Vad är Poison Ivy:

Poison ivy är i grunden ett hudutslag som orsakas av kontakt med växten som kallas poison oak eller någon gång Poison Ivy. Människor som går på camping och andra utomhusaktiviteter utvecklar ofta utslaget på grund av kontakt med växten. Så vi kan säga att främst utomhusentusiasten står inför problemet. Allergin orsakas av den giftiga oljan som tränger in i huden. Främst gäller giftig murgröna på våren och somrarna, men de rapporteras även under vintrar. Utslagen tar 12 till 48 timmar för exponering på huden och reagerar. Det visas i form av små stötar och förstoras sedan med tiden. De är som ofta är irriterade på grund av allergin är ansikte, könsorgan, ben händer och armar.

Hushållsmedel för Poison Ivy

Så låt oss diskutera de huskurer som kan hjälpa en person att dämpa irritationen av Poison Ivy eller lugna den. Anledningen är att personen som befinner sig på ett läger sannolikt kommer att använda sådana åtgärder innan du går eller besöker en läkare. Nedan har vi listat de bästa naturliga huskurerna för Poison Ivy som är mycket enkla att följa.

Enkla och naturliga hemmetoder för Poison Ivy:

1. Gurka:

gurka

Gurka kan hjälpa till att lindra smärta och irritation. Vad du kan göra antingen lägga en skiva gurka på det drabbade området eller så kan du till och med mosa hela gurkan och sedan lägga den över det drabbade området. Båda fungerar medan det senare är mer effektivt.

2. Bananskal:

Banna Peel

Det är en mångårig åtgärd för att hantera problem med Poison Ivy. Gnid insidan av banan på det drabbade området. Detta kan ge lättnad på grund av denna frukts kylande egenskaper. Bananskal är en av de bästa naturliga huskurerna för behandling av giftig murgröna.

3. Bakpulver kan hjälpa till med återhämtningen från Poison Ivy:

bakpulver 854

Eftersom detta pulver är mycket alkaliskt kan det dra ut alla toxiner från växten till ytan. Allt du behöver göra är att applicera en pasta bakpulver med vatten. Utslagen med blåsor kan behandlas med bakpulver. Förbered en pasta genom att blanda 3 teskedar läsk med en vatten. Applicera ti över det drabbade området och låt det torka. Det ger mycket lättnad. Bakpulver kan även användas på finnar. Man kan till och med ta ett bad med bakpulver blandat med vatten.

4. Havregrynsmagi:

gröt

Mal en kopp havregryn i en mixerkvarn tills det blir ett fint pulver. Lägg denna blandning i ditt badkar fylld med vatten och blötlägg kroppen inuti den en stund. Det kommer att underlätta och bli av med irritationen till viss del.

5. Aloe Vera är en trollstav:

aloevera 1

Aloe vera gör också sin magi här. Det hjälper till att slå brännskador som orsakas av allergi. Aloe vera -gelén kan tas nyligen ur aloe vera -bladet och appliceras eller vad du kan göra är att köpa en gel från marknaden och applicera den på din hud. Det kommer säkert att ge dig lättnad.

6. Äppelcidervinäger:

äppelcidervinäger 123

Det är ett mycket kraftfullt husläkemedel för Poison Ivy. Vad du kan göra är att ta en brun papperspåse och blötlägga den i en lösning av äppelcidervinäger och sedan applicera den på huden. Det kommer att pressa ut alla toxiner från huden.

7. Gnugga alkohol:

Rengöringssprit

Det förhindrar att utslaget sprids till andra delar av kroppen. En som regelbundet går på utomhuscamping och alla borde ha med sig sprit eftersom det är ett bra botemedel. Applicera det på det drabbade området.

8. Citronsaft för Poison Ivy -utslag:

citron juice

Syran i citronsaft eliminerar oljan. Citronsaft är en naturlig sammandragande. Applicera det på kontaktstället när det tar ut oljan från huden. Det är det perfekta hemmet för giftiga murgröna -utslag.

9. Rinnande vatten:

Rinnande vatten

Det lugnar kroppen. Så varhelst du har utslag, lägg bara den delen under rinnande vatten en tid eftersom det kan hjälpa.

10. Himalaya kristalsalt:

havssalt

Himalaya -kristallsalt som läggs till en skål med vatten kan vara ditt elixir under en attack av Poison Ivy. Natriumet förhindrar inte bara ytterligare utbredning av utslag utan hjälper också till att torka ut utslag för att säkerställa en stabil återhämtning från de smärtsamma blåsorna. Du kan använda detta i alla närbutiker i sin finpulverform.

11. Fullers jord:

fylligare jord

Fullers jord eller som vi kallar det multani mitti är ett naturligt lerförpackning för huden som tenderar till mindre problem som akneutbrott eller hudbränna fläckar eller till och med borttagning av oljeplåster från huden. oljan från Poison Ivy -växten måste blötläggas ren för att säkerställa ytterligare behandling av blåsorna. Det är därför fullers jord, finmalet kan göras till en pasta med sandelträ och vatten och appliceras på de drabbade områdena. Detta är en bra Poison Ivy -behandling som skulle kyla ner området och suga ut oljorna från utslaget.

12. Mjölk till Poison Ivy:

Mjölk mer

Mjölk i sin kylda form kan blötläggas i en mjuk musselinduk och kan appliceras på områden med brännande smärta. Den innehåller mjölksyra förutom att vara bärare av många mineraler och bra bakterier. Mjölk på utslag eller blåsor skulle kyla temperaturen och förhindra att rodnad och svullnad fortsätter medan mjölksyran suger upp olja och smuts och förhindrar klåda.

13. Vattenmelonskal:

vattenmelon för gs

Munch på en vattenmelonskiva och när du träffat stenbotten använder du skalet som en applikator för dina utslag och blåsor. Vattenmelonen är en sommarfrukt som kyler ner ditt system och i denna hemhjälpmedel för Poison Ivy använder vi samma kylningstrick för att lugna dina utslag och förhindra ytterligare spridning.

14. Neem Leaf för att bli av med Poison Ivy:

Neem

Neem är en växtbaserad växtbaserad växt som ofta används i stor utsträckning både som maträtt och salva för mindre hudproblem. Vid snitt, utslag, snedstreck och akne fungerar neem -växten som en katalysator eftersom denna bitter smakande medicinska växt fungerar på blåsorna och torkar och botar dem. Gör en pasta av neem med vatten och applicera det på det drabbade området.

15. Lacto Calamine Lotion:

Laktokalamin

Laktokalamin är en lösning i ljusrosa, ett vanligt hudvårdsmedel som de flesta av oss har lagrat i sina hus. Om inte kan du alltid köpa den från en närliggande kosmetikbutik. Detta kan användas som en vanlig bodylotion. Applicera det på de drabbade platserna och gnid försiktigt. Det har inte bara en kylande effekt utan också hudläkande egenskaper.

16. Epsom Salt:

Återigen ska vi använda natriumens godhet för att lyfta den envisa oljan från Poison Ivy -växten som är den främsta orsaken till utslag och blåsor i din hud. Epsom salt är bra för din hud och kan rensa ut mindre utslag. Gör en tjock pasta med vatten och applicera den på de drabbade områdena. Det kommer att suga upp oljorna och torka ut utslag.

17. Svart vinäger:

Svart vinäger

Hemmetoder för Poison Ivy inkluderar svart vinäger som ska användas på rätt sätt. Vinäger i sin sura form är en bra lättnad för utslaget eftersom det kommer att säkerställa att oljorna från växten torkas och sugs upp. Med blåsorna uttorkade kan snabb återhämtning av ditt hudförhållande garanteras.

18. Örtoljor:

Örtolja

Oljan från Poison Ivy växten orsakar spridning av blåsor och utslag. Detta är när du kan ersätta den giftiga oljan med lite örtoljevård som skulle använda örtdödande egenskaper hos örterna för att eliminera giftet från oljan medan du fuktar och mjukar blåsorna för att minska smärta och svullnad eller rodnad. Detta bör dock göras efter att de giftiga oljorna har blötläggts ur blåsan.

19. Ice Pack:

Kylklamp

Ice pack eller kall iskompress kan användas för att kyla ner området i och runt utslaget och det är därför det kan användas för att skapa en avledning från smärta och svullnad. Isen skulle hålla området svalt samtidigt som blåsorna torkade när det blötläggs eller rensar ut oljan från det drabbade området.

20. Tepåse botar Poison Ivy -utslag:

tepåsar för akne

Tepåse kan användas för behandling av Poison Ivy. Teträdets blad innehåller tannin som är bra för att behandla öppna utslag och blåsor. Därför värmer du upp vattnet lite och drar tepåsen i blöt en minut eller två. När tepåsen är våt, applicera den på de drabbade områdena. Du kan också använda vanliga svarta teblad för att göra detsamma med en musselinduk.

21. talkpulver:

Talk

Talcum pulver hittar sin väg in i botemedlet för Poison Ivy eftersom pulvret har förmågan att suga upp oljorna och hålla området torrt och rent. Det är dock alltid lämpligt att du väljer ett läkemedel eller babypulver som saknar mycket doft eller färg. På så sätt reagerar inte utslag och blåsor.

22. Kaffe i kallt:

Kallt kaffe

Kallt kaffe används också som ett hemkur för att förgifta murgröna. Kaffe ungefär som te har tannin i dem som kan användas för att behandla utslag och blåsor. Blötlägg bomullstuss i kallt kaffe och applicera den på de drabbade platserna.

23. Häxhassel:

Trollhassel och olja

Trollhassel blandat med lite sprit eller alkohol kan göras till en blandning som vid applicering på de drabbade områdena kan få blåsorna att torka ut.

24. Kokosvatten:

Kokosvatten kallas också en sommardrink som är berikad med näringsämnen och hjälper dig att svalna. Använd kokosvatten på dina blåsor som skulle kyla ner området och minska rodnad medan det näringsrika vattnet kan läka utslaget.

25. Organisk Goldenseal tar bort Poison Ivy:

Goldenseal

Goldenseal -rötter i pulverform kan blandas i en lösning med vatten och läggas sedan till för att skapa en hopkok som gör att blåsan kan torka ut och läka sig själv.

Bortsett från huskurerna kan Poison Ivy undvikas om den tas omhändertagande. Man bör alltid ha full ärmar vid den här tiden. Vid beröring är det första du ska göra att snabbt skölja ur oljan, kanske till och med använda lite tvål för att rensa bort smutsen. Poison ivy kan behandlas hemma. Dessa enkla men användbara huskurer kan hjälpa dig att bli av med smärta och irritation.