Schizofreni är en slags kronisk psykisk sjukdom där en person finner honom/henne i stånd att hitta skillnaden mellan verklighet och fantasi. Symtomen är vanföreställningar, osammanhängande tal och hallucinationer. Orsakerna till schizofreni kan vara genetisk, kemisk obalans i hjärnan, miljöfaktorer, natala virusinfektioner eller någon form av stress under graviditeten.

Hushållsmedel för schizofreni

Med tanke på svårighetsgraden av denna störning kan man ta hjälp av några huskurer som kan förbättra tillståndet för schizofreni hos en person

Enkla hemmetoder för schizofreni:

Låt oss hitta här med de 9 bästa huskurerna för schizofreni.

1. Basilikablad:

Basilikablad

Den har antioxidantegenskaper som kan behandla olika sjukdomar inklusive schizofreni. Det du kan göra är att dricka teet som tillagas genom att koka några basilikablad i vatten. Socker och citron kan tillsättas efter smak.

Detta te kan hjälpa till att förbättra hjärnans funktionalitet och hjälper därmed till att kontrollera symptomen som är förknippade med denna psykiska störning. Detta örtte kan visa positiva resultat och förbättringar om det intas två gånger om dagen.

2. Indiskt krusbär:

Krusbär

Detta är återigen naturliga antioxidanter. Den innehåller stora mängder C -vitamin och niacinamid som hjälper till att bota problemet med schizofreni. Det du kan göra är att äta 2 eller 3 indiska krusbär i en månad. Ett annat alternativ är att ta torra löv av indiskt krusbär och göra ett pulver genom att slipa det. Ta en tesked av detta pulver dagligen med varmt vatten två gånger om dagen. Under en period av en månad kommer du definitivt att hitta några förändringar hos personen.

3. Kallvattenfisk:

Kallvattenfisk

Fisk som vi alla vet ger hjärnfunktion och hjärnans övergripande hälsa. Så om en person lider av problemen med schizofreni måste de regelbundet äta fisk varje dag eftersom det är mycket bra för hjärnan. Omega 3 -fettsyror som finns i fisken kan hjälpa till vid behandling av schizofreni.

4. Lakritspulver:

Lakritspulver

Den innehåller mineraler och föreningar som hjälper till att förbättra dåliga tillstånd i hjärnan och till och med kontrollera den till en viss nivå. Det har helande egenskaper. Man bör koka en tesked av detta pulver i vatten i 10 till 15 minuter. Sila vätskan och drick den. För bästa resultat bör du dricka den på tom mage.

5. Grön kardemumma:

Kardmamma

Fröna är kända för att kontrollera olika symptom på schizofreni. Du kan ta ett glas varmt vatten och blanda det gröna kardemummapulvret i det. Lämna det väl efter omrörning. Sila vätskan och drick den ljummen. Drick det två gånger om dagen och du kan till och med tillsätta socker efter smak.

6. Asiatisk ginseng:

Asiatisk ginseng

Detta är en ört med helande egenskaper. Du kan göra te genom att koka pulvret i ett glas vatten i cirka 10 minuter. Sila vätskan och drick den. Detta botemedel bör följas kontinuerligt i sex månader eftersom det kan hantera olika symptom på schizofreni

7. Gingko Biloba:

Gingko Biloba

Detta är en ört som kan förbättra hjärnans cirkulation och hjärnans funktion. Det kan förbättra minnet och hantera tillstånd av trötthet och humörsvängningar. Denna ört kan användas för att göra te och drack minst två gånger eller tre gånger om dagen. Denna ört är mycket känd bland patienter med schizofreni eftersom syrenivåerna i hjärnan ökar och därmed funktionaliteten i stort.

8. Morot:

H -vitamin mat Morötter

Tror du att en morot kan vara användbar för att behandla schizofreni? Ja det är verkligen användbart. En person som lider av schizofreni bör äta den dagligen. Det fungerar på hjärnans nerver och dess funktion.

9. Kamomill:

kamomill

Den innehåller viktiga mineraler och föreningar som har lugnande egenskaper. Det är en stämningsförstärkare och främjar sömn hos dem som regelbundet lider av schizofreni.

Dessa åtgärder kan minimera effekterna av schizofreni.