Har du ledvärk? Letar du efter huskurer för att lindra ledvärk? Idag blir ledvärk ett mycket vanligt problem bland individerna i alla åldrar. De flesta människor spenderar mycket pengar på den dyra behandlingen eller mediciner mot ledvärk. Det finns flera naturliga huskurer för ledvärk. Därför diskuterar vi idag i denna artikel om olika huskurer för ledvärk.

Hemmedicin mot ledvärk

Flera faktorer är ansvariga för förekomsten av ledvärk som stammar, artros, gikt, reumatoid artrit, vissa skador, stukningar, bursit eller enkel inflammation. Smärtan uppstår i knän, anklar, höft, axlar, fingrar, nacke, etc. Dessa huskurer är mycket hjälpsamma för att bli av med mild till svår ledvärk.

Bästa huskurer för ledvärk:

Nu nedan har vi nämnt en lista över bästa huskurer som stödjer lindring av ledvärk. De är följande;

1. Hemmabaserad Cayennelotion:

Cayene papper 5

Cayenne är en traditionell ört som används för att hantera muskler såväl som ledvärk. I senaste undersökningar observeras att cayennepeppar spelar en viktig roll för att minska ledvärk genom omrörning av nervsystemet. För att göra detta, blanda cayennepulver med olivolja. Värm den ovanför dubbelpannan i 30 minuter tills den är varm. Sammanfatta denna uppvärmning och nedkylning av blandningen som syftar till cirka 2 till 3 timmar. Använd ostduk för att tömma tingen och lagra sedan den infunderade oljan. Smält bivaxet och blanda i den cayennefyllda oljan. Häll detta i en behållare och förvara detta i en flaska och applicera vid behov.

2. Ingefära och gurkmeja:

Ingefära och gurkmeja

Båda dessa komponenter har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att minska inflammationen. För att göra detta te måste du koka upp 2 dl vatten, tillsätt ½ tsk varje ingefära i pulverform och krossad gurkmeja. Efter 10 till 15 minuter sila detta i en kopp och blanda honung efter smak och avgud två gånger dagligen.

3. Nedsänkning i Epsom Salt:

Salt epsom

Epsom salt omsluter magnesiumsulfat som låter lite kyligt, men det är faktiskt en ganska tilltalande substans. Ta ett stort kärl fullt av varmt vatten och blanda ½ dl Epsom salt. Blanda det runt och doppa vid det laget dina ömma leder i vätskan. Osäkerhet, du står inför smärta på ett mindre lämpligt ställe att branta, till exempel dina knän, sticka för att ta en tvätt med Epsom -salter. Ta ett bad med vatten och blanda Epsom salt.

4. Olivolja:

extra virgin olivolja

Jungfruolivoljan har en pepprig känsla på baksidan av din matstrupe. Detta beror på en beståndsdel i olivolja som heter oleocanthal. Olivolja är ansvarig för att bli av med ledvärk. Du kan applicera jungfruolja för grillning eller bakning, för att göra sallad, marinader eller pasta. Du kan också massera dina smärtsamma leder med olivolja för att hyra den magiska kompositen i rak linje sippra in i ledvävnaderna.

5. Drick extra vatten:

Vatten

Om du dricker extra vatten hjälper det dig att hålla dig hydrerad och mjuknar brosket. Vatten spelar en viktig roll för att upprätthålla en tillräcklig blodvolym med avsikt att näringsämnen kan överföra över ditt blod utöver i dina leder. Vatten utbyter också avfall från dina leder och därmed minskar smärtan i lederna.

6. Morotjuice:

morotsjuice

Konsumtionen av morotsjuice kan skapa våra senor starkare samt minska smärta som orsakas av värk i lederna. I vissa studier har det observerats att regelbundet dricka av morotsjuice hjälper till att minska ledvärk.

7. Ha fler lök:

Lök

Löken är en välkänd antiinflammatorisk kost. De täcker fytokemikalier som återställer ditt immunsystem. Löken innehåller svavelkomplex som förhindrar enzymer som initierar smärta.