Artrit har påverkat många människor, särskilt kvinnor efter klimakteriet. Artrit är ett tillstånd där inflammation i en eller flera leder i kroppen begränsar ledernas funktion. Även om mediciner finns tillgängliga för detta tillstånd och många reumatologer har undersökt bättre behandlingar, kan smärtan och inflammationen tyvärr kvarstå i många fall. Och nu hjälper örtinterventioner människor att få bra lättnad.

Det finns ett antal örter som kan hjälpa till att behandla artrit på ett helt naturligt och effektivt sätt. Dessa örter hjälper inte bara smärtlindring utan minskar också inflammation. Det måste dock noteras att ett samråd med din läkare rekommenderas innan du tar någon form av växtbaserad behandling för detta tillstånd.

Effektiv örtbehandling för artrit

Örter mot artrit:

Här har vi, topp 9 naturläkemedel mot artritinflammation.

1. Ingefära:

Ingefära

Ingefära används vanligtvis för kulinariska ändamål, men det är också mycket effektivt som en medicinsk ört för behandling av vissa tillstånd. Ingefära smakämnen har antiinflammatoriska egenskaper. De flesta växtbaserade läkare ber sina patienter att konsumera ingefära grönt te eller tugga en liten bit ingefära på tom mage och detta har visat positiva resultat i minskningen av svullnad runt lederna på grund av artrit. Förutom sin exklusiva godhet när det gäller berikande hälsa är ingefära också en bra näringskälla!

2. Aloe Vera:

aloevera

Aloe Vera, den vanligaste ingrediensen i hudförstärkande och hårväxtberikande produkter, är också en bra ingrediens för att behandla inflammation vid artrit. Aloe Vera ses vanligtvis i trädgårdarna i många hus. Förutom dess kylningstendens är örten effektiv för att ge lindring mot ledvärk. Vare sig det är en extern applikation eller konsumerar dess juice kan lindra artrit smärta och inflammation. Örten är också känd för att hålla insekter och flugor borta.

3. Eukalyptus:

Eukalyptus

Eukalyptus är en annan ört som är populärt känd och lättillgänglig. Oljeextrakten av denna ört används för ett antal förhållanden.

Dessa blad innehåller tanniner, som hjälper till med inflammation och den resulterande artritsmärta. Effektiviteten av denna ört kan ökas genom att använda en värmedyna efter att örten har använts på de drabbade lederna.

4. Grönt te eller örtte:

grönt te

Grönt te hjälper till att minska inflammation. Örtt grönt te med asvagandha, ingefära, kardemumma, rooibos, svartpeppar, mandel och andra viktiga ingredienser har gjort underverk för att lindra artritpatienter från inflammation. Växtbaserat grönt te som konsumeras i form av flytande te, tinkturer eller tabletter har visat sig ha fungerat mot inflammationen orsakad av artrit vilket ger stor smärtlindring hos patienter.

5. Kattens klo:

katt

Kattens klo är en utmärkt ört för behandling av artrit. Denna ört har antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper till att lindra svullnaden som följer med artrit. Kattens klo är typiskt känd för att också förbättra immunsystemet i kroppen. De flesta växtbaserade läkare använder Cats klo vid behandling av artritpatienter och denna växtbaserade behandling för artritinflammation har visat sig vara mycket effektiv hittills.

6. Willow Bark:

william

Detta är en av de äldsta kända örterna som arbetar mot kroppsinflammation, även känd för att vara bra örttillskott för artrit. Det har potential att fungera extremt bra mot artritrelaterade ledvärk och svullnad, särskilt i områdena runt höfter, knän, rygg och nacke. Pilbark måste konsumeras oralt med en tablett/tillägg eller i te. Det måste dock konsumeras i rätt doser

7. Gurkmeja:

Gurkmeja

Gurkmeja när det konsumeras oralt, fungerar bäst mot ledvärk. Denna ört hjälper också till att bromsa reumatoid artrit. Gurkmeja, liksom de andra örterna, fungerar också mot inflammation i kroppen. Ta en nypa gurkmeja i varm mjölk dagligen. Detta är ett bra sätt att behandla artritstillståndet.

8. Thunder God Vine:

thundar

Denna ört har gjort sig en plats i kinesisk medicinering. Rotextrakten innehåller egenskaper som försämrar det överstimulerade immunsystemet. Dessa örter används som externt, genom direkt applicering på huden.

Extrakten av denna ört måste tas från vinstockens skinnade rötter.

9. Boswellia/rökelse:

bos

Denna ört har antiinflammatoriska egenskaper i den. Tuggummi från Boswellia -träd används för att uppnå denna ört. Boswellia tros blockera leukotrien, som är de ämnen som påverkar lederna under artrit. Denna ört finns på marknaderna i form av krämer samt kosttillskott.

Örtillskott för artrit:

Om du är en av dem som inte kan köpa tid för alla dessa läkemedel kan du välja att ta växtbaserade tillskott för artrit. Här är några snabba val:

  • Svarta vinbärsolja.
  • Bromelain.
  • Curcumin.
  • Nattljus.
  • Linfrön.
  • Thunder God vinstockar.

Lägg till dessa underliga örter i din dagliga eller veckovisa kost för att få bättre och snabbare lindring av artrit och smärta. Även om dessa är snabba val för dig, föreslår vi att du träffar en växtbaserad läkare innan du äter någon av dessa örter.

Växtbaserad behandling av artrit kan kräva ditt tålamod, medvetna kostbegränsningar, rätt medicinsk konsumtion och förtroende för den väg du valt. Kom ihåg att ingenting slår det naturliga sättet. Ge det lite tid och se underverken hända! Glad återhämtning!