Jock Itch är en svampinfektion och är också känd som Tinea Cruris. Det uppstår när du utsätts för en viss typ av svamp. Det vanliga området där problemet uppstår hos både män och kvinnor inkluderar könsdelarna, ljumsken, inre lår och skinkor. När problemet uppstår inkluderar de symtom som du kan uppleva flagnande hud, klåda, brännande känsla och rodnad.

Människor som har ett svagt immunförsvar är mer benägna att detta problem än andra. Det är också viktigt för dig att veta att infektionen är lite smittsam. Det är obehagligt och ganska pinsamt för människor som lider av det. Hemmedicin och naturliga behandlingsmetoder nämns nedan som kan hjälpa dig att bli av med jock klåda i en säker och effektiv miljö. Allt du behöver göra är att följa det med vederbörlig aktsamhet regelbundet.

Hur bli av med Jock Itch hemmetoder

Behandling av hemmetoder för Jock Itch:

1. Äppelcidervinäger:

Späd äppelcidervinäger i vatten och skölj infektionen med den. En tesked av denna vätska kan användas i vattnet för ändamålet. Låt det torka i cirka 10 minuter efter en tvätt innan du använder kallt vatten för att skölja det helt. Detta bör göras 2-3 gånger om dagen för rätt resultat.

2. Tea Tree Oil:

Detta är en vätska som är känd för antibakteriella och antiseptiska egenskaper. Tea tree olja har också några rengöringsfunktioner som säkert hjälper till att bli av med jock klåda. Klåda och inflammation kan också botas. Använd tea tree olja på huden direkt med en bomullstuss cirka 2-3 gånger om dagen för önskat resultat.

3. Rengöring:

Det är mycket viktigt att rengöra infekterade områden väl för att hålla sig borta från att infektionen sprider sig ännu mer. Således måste du rengöra området med kallt vatten och klappa torrt noggrant även för jock -itch -behandlingen. Se till att du använder separata handdukar för det infekterade området och resten av kroppen.

4. Alkohol:

Alkohol är en underbar jock itch hemhjälpmedel och du kan använda den flera gånger om dagen för perfekt renlighet och lättnad. För att följa detta måste du ta medicinsk alkohol i en skål, doppa en bomullstuss i den och dutta sedan det infekterade området med detta.

5. Listerine:

En fantastisk jock itch -kur är den enkla Listerine. Du kan helt enkelt ta lite Listerine på en bomullstuss och dutta sedan det infekterade området med detta. Det kommer att klia lite först men sedan kommer det att ge dig mycket lättnad.

6. Vinäger:

Blanda vit vinäger och vatten i en andel av 1: 4 och dutta sedan med en bomullstuss bara det infekterade området med samma och tvätta det inte. Alternativt kan du blanda vit vinäger tillsammans med kokosolja för behandling med jock klåda.

7. Blekmedel:

Ett mycket vanligt botemedel mot jock itch är med hjälp av normal blekmedel. Det du måste göra är att ta lite blekpulver och sedan blanda det i badvattnet du ska använda. Nu ska vattnet vara varmt. Blötlägg i den infekterade delen minst i 15 minuter.

8. Salt:

Salt har mycket effekt för klåda och allergier som jock itch. Det du behöver göra är att ta cirka 250 gram salt och blanda i badvattnet. Sitt nu i badkaret i ungefär en halvtimme och upprepa sedan detta varje kväll.

9. Lök:

Ett säkert skott jock kliar hemmet är med en lök. För detta måste du ta en lök och koka den något. Efter detta måste du göra en pasta av detta och applicera på det infekterade området och sedan låta det vila. Efter detta kan du skölja bort delen.

10. Vitlök:

Detta har svampdämpande egenskaper som kan hjälpa mycket i det här fallet. Ta bara några vitlöksklyftor och gör en pasta av dessa. Applicera nu på den infekterade delen. Alternativt kan du också blanda vitlöksklyftor i olivolja och applicera det på området.

11. Bakpulver:

Ta bakpulver och blanda det nu med lite vatten och gör en slät pasta av det. När du är klar applicera den på det infekterade området och låt denna pasta torka ut naturligt. När du har torkat måste du tvätta av med kallt vatten och sedan klappa området torrt.

12. Kokosolja:

Ett av de enklaste sätten att bota klåda, du kan använda kokosolja regelbundet även för att förhindra att symtomen ökar. För detta kan du ta kokosolja och sedan applicera på det infekterade området och sedan låta det vila en stund och inte ens skölja det.

13. Majsstärkelse:

Jock klåda problem ökar mer när områdena inte klappas torra och har fukt i områdena. Ta majsstärkelsen och applicera sedan på området och låt den sedan suga överflödig fukt.

14. Havregryn:

Detta är lite konstigt men ett bevisat botemedel absolut. Ta havregrynpulveret och häll helt enkelt i ditt badkar med varmt vatten. Blötlägg varje natt i ungefär en halvtimme tills symtomen minskar absolut.

15. Babypulver:

Detta är ett milt pulver och påverkar inte ens torr hud alls. Ta bara babypulvret och applicera sedan på huden så att den håller bort fukten och även symptomen på allergier och jock kliar bort hela tiden.

16. Solljus:

Detta är ett gammalt botemedel eftersom människor sedan länge vet att solljus har naturliga antibakteriella och svampdämpande egenskaper som hjälper till att döda alla bakterier som är orsakerna till klåda och allergier. Du kan gå i solljus en tid varje morgon för bästa resultat.

17. älskling:

Detta är också en mycket gammal lösning för problem med jock klåda. Det är också väldigt lätt att följa. Vad du behöver göra är att bara ta flaskan honung från hyllorna, ta lite på din hand och applicera försiktigt på det allergiska området och låt det vila i en halvtimme.

18. Medicinska tvålar:

Det är mycket viktigt att du byter tvål när du drabbas av klåda och använder en ört- och medicinsk tvål. Se också till att ingen använder samma tvål eftersom det kan sprida infektionen ännu mer.

19. Hårtork:

Detta är ett mycket enkelt och vanligt botemedel för att hålla hudområdet rent och du kan använda det regelbundet. Du måste bara se till att du använder det säkert. Det betyder att du inte alls ska blåsa torktumlaren så nära det infekterade området.

20. Pepparmyntaolja:

Vi vet alla att pepparmyntsolja är en del av hela aromaterapipaketet och är en av de eteriska oljorna som används för terapierna. För att bota jock itch kan du ta några droppar pepparmyntsolja och sedan applicera på det infekterade området efter bad varje dag.

21. Jasminolja:

Kombinationen av jasminolja och apelsinolja är mycket effektiv när det gäller enkel lindring av klåda. Blanda bara båda i lika stora mängder och applicera dem sedan rakt på de allergiska områdena för att bli av med inflammation.

22. Kamomillolja:

Denna olja är känd i flera år på grund av dess kylande egenskaper och är därför också en bra idé för detta ändamål. Ta bara lite på en bomullstuss och applicera sedan på det infekterade området för lite kylning och snabb lindring av irritationen.

23. Druvfruktfrön:

Detta är inte en mycket populär men en mycket bra botemedel mot jock kliar. Vad du kan göra är att ta och mala fröna och sedan applicera på områdena eller använda växtbaserade lotioner och tvättar med druvkärnextrakt i dem.

24. Aloe Vera:

Detta har naturliga antiinflammatoriska egenskaper och är därför mycket bra för klåda. Du kan använda gelén av Aloe Vera direkt på de infekterade områdena eller så kan du använda vilken kosmetika som helst med Aloe Vera -extrakt i dem.

25. Underkläder:

Användningen av rena och bomullsunderkläder är extremt viktig. Se till att du väljer bomull och mycket rena underplagg framför alla elastiska och nylon för bästa resultat.

Jock kliar är mycket vanliga problem bland både män och kvinnor och behandling för jock klåda är inte känd för många människor. Det här är som en möjlighet för dig att veta saker och börja använda dem.