår vi nu att peeling hjälper oss att få en slät hud och hjälper oss också att minska akne och finnliknande problem. Så i princip om du vill ha bra hud måste du också bli av med några av dem!

Huden på sitt naturliga sätt exfolierar eller tappar sig på kanske en månad och vi har ny hud. En del av den förblir dock tillbaka och gör att vår hud ser tråkig och grov och torr ut och undviker oljeavgivning från porerna. Därför uppstår behovet av att ta bort denna döda hud med kosmetiska medel.

Hur man exfolierar huden

Hur man exfolierar huden:

Exfoliering regelbundet hjälper till att rengöra porerna och huden och också öka blodcirkulationen. Detta får huden att se glödande och fräsch utifrån. Så när vi exfolierar regelbundet håller det också vår hud att absorbera fuktighetskräm och andra hudvårdsprodukter effektivt.

Denna peeling kan göras med skrubbar, hudvårdsprodukter, hemlagade produkter eller genom att gå till en salong för att tappa huden. Några av de naturliga sätten att exfoliera hud hemma kan vara genom att använda följande. Applicera alla dessa i ansiktet bara råa eller genom att blanda med andra hemprodukter som besan, citronsaft, vetemjöl etc. och massera väl i en cirkelrörelse:

1. älskling:

Obearbetad och rå honung är en antiseptisk, innehåller svampdämpande egenskaper och är också en mycket bra antioxidant. Massera din hud med honung regelbundet ger reparation av huden och ger också fukt till den så att den inte ser torr ut. Det har återfuktande egenskaper och hjälper därmed till att föryngra huden.

2. Bakpulver:

Tja, vi har alla en låda med bakpulver i våra köksresor och kanske inte är särskilt användbara. Här är ett sätt på hur du kan få ut det mesta av det. Bakpulver eller natriumbikarbonat finns i många av våra hudvårdsprodukter som vi använder annars. Därför kan en tesked eller två läsk till ditt ansiktspaket eller rengöringsmedel också hjälpa dig att exfoliera huden, vilket gör den ren och klar och sparar dig med nypan på dyra spa!

3. Yoghurt:

Förutom att ge en rik smakkälla i vårt kök är yoghurt också rik på hydroxisyra. Alla våra hudvårdsprodukter kommer också att innehålla detta. Yoghurt är en naturlig rengöring och hudutjämnande. Det är en mycket bra exfoliator och kan användas vanligt som ansiktsbehandling, inte bara i ansiktet utan också på hela kroppen. Lämna det därefter i 10 till 15 minuter och du kommer att hitta din kropp lätt, återfuktad och ren. Det kan appliceras genom att blanda några droppar citronsaft. Yoghurt är också en mycket bra fuktighetskräm och rengöringsmedel för hår.

4. Citronsaft:

Citronsaft är en rik källa till vitamin C. Det är en citrusfrukt rik på alfa -hydroxisyra och är också en ingrediens i de flesta hudvårdsprodukter. Det tränger också in i huden och hjälper till att ta bort den döda huden från överhuden och rengör och lugnar huden. Citronsaften blandas också med honung eller yoghurt och kan appliceras som ansiktsmask.