Om du besöker någon stormarknad eller grönsaksmarknad är det mycket troligt att du upptäcker rödfärgade paprika i kylarna. De kallas Red Bell Peppers, som används i stor utsträckning i sallader, pommes frites och till och med pizzor. Trots att de bär en ljusröd nyans är de ganska milda och söta i smaken, till skillnad från röda chili eller paprika. Röd paprika är lätt att tillaga och tillför en del crunch till dina rätter. De är också ganska saftiga och kan ätas råa utan att tveka. Bortsett från dess kulinariska fördelar är röda paprikor också att föredra för sitt näringsvärde. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de stora hälsofördelarna med att äta röd paprika i detalj.

röd paprika fördelar

Vad är Red Bell Pepper?

Red Bell Peppers, även kallad Red Capsicums område underkategori av gröna Capsicums. Det vetenskapliga namnet på röd paprika är “Capsicum Annum”. De är i huvudsak samma gröna Capsicums som har blivit röda efter mognad. Närvaron av stora mängder karotenoider gör grönsakens ljusröda färg och glans. Röd paprika är ganska söt i smaken och används ofta i många indiska och kontinentala rätter. Red Bell Pepper Bilder söks också mest på internet efter deras ljusa och vackra utseende.

Är röd paprika hälsosam?

Röd paprika är ett utsökt sätt att ge viktiga mineraler och vitaminer till din kost. De är fyllda med antioxidanter som kan avvärja eventuella infektionsframkallande bakterier och stärka ditt immunförsvar. Röd paprika erbjuder också mer än 200 % DV av ditt dagliga vitamin C -intag. Regelbunden konsumtion av dessa fantastiska grönsaker kan förhindra anemi, synstörningar och till och med cancer.

Röd paprika näringsinformation:

Nedan visas Red Bell Pepper Nutrition per 1 portion (149 gram):

 • Red Bell Pepper Kalorier: 46.2
 • Totalt kolhydrater: 3,1 g
 • Protein: 1,5 g
 • Fiber: 3,1 g
 • Vitamin A: 93 % DV
 • C-vitamin: 317 % DV
 • E -vitamin: 12 % DV
 • K -vitamin: 9 % DV
 • Folat: 17 % DV
 • Kalcium: 10,4 mg
 • Magnesium: 17,9 mg
 • Kalium: 314 mg

Hur man äter röd paprika?

Om du undrar hur man lagar röd paprika är svaret enkelt! De är extremt mångsidiga och kan ätas i nästan vilken form som helst. Du kan helt enkelt lägga rå paprika till sallader, grilla dem i grillar, lägga dem till dina curryrätter eller purera dem för att göra dippar. Kreativitet är gränsen när det gäller att äta paprika!

Hälsofördelar med röd paprika:

För ett bekvämt tillvägagångssätt har guiden nedan tillhandahållits som har några av de bästa och de mest idealiska användningsområdena och fördelarna med röd paprika. Kolla in det:

hälsofördelar med röd paprika

1. Lågt kaloriinnehåll:

Tillsammans med att ge så många viktiga näringsämnen och antioxidanter till kroppen, är den bästa delen och de främsta fördelarna med röd paprika den låga mängden kalorier som den tillför kroppen. Dessa egenskaper är en av de stora fördelarna med att äta röd paprika för att förebygga viktminskning och korrekt viktkontroll.

2. Ger C -vitamin:

Bland de många vitaminerna i röd paprika innehåller vitamin C den högsta andelen. Vit C är inte bara viktigt för att hålla immunsystemet starkt utan hjälper också till att ta bort tecken på åldrande och håller huden ungdomlig. Detta är några av de fördelar du kommer att få i din väska av röd paprika bara för att de har ett rikt innehåll av detta vitamin.

3. Antiinflammatoriska fördelar:

Betakarotenivåerna i kroppen tillsammans med fytokemikalier och karotenoider är bra antioxidanter som har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till vid behandling av alla typer av inflammation i kroppen inklusive ledinflammation som artrit också.

4. Kontrollerar diabetes:

Kostfibrerna, näringsämnena, vitaminerna, mineralerna och antioxidanterna i paprika hjälper till att kontrollera blodsockernivån i kroppen och hindrar dem från att öka. Detta hjälper till med bra kontroll över diabetes.

5. Sänker dåligt kolesterol:

Många studier och undersökningar har visat att dagligen konsumerar röd paprika hjälper till att minska dåligt kolesterol och LDL i kroppen. Detta är återigen en av de fördelar som röd paprika lagrar för kroppens välbefinnande och håller också bort olika hjärtsjukdomar. Detta hjälper också till korrekt viktkontroll.

6. Skydd mot cancer:

Det finns svavel i röd paprika kan hjälpa till att skapa en skyddande sköld i kroppen mot olika typer av cancer. För samma ändamål måste du inkludera röd paprika i den dagliga kosten regelbundet.

7. God hälsa i nervsystemet:

Nivåerna av vitamin B6 i röd paprika fungerar perfekt på nervsystemet och hjälper det att fungera på ett perfekt sätt. Det hjälper också nervcellerna att förnya väl och på ett naturligt sätt.

8. Ger en perfekt nattsyn:

De röda paprikorna vi pratar om här är mycket rika på vitamin A som hjälper till att hålla synen frisk och problemfri. Detta gäller särskilt för mörkerseende. Det är en av de goda sakerna och kommer att ge synliga resultat med daglig konsumtion. Det håller också bort makuladegeneration och grå starr.

9. Ungdomlig hud:

Antioxidanterna och nivåerna av E -vitamin i röd paprika är något att se fram emot när det gäller ungdomlig hud. Det hjälper också till att hålla håret friskt och problemfritt.

10. Rik på antioxidanter:

Som en av superfooderna ska röd paprika ge kroppen bra halter av antioxidanter i form av fytonäringsämnen. Det hjälper till att förebygga cellnedbrytning och ta bort toxiner. Det håller också cancer på avstånd genom att skydda kroppen från fria radikaler.

11. Ger vitamin A till kroppen:

Vitamin A är ett annat av de viktiga näringsämnena som fördelarna med röd paprika inkluderar. Näringsfördelarna med röd paprika säkerställer att 75 % av kravet uppfylls med bara en kopp av denna supergrönsak. Detta förbättrar synen och förhindrar grå starr.

12. Fiberrik:

För en sund matsmältning är goda mängder fiber viktiga i måltiden varje dag. Röd paprika gynnar dig med just detta alternativ. Det hjälper också till att hålla kolesterolnivåerna i schack. Känn dig fri från irritabel tarm och förstoppning med denna fördel.

13. Ger kalium:

7 % av det dagliga behovet av kalium för kroppen kan uppfyllas med bara en kopp röd paprika. Detta reglerar kroppens vätska och hjälper till att hjärtat drar ihop sig ordentligt.

14. Ökad hårväxt:

C -vitaminet i röd paprika hjälper till att producera kollagen i kroppen som inte bara håller håret friskt utan också hjälper till att optimera hårväxt. Bristen på vitamin C är normalt känd för att orsaka sprött och torrt hår. Du kan till och med koka några bitar av röd paprika i vatten i cirka 10-15 minuter. När det är svalt, applicera detta på hårbotten i en halvtimme och skölj sedan med vatten. Detta hjälper också till att stimulera hårväxt.

15. Hjälper till att kontrollera artrit:

Karotenoiderna i röd paprika verkar här. Fördelarna med röd paprika inkluderar botemedel mot artrit på ett naturligt sätt. Det hjälper vid behandling av svullnad relaterad till artrit och ger viss lättnad. Detta är också möjligt på grund av kiselhalten i grönsaken. Det kan tas i form av juice för att uppnå höga nivåer av närvarande läkande egenskaper.

Red Bell Pepper biverkningar:

Röd paprika passar kanske inte alla. Personer med känslig mage kan uppleva följande biverkningar:

 • Illamående
 • Hot Flushes
 • Dålig matsmältning
 • Brännande känsla i magen
 • Lös avföring

Vad väntar du på? Är inte dessa fördelar för bra för att ignorera? Röd paprika är en av naturens bästa gåvor till mänskligheten. Att inkludera dem i din vanliga kost kan hjälpa till att balansera många viktiga näringsämnen som är viktiga för kroppens välbefinnande. Prova dem i dina sallader, stek dem för att göra dips eller bred dem generöst på dina pizzor för att få din enkla mat att smaka utsökt. Det är dags att säga “Three Cheers To Red Peppers”!