Hemmedicin för minnesförlust

Glömmer du alltid var du lägger dina saker? Stör din glömska dig och dina nära och kära? Med ålder kommer visdom men med det kommer också en hel del annan mental stress som om den inte behandlas kan till och med utvecklas till allvarliga psykiska störningar och till och med kan leda till demens. Vad sägs om att vi kontrollerar saker hemma och tidigt i livet? Här är de nio bästa lösningarna för minnesförlust.

Effektiva hemmetoder för minnesförlust:

1. Intag av vitamin:

Ät bra vitaminmat

Otillräckliga vitaminer kan leda till minnesförlust. Öka din dos av tiamin som finns i pistagenötter och olika antioxidanter som är kopplade till de olika vitaminerna. E -vitamin är viktigast för en bättre hjärnfunktion. Tillsammans med detta bibehåller det dina kognitiva förmågor och förhindrar hjärnans slag, Alzheimers och demens.

2. Bär:

Bär

Det är ett klokare val att släppa dina dåliga mellanmål och byta till att äta bär. De smakar inte bara bra och hjälper dig att gå ner i vikt, men antioxidantnivåerna i dem är de högsta. Därför är de de bästa sakerna att gorge dagligen, antingen bara för frukost eller ett kvällssnack.

3. Rosmarin:

rosmarinolja

Rosmarin har den vackra lukten som stimulerar hjärnceller och ökar koncentrationen. Det kan användas som aromaterapi olja eller kan infunderas i vår dagliga mat. En liten bit av denna ört räcker långt för att hålla dina hjärnceller klar för sin uppgift.

4. Nötter är hjärnmat:

Nötter och frön

En handfull nötter är också ett bra sätt att säkerställa gott minne och behållningskraft hos våra nerver. Mandel och valnötter är utan tvekan de bästa alternativen för dig. De innehåller inte bara mycket E -vitamin utan också några bra fetter som Omega 3 som upprätthåller ditt hjärta och din hjärna. Nu vet du varför valnöten ser ut som vår hjärna.

5. Omega rika fiskar:

Feta fiskar salman

Fiskar har stora hälsofördelar och är en skattkälla av näringsämnen för en icke -vegetarian. Omega -fettsyrorna i sardiner och makrill och salmons kommer att hålla dina hjärnceller mer alerta och kommer att hålla din sensoriska medvetenhet förhöjd. Fiskar är den bästa källan till omega -fetter som också förbättrar din hjärthälsa.

6. Äpplen:

äpple 3

Äpplen är nyckeln till god hälsa sedan generationer och åldrar. Ii är en riklig källa till järn samt fiber och vitamin A. Apple är också källan till en komponent som kallas quercetin, som finns i äppelskalorna. Det är bevisat för sin förmåga att skydda hjärnceller från skador och angrepp av fria radikaler över tid. Således är det också mycket användbart i senila minnesförlustfall.

7. Gröna grönsaker:

gröna bladgrönsaker

Det är ett bevisat faktum att gröna grönsaker i själva verket är de mest mångsidiga och mest näringsrika fullständiga livsmedlen i din kost. Med olika sorters löviga sorter finns det glada leveranser av selen från broccoli, som också ser ut som vår hjärna och mangan, fosfor från spenat och bokchoy. Ju grönare ju bättre desto bättre är de för vår hjärna. Även den ödmjuka ocra tillhör denna kategori.

8. Håll ditt sinne aktivt:

De mest aktiva sinnen är de som är kreativt och matematiskt anpassade. Det är dessa kategorier av människor som är rena genier. Även om du inte behöver klämma på dina matematikböcker kan musik och poesi alltid komma till undsättning. Ett friskt och glatt sinne är stressfritt och minns saker bättre.

9. Sömn och träning:

sova ordentligt

Sömn är mycket viktigt eftersom en liten tupplur också har förmågan att uppdatera och ladda de trötta hjärncellerna. Att stanna uppe i långa timmar försämrar våra reflexer och vår tankekraft. Nyckeln ligger i avlastning av stress som också kan hända genom ett träningspass.

Håll en hälsosam livsstil för att hålla dig i form och vara aktiv länge. Det var dags att vi kom ihåg att tänka på oss själva.