Har du märkt att ditt barn gråter kontinuerligt? Kunde inte ta reda på orsaken bakom hans smärta? Chansen är stor att det kan vara en öroninfektion. Öroninfektioner är vanligast hos barn, särskilt under två år. Det kan dock attackera även äldre barn och till och med vuxna. Denna artikel fungerar som en guide för att förstå de främsta orsakerna till öroninfektioner och symtom för att hjälpa dig att bli medveten om detta smärtsamma tillstånd. Kolla också in några av de hemmetoder för öroninflammation för att få omedelbar lindring.

huskurer för öroninflammation

Orsaker till öroninfektioner:

En öroninfektion orsakas av bakterier eller virus, som angriper mellanörat, vilket leder till inflammation och gulaktig urladdning i området. Några av de främsta orsakerna bakom en mikrobiell attack är följande:

 • Förkylning
 • Influensa
 • Allergiska tillstånd
 • Inflammation i Eustachian Tubes
 • Adenoider

Symtom på öroninfektioner:

Bortsett från otrolig smärta i örat är de vanliga symptomen i samband med öroninfektioner:

Hos barn:

 • Dra i öronen
 • Kan inte sova
 • Okontrollerbart Gråt
 • Irritabilitet
 • Har svårt att svara på ljud
 • Förlust av kroppsbalans
 • Hög feber
 • Vätskedränering från örat
 • Huvudvärk
 • Aptitlöshet

Vuxna:

 • Allvarlig öronvärk
 • Vätskedränering
 • Minskad hörselkänsla

Förebyggande av öroninfektioner:

Även om risken för öroninfektioner inte kan elimineras helt, kan du sänka deras frekvens genom att följa dessa metoder:

 • Få ditt barn vaccinerat mot influensa. Dessa skott skyddar barnet från många typer av bakteriella infektioner.
 • Håll händerna rena och torra. Använd alltid ett desinfektionsmedel efter att ha besökt toaletten
 • Undvik passiv rökning. Studier visar att barn som utsätts för cigarettrök är mer benägna att öroninfektioner.
 • Uppmuntra inte vanan att lägga ditt barn för en tupplur med en flaska i munnen
 • Håll ditt barn borta från sjuka barn för att undvika sammandragning av infektioner.

Naturläkemedel för öroninfektion:

1. Salt:

huskurer för öroninflammation

Salt är en naturlig behandling för en öroninfektion på grund av dess antiseptiska egenskaper.

Värm en kopp salt i mikrovågsugnen i fem minuter. Lägg detta uppvärmda salt i en strumpa eller trasa och lås det med ett gummiband. Lägg dig ner och lägg strumpan på det drabbade örat i 6-10 minuter i sträck. Den uppvärmda duken eller strumpan som innehåller salt hjälper till att dra ut vätskan, vilket i sin tur hjälper till att minska smärta och svullnad.

2. Vitlök:

Vitlök

Vitlök, som har antimikrobiella egenskaper och smärtlindrande egenskaper, gör den till ett idealiskt husmedel för din öroninfektion och tillhörande smärta.

Förbered vitlökolja genom att laga två-tre vitlöksklyftor i en matsked sesamolja tills det blir svart efter silning och när värmen är uthärdlig, lägg två eller tre droppar av denna olja i ditt infekterade öra. Att konsumera rå vitlök kommer också att påskynda läkningsprocessen. Dessa anses vara en av de bästa naturliga örondropparna för öroninfektion.

3. Olivolja:

Olivolja

Olivolja är ett av de naturliga sätten att bli av med öroninfektion. Infektionen i örat orsakar vanligtvis en blockering i Eustachian -rören. Olivolja hjälper till att rensa bort denna blockering.

Lägg några droppar varm olivolja i det drabbade örat. Oljan mjukar upp det härdade vaxet. Ta bort detta vax med bomull eller knoppar. Var försiktig så att du inte gräver in för långt, annars kan det skada trumhinnan.

Försiktighetsåtgärder: Denna lösning får inte prövas på spädbarn eller små barn. Att använda knoppar eller stickande föremål rekommenderas absolut inte för barn, eftersom det kan skada deras trumhinnor permanent.

4. Varmt vatten:

Varmvatten

Så snart du känner smärta i örat är det snabbaste sättet att lindra dig från smärtan att applicera värme på det. Detta kommer också att förhindra infektion av mikroorganismer. Använd en flaska eller en gel-het påse eller en vanlig varmpåse och komprimera det drabbade örat. Men applicera inte värmen på mycket lång tid. Ta bort den en stund och applicera igen. Denna metod för att använda en värmekomprimering är ett säkert heminstruktion för öroninfektion för småbarn.

5. Bröstmjölk:

Bröstmjölk

Bröstmjölk är ett beprövat hemöreinfektion för babyöron. Den innehåller naturliga antikroppar och kan hjälpa till att påskynda läkningsprocessen för alla typer av öronproblem, särskilt öroninfektioner. Det minskar svullnad och obehag inom 48 timmar. Lägg några droppar i det drabbade örat med några timmars mellanrum.

6. Lök:

Lök

Lök är en vanlig ingrediens som finns i alla hushåll. Att behandla öroninfektioner är en av dess medicinska egenskaper. Mikrovåg en lök i 4-5 minuter och vänta tills den svalnat. Sila sedan ur saften. Lägg några droppar av saften i örat och vänta en stund. Vänd sedan om och töm ut saften.

7. Tea-Tree Oil:

Tea Tree olja

KÖP DET HÄR

Tea tree olja är den bästa öroninfektionen hos vuxna huskurer. Den har antibakteriella egenskaper och kan ge omedelbar lindring mot öronvärk. Tea-tree olja innehåller en förening som kallas Terpinen-4-ol, som har visat sig vara effektiv mot öroninfektioner. För att använda denna eteriska olja, blötlägg en bomullstuss med tea-tree olja och placera den vid öppningen av örat. Låt den stå en stund så att oljan sakta sipprar in i örat.

Försiktighetsåtgärder: Denna metod rekommenderas inte för barn, eftersom tea-tree olja är en kraftfull olja. Det rekommenderas också att använda en utspädd version av denna olja hos vuxna.

8. Äppelcidervinäger:

Apple cider veniger

ACV är en av de bästa naturläkemedel för öroninfektion hos vuxna. Detta är mycket effektivt för att bli av med svampen som mild är orsaken till obehaget.

Blanda en del av äppelcidervinägern med lika mycket vatten. Blötlägg en bomullstuss i denna lösning. Lägg bomullstussen i örat som en plugg. Ta bort bomullstussen och töm den kvarvarande vätskan ur dina öron och torka upp den så snart du kan.

9. Håll vattnet borta:

Se till att vatten inte kommer in i örat. Vatten kan förvärra tillståndet. Förvara det så torrt som möjligt och applicera endast läkemedelsvätskan. Det bästa sättet att skydda dina öron mot vatten är att använda öronproppar eller bomullstussar innan du tar en dusch. Använd också en ren handduk för att absorbera överflödig fukt.

Även om dessa huskurer för öroninfektioner i allmänhet är säkra att använda, rekommenderas det starkt att ta råd från läkare innan du försöker dem på små barn. Ditt barns öron är ganska ömma och är mycket mottagliga för skador. Så var mycket försiktig innan du lägger yttre ämnen i öronen. Vuxna kan dock prova dessa medel för att omedelbart lindra smärta och också minska beroendet av kraftfulla antibiotika.

Vanliga frågor:

1. Är öroninfektion ett allvarligt problem?

Öroninfektioner är ganska vanliga hos barn och även vuxna. Dessa infektioner varar vanligtvis i ett par dagar och kan behandlas med dessa huskurer. Men i vissa fall kan en läkare ordinera antibiotika i 3-5 dagar. Även efter att ha använt detta läkemedel, kan det indikera ett underliggande problem som adenoider om smärtan inte faller. I sådana fall kan långsiktig medicinering eller till och med kirurgiskt ingrepp behövas.

2. Hur många öroninfektioner är sannolikt att attackera ett barn per år?

Ett av de vanligaste problemen hos små barn är en öroninflammation. Det uppskattas att 60 till 80 procent av spädbarn är benägna att få en öroninflammation, minst en gång om året. Denna procentsats ökar med åldern och ses i stor utsträckning hos skolbarn, som kan drabbas av infektioner från sjuka barn. Andra faktorer som adenoider eller allergier kan öka attackfrekvensen hos samma barn.

3. Hur testas en öroninfektion?

Öroninfektioner är vanligtvis symtomatiska och bestäms av vissa beteenden som att dra i öronen, gråta eller feber. För att säkerställa att en rätt diagnos utförs använder en läkare ett speciellt instrument som kallas tympanogram, vilket kan ge bättre insyn i innerörat. Tecken som rodnad, vätskeurladdning, illaluktande lukt i öronen eller inflammation bekräftar en öroninfektion.