Vad är vita fläckar och fläckar på huden:

Vita fläckar som förekommer på huden är också kända som vitiligo och är ett av befolkningens mycket kända problem. Det finns olika kroppsdelar där detta problem kan vara fröet från händerna till fötterna, munnen, benen, ansiktet, läpparna och till och med ögonen. En av de främsta orsakerna är bristen på melanin i huden som leder till missfärgning. Emellertid kan melanincellernas felaktiga funktion vara en av orsakerna till vitamin B12 -brist, autoimmuna sjukdomar och till och med stress. Alternativet är tillgängligt även i hemmetoder när det gäller behandlingen.

hur bli av med vita fläckar på huden

Naturläkemedel för vita fläckar och fläckar:

Guiden nedan har 24 toppklassiga idealiska huskurer för vita fläckar och fläckar på huden som kan användas dagligen tills problemet minskar eller helt avtar.

1. Gurkmeja:

Vita fläckar och fläckar på huden för gurkmeja

 • Blanda lite gurkmeja med senapsolja och gör en pasta av det.
 • Detta bör appliceras på de vita fläckarna och fläckarna som hjälper till att förbättra immunsystemet väl.
 • Detta bör göras två gånger om dagen i minst ett år för att få en permanent lösning på problemet.
 • Gurkmeja kan också blandas med neemblad och appliceras som en pasta för samma resultat.

2. Ingefära behandling för vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för ingefära

Att ta ingefärajuice varje dag hjälper till att förbättra blodflödet och kan hjälpa till att bota vita fläckar och fläckar.

 • Det kan också blandas med citronsaft och vatten och tas två gånger om dagen.
 • Eller så kan ingefärapasta appliceras på det drabbade området för resultaten.

3. Rädisa frön:

Vita fläckar och fläckar på huden för rädisor

 • Ungefär en handfull rädisfrön kan malas väl för att göra ett grovt pulver.
 • Använd lite ättika för att göra detta till en slät pasta.
 • Applicera detta på de vita fläckarna i cirka 30 minuter och tvätta bort det med ljummet vatten.
 • Rädisa blad kan också användas istället för rädisor frön för samma resultat.

4. Äppelcidervinäger:

Äppelcidervinäger

Svampar och bakterier på de vita fläckarna och fläckarna kan lätt förstöras med äppelcidervinäger.

 • Späd lite av det med vatten och applicera Mitton regelbundet på de vita fläckarna och hudfläckarna.
 • Efter detta i en månad kommer att börja ändra hudens färg och få problemet att försvinna.

5. Fig:

Vita fläckar och fläckar på huden för fikon

Fikon är kända för att rena blodet samt förbättra cirkulationen väl. Att ha råa fikon i 1-2 månader dagligen är allt du behöver göra för ett huskurer för att bli av med vita fläckar och fläckar. Pulver av torra fikon kan också appliceras på området.

6. Kåljuice:Vita fläckar och fläckar på huden för kåljuice

 • Extrahera lite juice från kål och applicera det på de vita fläckarna och fläckarna i cirka 15 minuter.
 • En sköljning med varmt vatten bör följa detta.
 • Följ denna idé dagligen för att få synliga resultat om ett par veckor.

7. Använd solskyddsmedel för vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för solskyddsmedel

Solens UV -strålar är en av de främsta orsakerna till vita fläckar. Det bästa som kan göras här är att använda en solkräm med bra SPF -innehåll innan du flyttar ut ur huset. Tillsammans med att bli av med problemet kommer detta också att främja förebyggande åtgärder.

8. Användning av honung:

Vita fläckar och fläckar på huden för honung

De antibakteriella egenskaperna, tillsammans med honningens läkande egenskaper, kan vara till hjälp för att bota de vita fläckarna och hudfläckarna. Man måste applicera honungen en stund på huden och låta den absorberas. Detta bör tvättas väl med ljummet vatten för att få resultaten – detta är en av de bästa huskurerna för behandling av vita fläckar och fläckar på huden.

9. Kopparfördelar:

Vita fläckar och fläckar på huden för koppar

Dricksvatten från kopparkärl är det bästa sättet att använda fördelarna med denna metall för vita fläckar och hudfläckar för behandlingen. Du kan alltid hålla vattnet i kärlet en hel natt. Detta bör tas på tom mage på morgonen för behandling.

10. Papaya tar bort vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för Papaya

Innehållet i en mogen papaya frukt hjälper dig att få tillbaka rätt melanininnehåll i din hud. För detta måste du skära papaya i flera bitar och gnugga de vita fläckarna på din kropp. Låt nu din hud torka naturligt och gnugga sedan bitarna igen. Följ detta varje dag. Tillsammans med detta kan du också dricka mogen papayajuice för att reparera vita fläckar på huden.

11. Indiska krusbär eller Amla:

Vita fläckar och fläckar på huden för Amla

Dessa är också kända som gåsfrukter och används därför i många delar av världen för att behandla vita fläckar på huden. C -vitaminet och andra innehåll i denna frukt från ogräsfamiljen hjälper till att reparera hudproblem. Du måste extrahera lite juice från gåsbladen, applicera den här saften på de vita fläckarna och upprepa tekniken som den föregående.

12. Stress:

Vita fläckar och fläckar på huden för stress

Det skulle hjälpa om du blev av med stress som en behandling med en vit fläck. Vita fläckar och fläckar på huden är också genealogiska störningar som förbättras på grund av för mycket stress och trötthet. Detta måste tas ner med hjälp av mycket yoga och en mycket korrekt livsstil. Det betyder att du måste andas in mycket frisk luft och konsumera många gröna grönsaker.

13. Kom bort från tatueringar:

Vita fläckar och fläckar på huden för att komma bort från tatueringar

Tatueringar är ett sätt att sätta in bläck i hudens dermisskikt, och dessa är en anledning att förbättra vita fläckar på hudsjukdom. Av denna anledning bör du komma bort från ytterligare tatueringar och alla sådana stick- och målningsaktiviteter på huden. Dessa är extremt skadliga om du redan märker vitiligo -problem.

14. Neem Leaves -behandling för vita fläckar och fläckar på huden:

Vita fläckar och fläckar på huden för Neemblad

Även kända som margosa, dessa är utmärkta sätt att minska hudpigmentering och vita fläckar på huden. Du måste ta några neemblad och sedan göra en slät och fin pasta av dessa och blanda nu lite honung till denna pasta. När du är klar kan du konsumera denna blandning minst 3-4 gånger varje dag under en hel månad.

15. Basilika:

Vita fläckar och fläckar på huden för basilika

Kombinationen basilika och lime fungerar som underverk och magi för vita fläckar på huden, och regelbunden användning av detta botemedel i cirka sex månader kan faktiskt göra en perfekt lösning för ditt problem. För att göra lösningen behöver du några basilikablad och limeskivor. Extrahera juicerna från båda, blanda dem väl och applicera nu på de vita fläckarna och fläckarna cirka 3-4 gånger om dagen.

16. Rädisa och vinäger:

Vita fläckar och fläckar på huden för vinäger

Kombinationen av rädisor och vinägerfrön gör ett fantastiskt par för behandling av fläckar på huden eller enkel vitiligo. För detta måste du skaffa några rädisafrön och blötlägg dem i en skål full av vanlig vit vinäger för hela natten. Nästa morgon måste du applicera hela lösningen på de vita fläckarna på huden och behandla dem.

17. Valnötter:

Vita fläckar och fläckar på huden för valnötter

Du är redan känd för att vara utmärkta hud exfolierare; Du kan använda den även för vita fläckar på huden. För detta kan du antingen ta några valnötter och göra ett pulver hemma eller få lite färdigt valnötspulver. Gör nu en god och slät pasta med vatten och applicera den på kroppens vita fläckar cirka 3-4 gånger om dagen i ett par månader.

18. Granatäpplebehandling för vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för granatäpple

För detta botemedel behöver du granatäpplefrukter och blad. Först och främst måste du torka bladen och göra ett pulver. Efter detta behöver du också lite färskt granatäpplepulver som vanligtvis finns på marknaden. Blanda nu båda med vanligt vatten, och sedan kan du dricka detta ungefär två gånger varje dag i ett par månader för några bra resultat.

19. Lema Minor:

Vita fläckar och fläckar på huden för Lema Minor

Detta är också känt som vildand, d och du hittar vanligtvis detta ogräs i vattendrag som lokala dammar och sjöar. Det skulle hjälpa om du använde dem på rätt sätt för att få magiska resultat för Vitiligo. För detta måste du plocka upp dessa ogräs och sedan antingen blanda dem med vatten och dricka dem eller infusera dem i kokande vatten och dricka dem som te.

20. Zinkmat:

Vita fläckar och fläckar på huden för zinkmat

Zinkinnehållet här är mycket bra för kroppen, särskilt för huden och eventuella hudrelaterade problem. Detta är ett sätt att få bra resultat för fläckarna på huden. Du måste införliva bra mängder zinkingredienser i din dagliga matcykel och sedan se hur bra resultaten blir för dig.

21. C -vitamin:

Vita fläckar och fläckar på huden för vitamin C

Experter och läkare har en utbredd uppfattning om frukter som är rika på vitamin C. De föreslår att människor som lider av problem med Vitiligo konsumerar C-vitaminrika frukter så mycket de kan. Detta inkluderar frukter som är allmänt tillgängliga, såsom lime, citroner, apelsiner, amla och liknande. Du kan också extrahera juicer från dessa frukter och applicera dem på de vita fläckarna.

22. Vitlökbehandling för vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för vitlök

Eftersom svampbildning är en stor anledning till Vitiligo låter vitlök som en fantastisk botemedel mot detta. Vitlök är också ett antibakteriellt medel och har ett visst innehåll som hjälper till att behandla hudproblem. Du kan ta lite mer vitlök i din vanliga kost och inget mer än det.

23. Bär:

Vita fläckar och fläckar på huden för bär

Alla slags bär från fruktfamiljen är perfekta för de vita fläckiga problemen och bli av med dem. Konsumera bär så mycket du kan och konsumera färsk juice av dessa. Du kan också extrahera färsk juice från tranbär, jordgubbar, hallon, blåbär och resten och applicera direkt på lapparna.

24. Havrebehandling för vita fläckar och fläckar:

Vita fläckar och fläckar på huden för havre

Dessa är också underbara ingredienser för att bli av med vitiligo -problem som får dig att må dåligt och generat ibland. Havre kan konsumeras i vilken form som helst, och det är känt att de inte förlorar sin godhet i alla fall. Du kan också göra fina havrepulver och nu blanda med vatten och applicera på huden.

vita fläckar på huden

De vita fläckarna på huden, även känd som Vitiligo, är mycket envisa och rör sig inte så lätt. Experter och läkare hoppas att du med hjälp av dessa läkemedel får den hjälp du behöver.