Pumpor är en av de äldsta kända grönsakerna för den indiska publiken. På gamla goda dagar var pumpor en vanlig syn på varje bakgård. Det är en kulinarisk glädje och används för att göra curryrätter, grytor, soppor och till och med juice. Pumpkin Juice är en mindre känd version av denna fantastiska, men lita på oss! Det gör underverk för din hälsa. Laddad med många vitaminer och mineraler kan pumpasaft fungera som ett naturligt elixir genom att behandla ett antal sjukdomar. Låt oss få veta mer om fördelarna med pumpasaft för din kropp.

Pumpajuice fördelar för hud, hår & amp; Hälsa

Vad är pumpajuice?

Pumpasaft extraheras från köttet av pumpor. Den hårda huden avlägsnas innan denna juice görs. Medan söt pumpajuice är svagt söt i smaken, har vit pumpasaft en neutral smak. Båda dessa varianter fungerar fantastiskt för att minska många vanliga hälsoproblem.

Är pumpajuice bra för hälsan?

Pumpajuice är fenomenal när det gäller näring. Den är rik på vitamin C, kalium, magnesium och andra viktiga näringsämnen. Det är också lågt i kalorier och består av 94 % av vattenhalten. Bortsett från att återfukta kroppen, behandlar pumpasaft också matsmältningssjukdomar, förhindrar cancer och hjälper till med viktminskning.

Hur man gör pumpasaft hemma?

Hemlagad pumpasaft kan enkelt göras med bara två ingredienser – pumpa och vatten. Kolla in receptet på pumpasaft nedan:

Ingredienser:

 • Pumpabitar – 1 kopp
 • Vatten – efter behov

Bearbeta:

 • Skala pumpan och skär den i medelstora kuber.
 • Blanda dem i en juicepress med lite vatten.
 • Extrahera saften och överför till ett högt glas.
 • Servera omedelbart.

Serveringstips: Du kan till och med lägga till lite honung eller palmsocker för extra sötma och smak.

Pumpajuice näringsinformation:

Lär dig näringsuppdelningen av pumpasaft tillagad med 1 kopp pumpakubar (116 g):

 • Totala kalorier: 30.2
 • Totalt kolhydrater: 26.4
 • Proteiner: 1 g
 • Kostfiber: 0,6 g
 • Vitamin A: 171 %
 • C-vitamin: 17 %
 • Kalcium: 24,4 mg
 • Kalium: 394 mg
 • Fosfor: 51 mg

Hur mycket pumpasaft kan jag ta dagligen?

Pumpasaft kan ätas två gånger om dagen, med en portion på ½ kopp. Det rekommenderas också att ha det efter måltider för bättre matsmältning och reglering av syranivåer i magen. Att konsumera denna juice utöver den rekommenderade mängden kan orsaka magbesvär.

Bästa hälsofördelar med pumpajuice:

För att veta mer om fördelarna med pumpasaft som du kan uppnå för hälsan, huden och håret, måste du läsa den här listan nedan. Det kommer att ge dig en rad skäl till varför pumpasaft ska konsumeras. Kolla in dem och se hur det kan hjälpa dig:

1. Skyddar levern och njurarna:

För dem som har njursten eller samma problem i gallblåsan eller de som har lever kan problem enkelt dricka ett halvt glas färskpressad pumpasaft tre gånger om dagen under de kommande 10 dagarna. Detta hjälper till att bota sjukdomarna ordentligt och ger dig reglerad funktion av lever och njure.

2. Förhindrar förstoppning:

En av de bästa pumpasaftanvändningarna är att behandla matsmältningsbesvär. Pumpajuice har kostfiber som hjälper till att reglera matsmältningssystemet helt. Det tillför bulk till tarmarna och säkerställer därmed enkel och bekväm avföring som också leder till bot av problem med förstoppning som är ganska vanligt bland människor.

3. Framkallar ljudsömn:

Är du någon som är sömnlös och inte kan sova på nätterna? Ett naturligt sätt att bli av med detta problem är att dricka ett glas färsk pumpasaft med lite honung varje dag. Denna blandning lugnar dina oroliga nerver och ger en lugnande känsla. Det kommer säkert att ge dig önskade resultat med regelbunden användning.

4. Håller blodtrycket i kontroll:

Att använda pumpajuice för kolesterolsänkning är en av de populära huskurerna. Högt blodtryck kan minskas med att dricka pumpasaft. Pektinhalten i pumpasaft är också ganska hög som hjälper till att minska det dåliga kolesterolet i kroppen. Båda dessa fördelar hjälper till att hålla hjärtat friskt och fritt från sjukdomar och risker för attacker och stroke.

5. Minskar tecken på morgonsjukdom:

Gravida kvinnor går igenom en vanlig fråga om morgonsjuka under de 9 månaderna. Att dricka ett glas pumpasaft varje dag på morgonen kan hjälpa det att avta på ett effektivt sätt. Bortsett från att behandla illamående, fördelar Vit pumpasaft vid behandling av sura uppstötningar som orsakas under denna tid.

6. Stärker immunsystemet:

Det finns bra mängder mineraler och rika nivåer av C -vitamin i pumpa som hjälper till att stärka immunförsvaret och hjälper till att avlägsna infektioner och sjukdomar i kroppen. Allt du behöver göra är att ta ett glas pumpasaft varje dag på morgonen för att uppnå detta mål.

7. Förhindrar rynkor och mörka fläckar:

C- och E -vitaminhalter i pumpasaft är kända för att vara några av de viktiga näringsämnena för att bibehålla hudhälsan. Betakaroten hjälper också till att uppnå målen. Detta bibehåller en vacker, problemfri glödande hud. Pumpajuice används ofta i många krämer och skönhetsprodukter för att minska rynkor, mörka fläckar och tecken på åldrande.

8. Reparerar torrt hår:

För att återfukta det torra håret och hårbotten är det bästa att dricka lite pumpasaft varje dag. Man kan också förbereda hårförpackningar och balsam från pumpasaft för att nå detta mål på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom att använda Pumpajuice för att skölja håret kan du låsa de naturliga fuktnivåerna och eliminera krus.

9. Minskar hudinflammation:

Den kylande effekten av pumpasaft är idealisk för behandling av inflammation på huden samt problem som insektsbett. Antioxidanterna hjälper till att läka dessa frågor på rätt sätt. Återigen, allt du behöver är att dricka ett glas pumpasaft varje dag.

10. Främjar hårväxt:

Om du lider av håravfall och gallring, prova att ha Pumpajuice. Denna underbara drink är känd för att behandla avtagande hårstrån genom att stimulera ny hårväxt. De höga mängderna av vitamin A och kalium uppmuntrar till gro av hårsäckar och minskar området av skalliga fläckar.

11. Avgiftar kroppen:

Letar du efter ett naturligt sätt att avgifta din kropp? Prova att ha pumpajuice. Denna fantastiska dryck kan hjälpa till att spola ut toxinerna från kroppen. Detta ger en vitaliserad känsla, tillsammans med att din kropp kan reparera sig själv. Att dricka pumpasaft på tom mage kan rengöra ditt system väl. Du kan också använda pumpajuice för viktminskning.

12. Utmärkta kylningsegenskaper:

Om du har att göra med höga temperaturer kan pumpasaft fungera som det bästa naturläkemedlet. Kylningsegenskaperna hos denna saft kan hjälpa till att sänka temperaturen och minska symtomen på feber. En blandning av pumpasaft och honung kan fungera som ett utmärkt kylmedel. Detta är en av de många fördelarna med rå pumpajuice.

13. Förhindrar åderförkalkning:

Åderförkalkning är ett tillstånd där artärerna härdas och orsakar hjärtfel. Pumpasaft kan rensa överskott och onödiga avlagringar i artärerna. Antioxidanterna som finns i denna juice kan slappna av nerverna medan de bekämpar cellskador orsakade av oxidativ stress. Förebyggande av hjärtproblem är en av de betydande fördelarna med att dricka pumpasaft.

14. Främjar friska urinvägar:

Av de många hälsofördelarna med Pumpajuice är uppmuntran till ett friskt urinsystem ganska viktigt. Det hjälper till att rensa njurarna från avfallsmaterial och spola dem ur systemet. Pumpasaft hjälper också till att bibehålla njurehälsan och förebygga urinvägsinfektioner.

Pumpa Juice Biverkningar:

Pumpajuice anses i allmänhet vara säker för konsumtion. Men att ta det i stora mängder kan leda till vissa biverkningar som:

 • Illamående
 • Magbesvär
 • Kräkningar
 • Diarre
 • Aptitlöshet

Så, folkens! Nu när du är medveten om dessa fantastiska fördelar med Pumpajuice, är det dags att prova det. Pumpajuice erbjuder vår kropp många terapeutiska användningsområden, vilket gör den till en av de bästa naturläkemedlen. Det är dock viktigt att notera att pumpasaft ensam inte kommer att lösa dina problem och bara kan fungera som ett stöd för medicinering. Dags att ta ett glas färskpressad pumpasaft!