Tänk dig att gå på ett kontorsfest, bara för att inse att du stinker som en skunk! Vad skulle din reaktion vara? Rädsla för att bli dömd, följt av känslan av generande börjar ta dig över! Det är dags att hantera detta irriterande problem med våra beprövade kroppsluktmedel! Dessa helt naturliga metoder kommer säkert att hjälpa dig att hantera dålig lukt utan att använda hårda kemikalier på din hud! Låt aldrig din kropp stinka förstöra din offentliga image eller ta avstånd från din familj och nära och kära. Läs vidare för att lära dig om orsakerna, symptomen, förebyggande metoderna och naturliga huskurer för kroppslukt.

Värdiga naturläkemedel för kroppslukt

Innehållsförteckning:

 • Orsaker till kroppslukt
 • Symtom på kroppslukt
 • Förebyggande av kroppslukt
 • Hemmedicin för kroppslukt
 • Vanliga frågor

Orsaker till kroppslukt:

Det finns mer än en orsak till kroppslukt. Den främsta boven bakom detta illaluktande problem är bakterierna i dina apokrina körtlar, även kallade svettkörtlar. Överdriven svettning orsakad av många faktorer ökar denna tillväxt, vilket leder till kroppslukt. Några av dessa är:

 • Varm, skarp mat
 • Svavelbaserade ingredienser som vitlök, lök, kryddor
 • Påfrestning
 • Brist på korrekt hygien
 • Könshår
 • Polyestertyg
 • Förstoppning
 • Medicinska problem som diabetes, leverproblem

Symptom på kroppslukt:

Bortsett från en outhärdlig stank kommer kroppslukt också med en uppsättning symptom som:

 • Överdriven svettning
 • Klåda eller irritation
 • Hot Flushes
 • Utslag

Förebyggande av kroppslukt:

Medan huskurer kan hjälpa till att behandla kroppslukt, kan dessa enkla tips förhindra det i första hand:

 • Håll din kropp ren och torr
 • Bär alltid kläder av naturfibrer som bomull, linne
 • Undvik polyblandade tyger, eftersom de kan blockera din svett
 • Säg nej till svavelmat som kål, lök, vitlök etc., som orsakar kroppslukt
 • Tvätta dina kläder med ett bra tvättmedel, följt av ett tygbalsam
 • Försök att hålla dina armhålor hårfria. Detta kan förhindra bakterietillväxt i området
 • Om du upplever överdriven svettning, kontakta en läkare och få en noggrann medicinsk kontroll för att diagnostisera den bakomliggande orsaken.

Hushållsmedel för kroppslukt:

Här är de 9 bästa sätten att hålla kroppslukt borta från dig:

 1. Försök att vara pipande ren
 2. Magnifik bakpulver
 3. Raka kroppen och använd deodoranter
 4. Änglad äppelcidervinäger
 5. Ta ett bad med rosmarin
 6. Underbara kålrot
 7. Avgifta kroppen
 8. Applicera med Hazel
 9. Skär ner eller undvik lukt som utlöser livsmedel

1. Försök att vara pipande ren:

Det bästa botemedlet mot kroppslukt är att hålla din kropp ren. Det rekommenderas att ha en ren dusch minst två gånger om dagen eftersom det minskar bakterietillväxten på huden. Enligt många forskare är det bättre att ta en dusch med varmt vatten för att förhindra kroppslukt och alltid använda antibakteriell tvål eller sandelträsåpa för att hantera kroppslukten.

2. Magnifik bakpulver:

En av de beprövade manliga kroppsluktmedlen är bakpulver, som också kan användas av kvinnor. Det finns två sätt att tillämpa dem.

 • Ta en matsked bakpulver och en halv citronsaft och blanda väl och applicera på kroppsdelar där du svettas för mycket.
 • Applicera försiktigt på det området och lämna det i 2-3 minuter och rengör och ta en dusch efter det.
 • Se till att du inte skrubbar området och applicerar dagligen i en vecka eller två.

  Använd bakpulver och majsstärkelse i samma process och applicera på samma sätt.

Detta är en av de bästa huskurerna för dålig kroppslukt, som kan få dig att lukta fräsch i längre timmar.

Försiktighetsåtgärder: Baksoda kan vara hård mot känsliga skinn. Gravida kvinnor och små barn måste hålla sig borta från detta botemedel.

Se mer: Hemmedicin för att behandla fotlukt

3. Raka kroppen och använd deodoranter:

För att hålla dålig lukt borta bör du alltid raka hårstrån på underarmsområdet eftersom håret fungerar som en bakteriefångare och producerar mer svettning och lukt. Efter din dusch ser du till att torka området fint eftersom torra kroppsdelar motstår bakterietillväxt. Använd alltid antiperspirant deodoranter och den goda doften håller kroppslukten borta.

Försiktighetsåtgärder: Alkoholbaserade deodoranter måste undvikas, eftersom de kan orsaka en brännande känsla i huden och leda till inflammation.

4. Änglad äppelcidervinäger:

En av de bästa huskurerna för svettiga armhålornas kroppslukt är ACV. Äppelcidervinäger är en mirakulös sirap eftersom den har kraftfulla bakterier som bekämpar den dåliga lukten och till och med balanserar kroppens pH -nivåer. Du kan tillämpa dem på två sätt:

 • Du kan lägga till en matsked på äppelcidervinäger i det ljumma badvattnet och blöta dig själv i 10-15 minuter.
 • För det andra, ta lite äppelcidervinäger och gnugga det försiktigt i underarmarna, låt det stå i tre till fyra minuter och ta en dusch. Ansök tills du hittar några förändringar i dig själv.

Försiktighetsåtgärder: ACV är extremt potent och måste spädas innan det appliceras på huden direkt. Vi rekommenderar också ett plåstest i ett litet område innan du går vidare till större områden.

5. Ta ett bad med rosmarin:

Rosmarin motstår tillväxt av lukt, orsakar bakterier och neutraliserar till och med kroppslukten med sin vackra doft. Den innehåller zink, vars brist kan orsaka kroppslukt. Du kan använda det blad och den eteriska oljan från rosmarin.

 • Ta två koppar torkade rosmarinblad till fem koppar varmt vatten, blötlägg det i 10-15 minuter och blötlägg dig sedan i vattnet i 10-15 minuter.
 • Klappa torrt själv och håll den dåliga kroppslukten borta från dig.
 • Du kan till och med använda eterisk olja, blanda fem till sex droppar i en liten kopp vatten och applicera på svettningsområden och se skillnaden.

Försiktighetsåtgärder: Eteriska oljor som rosmarin rekommenderas inte för gravida kvinnor. Det är bättre att undvika dem, eftersom dessa oljor är kopplade till tidiga livmoderkontraktioner.

6. Underbara kålrot:

Kålrot har antibakteriella egenskaper och minskar tillväxten av bakterier som orsakar dålig lukt och är laddad med vitamin C, som hämmar dålig lukt. Du kan börja äta kålrot och inkludera det som en del av din måltid

Du kan till och med applicera rovjuice på underarmarna och ljumskområdet och låta det torka. Tvätta sedan med Luke varmt vatten, du kan göra detta varje morgon eftersom det håller den dåliga lukten borta i minst 10 timmar.

Se mer: Naturliga behandlingar för dålig andedräkt

7. Avgifta kroppen:

Det är mycket viktigt att du rengör systemet inifrån för att stoppa den dåliga lukten. Avgifta kroppen när den rensar och ta bort alla toxiner som kan ackumuleras från ohälsosam livsstil och matvanor. Så drick mycket vatten och när systemet är rent skulle den dåliga lukten också minimeras.

8. Applicera med Hazel:

Denna underbara trollhassel minskar hudens ph -nivåer. Dess sammandragande egenskaper minimerar hudens porer och minskar produktionen av svett. Du kan blanda hassel med vatten och förvara dem i en flaska och spraya det två gånger om dagen. Till och med du kan lägga tre till fyra droppar i en bomullstuss och applicera under armhålorna och se magin som händer. Detta är en av de bästa kvinnliga kroppslukmedel.

9. Skär ner eller undvik lukt som utlöser livsmedel:

Slutligen, om du vill hålla den dåliga lukten borta från dig själv, sluta eller motstå dig själv från att äta kalorimat som tenderar att få dig att svettas mer. Även minska på lök, vitlök som ger dålig lukt och kolsyrade drycker, koffein eller alkohol som orsakar kraftig svettning.

Dessa naturliga huskurer för kroppslukt kan ge dig sinnesro! Du kommer aldrig behöva oroa dig eller tänka två gånger om att göra det första steget med dina nära och kära. Få tillbaka ditt självförtroende med dessa metoder, som inte bara är säkra utan också ekonomiska. Att träna försiktighetstipsen tillsammans med dessa metoder kan hjälpa dig att hålla dig borta från kroppslukt permanent och få dig att alltid må bättre.

Vanliga frågor:

1. Hur hjälper rakning av armhålorna mig att bli av med kroppslukt?

Av de många ställena i en människokropp är delar som underarmar, ljumsken, lår, etc. mer benägna att svettas. Detta beror på att de är stängda platser, med liten eller ingen exponering för ventilation. Det överflödiga håret i våra armhålor kan fånga bakterierna, som försöker bryta ner proteinerna i svetten. Detta leder till obehaglig lukt i området. Att ta bort dessa hår regelbundet kan minska bakteriens grogrund och leda till mindre kroppslukt. Denna praxis påverkar dock inte produktionen av svett.

2. Vad är skillnaden mellan en antiperspirant och en deodorant?

Antiperspiranter och deodoranter syftar till att bekämpa kroppslukt. Även om de används omväxlande är det två olika produkter med olika arbetsmetoder. Antiperspiranter bekämpar överdriven svettning genom att blockera svettkörtlarna. Detta minskar i sin tur bakterietillväxten, vilket orsakar kroppslukt. Deodoranter å andra sidan är bara hudparfymer, som kamouflerar kroppslukten. De kan inte kontrollera svetten eller eliminera lukten helt.

3. Är det ok att använda en deodorant omedelbart efter att ha rakat underarmarna?

Att raka ett känsligt område som underarmarna kan orsaka irritation eller utslag. När du sprayar en aerosolprodukt direkt efter denna procedur kan det leda till irritation och inflammation. DET rekommenderas alltid att lämna området orört i ett par timmar för att låta huden slå sig ner. Men om du måste använda en deodorant, välj en alkoholfri produkt, som är speciellt utformad för känsliga skinn.