Med ökande hälsomedvetande bland människor, många juice företag ökar sitt spel genom att inkludera några viktiga naturliga källor i sina drycker. En sådan frukt är känd för sitt järnrika värde i Fig. Figjuice eller Anjeer Juice är nu den senaste sensationen i hälsoindustrin och rekommenderas starkt av läkare och nutritionister. Förutom att göra en fantastisk dryck efter träning erbjuder fikonjuice också många medicinska fördelar. Det är ett elixir för dem som lider av kronisk anemi, förstoppning och andra hälsoproblem. Läs vidare för att lära dig mer om de underbara Fig juice -fördelarna för din kropp.

Fig Juice Fördelar

Vad är Fig Juice (Anjeer Juice)?

Figjuice extraheras från både färska och torkade fikon. Den är ganska söt i smaken med en grov konsistens på grund av fröna. Fikjuice kan ätas på egen hand eller kan blandas med andra fruktjuicer eller smoothies. Den levererar alla viktiga vitaminer och mineraler som är viktiga för ett hälsosamt välbefinnande.

Är figjuice bra för hälsan?

Fruktjuice är fylld med utsökt godhet. Den är rik på kostfiber när massan behålls. Förutom att behandla magbesvär, hjälper fikonjuice också till att hantera järnbrister. Det är också bra för din ben- och muskelhälsa. Att dricka fikonjuice varje dag kan minska behovet av beroende på artificiella tillskott.

Hur man gör fikonjuice hemma?

Du kan förbereda fikonjuice från färsk frukt eller till och med de torkade. Kolla in recepten nedan för att veta ett enkelt recept från Anjeer fruktjuice att prova hemma.

Använda torkade fikon:

Ingredienser:

 • Torra fikon: 4-5 nej
 • Vatten

Procedur:

 • Blöt torr fikon i vatten i cirka 30 minuter.
 • Överför dem till en mixer.
 • Blanda tills den är slät.
 • Tillsätt vatten för konsistens.
 • Servera i ett högt glas och njut av drinken.

Använda färska fikon:

Ingredienser:

 • Nya fikon: 6
 • Vatten

Procedur:

 • Rengör färska fikon noggrant.
 • Ta bort de hårda stjälkarna från frukterna.
 • Skär dem i stora bitar.
 • Överför hackade fikon i en mixer.
 • Tillsätt lite vatten och vispa tills saften är extraherad.
 • Sila och servera saften.

Förslag: Du kan till och med lägga till lite mjölk i detta recept för att göra en utsökt smoothie.

Hur mycket fikonjuice kan jag ta dagligen?

Enligt kostriktlinjerna rekommenderas att du dricker ett glas färsk fikonjuice, gjord på cirka 40 gram fikon. Att följa denna portionsstorlek kan hjälpa dig att möta dina dagliga behov, tillsammans med att hålla koll på kalorier. Överdosering av fikonjuice kan öka blodsockernivån, vilket kan leda till många hälsoproblem.

Fig Juice näringsfakta:

Nedan listas näringsvärdet av fikonjuice gjord med 100 gram färska, råa fikon:

 • Totala kalorier: 47
 • Totalt kolhydrater: 12,3 g
 • Kostfiber: 1,9 g
 • Proteiner: 0,5 g
 • Vitamin A: 2 %
 • C-vitamin: 2 %
 • Järn: 1 %
 • Kalcium: 2 %
 • Magnesium: 3 %
 • Mangan: 4 %

Underbara hälsofördelar med fikonjuice:

Låt oss se de 14 bästa fikonjuice -fördelarna för hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

1. Behandlar förstoppning och högar:

Många människor använder fikonjuice för förstoppning, som ett naturligt husmedel. De goda halterna av vitamin B6 gör det till ett perfekt val som ett laxermedel som reglerar tarmrörelserna. Att dricka fikonjuice dagligen kommer att se till att du håller dig borta från förstoppning och har rätt tarm. Det är också till hjälp vid behandling av smärtsamma högar genom att släta ut avföringen. det är ganska milt som ett laxermedel, det kan också ges till barn.

2. Framkallar bättre sömn:

Att ha lite fikonjuice under kvällen eller strax innan du lägger dig kommer att säkerställa att alla problem med sömnlöshet behandlas. Tryptofan är en av aminosyrorna som hjälper som en naturlig sömninducerare. Detta är en av de bästa fördelarna med Anjeer -juice för din kropp för att främja ordentlig sömn och förbättra hälsan.

3. botar andningsinfektioner:

De lugnande egenskaperna hos fikonjuice hjälper till att minska irritationen i halsen och näspassagen på grund av bronkit och hjälper därmed till att behandla problemet ganska effektivt och på ett 100 % naturligt sätt. De höga mängderna av antioxidanter som finns i fikonjuice kan också avvärja eventuella infektioner.

4. Förhindrar gallsten:

Ackumulering av mineraler i blåsan leder långsamt till bildandet av stenar. Den goda källan till vitaminer och mineraler i fikonjuice är perfekt för kroppen och har lågt kolesterol och natrium. Det bekämpar blåsstenen på mer än ett perfekt sätt.

5. Hjälp för att bygga muskler:

De goda halterna av naturligt socker och kolhydrater i fikonjuicen är perfekta för dem som vill bygga upp kroppen. Det ökar vitaliteten som hjälper till att utöva mer uthållighet för att bränna kalorierna. Glukosinnehållet hjälper till att tillsätta bränsle till musklerna för korrekt funktion. Du kan enkelt ersätta energi och kroppsbyggande drycker med fikonjuice.

6. Hjälper dig att gå ner i vikt:

De höga kostfibrerna hjälper till att spola och bränna ut de extra kalorierna som vanligtvis lagras i kroppen som fett. För att bränna de extra kilona är det bäst att använda lite fikonjuice i den dagliga kosten. Detta kommer säkert också att vara till hjälp för viktkontroll.

7. Minskar risken för ögonproblem:

En av de bästa användningarna av fikonjuice är att hjälpa till att stärka din syn. Med ökande ålder kommer ett av de vanliga problemen med ögonen i form av makuladegeneration. Fikjuice kan stärka synnerver med sina höga mängder vitamin A och andra viktiga näringsämnen. Regelbunden konsumtion av denna saft kan förhindra synförlust orsakad av åldersrelaterade problem.

8. Reparerar hudceller:

Från akne till vårtor och från finnar till sår kan du hålla dig borta från alla dessa hudproblem med konsumtion av fikonjuice. Denna juice innehåller många antioxidanter för att reparera och föryngra hudceller inifrån. Du kan till och med applicera fikonjuice på din hud direkt för att uppnå en naturligt glödande hud.

9. Stärker ditt hår:

Magnesium är ett mineral som behövs för korrekt hårväxt och ett mineral som finns i fikonjuice i stora mängder. Att dricka fikonjuice i rekommenderade mängder varje dag kan hjälpa till att stärka hårsäckarna och förhindra håravfall. Det minskar till och med skallig och avtagande hårlinjer.

10. Bra substitut för bröstmjölk:

Det finns många nyblivna mammor där ute som inte kan amma sina små på grund av många anledningar. I sådana fall erbjuds nygjord, ekologisk fikonjuice i utspädda former som ett alternativ till bröstmjölk. Spädbarn så unga som 6 månader kan introduceras till fikonjuice för att skörda dess underbara hälsofördelar.

11. Förhindrar tecken på åldrande:

Fikon är en viktig källa till vitamin C, som är en naturlig antioxidant. Detta vitamin kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler som skadar dina hudceller. Genom att konsumera fikonsaft internt och även applicera det som ett tunt lager på din hud kan du vara säker på rynkfri, ung hud som lyser av utstrålning. Detta är en av de bästa anti-aging-lösningarna för din hud.

12. Bidrar till kollagenbildning:

Kollagen är ett viktigt element för att återställa hudens elasticitet. Brist på kollagen kan leda till rynkor, fina linjer och andra tecken på åldrande. Fikjuice är en viktig källa till vitamin C, kalcium och andra viktiga näringsämnen som hjälper till att bilda kollagen. Regelbunden konsumtion gör mycket nytta för din hud.

13. Sänker blodtrycket:

Bortsett från de många fikonjuice -fördelar som diskuteras i artikeln, visar sig fikonjuice också fördelaktigt för att reglera ditt blodtryck. Det sänker blodflödeshastigheten för att förhindra onödigt tryck på ditt hjärta. Personer som lider av högt blodtryck kan ta ett glas av denna juice för snabba resultat.

14. Ökar energinivåer:

De mest betydande fördelarna med fikonjuice är dess användning för att öka dina energinivåer. Speciellt för idrottare, yrkesgrupper, barn och till och med hemmafruar kan fikonjuice vara till nytta för att hantera plötslig energiförlust och trötthet. Drick ett glas nygjord fikonjuice för att märka skillnaden.

Figjuice -biverkningar:

Uttrycket “för mycket av någonting kan vara dåligt” gäller även fikonjuice. Att konsumera det i för stora mängder kan leda till ett antal biverkningar som:

 • Illamående.
 • Magbesvär.
 • Ingen aptit.
 • Kräkningar.
 • Öka blodsockernivån.
 • Interferens med vissa mediciner.
 • Kan orsaka allergier.
 • Att dricka fikonjuice under graviditeten kan leda till överskott av kroppsvärme och magkramper.

Är du inte förvånad över att läsa om dessa Fig Juice -fördelar? Fikon har alltid förblivit osunga hjältar i näringsvärlden. De har aldrig ansetts vara vanliga frukter förrän nyligen. Med många hälsoexperter som håller på att gå om deras näringsvärde börjar människor långsamt vänja sig vid sin smak. Även om många märken erbjuder fikonjuice i förpackade former, rekommenderas det alltid att gå för hemlagad, ekologisk juice för att njuta av en kemikaliefri drink.