Har du någonsin sett runda, träiga konsistensfrukter i din lokala butik? Det är söta, aromatiska frukter som kallas “Bael”. Baelfrukter är hemma i Indien och Sydasien med ett vetenskapligt namn “Aegle Marmelos”. De är allmänt kända som “Trääpplen” eller “stenäpplen” på grund av deras likhet med hårda träbollar eller små stenar. Även om deras skal är svårt att bryta, är massan inuti ganska mjuk och mosig. Den har en söt doft och är lite syrlig i smaken. De gamla indianerna har använt baelfrukter i många århundraden för de otroliga medicinska fördelarna de erbjuder. I den här artikeln fick vi några fantastiska baeljuice -fördelar, även med tanke på baeljuice recept, dess näringsfakta och biverkningar.

Bästa Bael Juice -fördelar + Förberedelse & amp; Bieffekter

Vad är Bael Juice?

Baeljuice är en naturlig dryck som utvinns ur fruktmassan från Bael. När den är gjord på mogna frukter får saften en djup gulaktig-orange färg med en söt smak. Denna juice anses vara den bästa sommardrinken för sina otroliga kylande egenskaper. Det vanligaste sättet att konsumera denna saft är i form av Bael -sherbet, som inte är annat än Bael -juice med lite salt och peppar.

Är trä äppeljuice bra för dig?

Trääpplesaft eller Bael Juice är en utmärkt medicin för att behandla många sjukdomar. Det används ofta för att hjälpa till med viktminskning genom att förbättra ämnesomsättningen och matsmältningen. Fylld med fiber, ofärgad Bael -juice kan behandla förstoppning och minska uppblåsthet. Juicens naturliga sötma gör den också lämplig för diabetespatienter. Det är dock viktigt att konsultera din läkare innan du dricker denna juice för att undvika onödiga komplikationer.

Näringsfakta om Bael Juice:

Kolla in näringsupplösningen i hemlagad Bael -juice gjord med 100 gram trääpple.

 • Totala kalorier: 134
 • Totalt fett: 3 g
 • Kolhydrater: 18 g
 • Protein: 7 g
 • C-vitamin: 3%
 • Kalcium: 13%
 • Järn: 6%

Hur man gör Bael Juice hemma?

Många människor köper i allmänhet Patanjali Bael -juice som är lätt tillgänglig på marknaden. Men om du letar efter ett Bael -saftrecept att göra hemma kan du kolla in processen nedan:

Saker du behöver:

 • Baelfrukt – 1 medelstor
 • Vatten – 1 kopp
 • Rostat kumminpulver – ½ sked
 • Svart salt – 2 nypor

Bearbeta:

 • Baelfrukt måste först träffas med en sten eller en hård stam för att bryta upp skalet.
 • Skopa ur fruktköttet med en sked och ta bort fröna.
 • Tillsätt 1 dl vatten till denna massa och dra i 10 minuter.
 • Använd nu en mixer och blanda saften väl.
 • Sila saften och tillsätt lite kumminpulver och svart salt.
 • Häll det i ett glas och servera direkt.

Serveringstips: Du kan till och med lägga till lite Jaggery eller Pepper till detta recept, beroende på ditt val.

Hur man förvarar Bael Juice?

Baeljuice kan förvaras i upp till 5 dagar i kylskåp. Det bästa sättet att förvara saften är i en glasbehållare med en lufttät försegling. Att lämna saften öppen i rumstemperatur kan göra den härsken och olämplig för konsumtion. Att tillsätta Jaggery, Salt eller andra kryddor påverkar inte kvaliteten på Bael -juice.

Hur mycket baeljuice kan jag konsumera per dag?

Det finns ingen särskild serveringsbegränsning för Bael -juice, eftersom det allmänt betraktades som säkert. Men om du vill njuta av denna dryck utan att uppleva några biverkningar kan du ta upp till 30 ml-50 ml av saften upp till två gånger om dagen. Allt utöver detta kan leda till vissa hälsokomplikationer och oönskade problem.

Kemisk sammansättning av Bael:

Bael har kemiska beståndsdelar som Aegeline, Skimmianine, Citral, Lupeol, Cineol, Citronellal, Eugenol, Cuminaldehyde, Mermelosin, Aurapten, Luvangetin, Fagarine, Psoralen, Marmelade, Marmin och Tannin.

Bästa Bael Juice -fördelar (Wood Apple Juice Benefits):

Läs vidare för att lära dig mer om de forskningsbaserade fördelarna med äpplejuice för din hälsa, din hud & hår.

fördelar med äppeljuice

Bael Juice -fördelar för hälsa:

Här fick vi de 13 bästa baeljuice -fördelarna för hälsan. Låt oss ta en titt på dem.

1. Förhindra förstoppning:

Baelfrukt i sin mogna form är bäst att behandla förstoppning på grund av vilken det anses vara de bästa laxermedelna. Det rengör främst såväl som tonar tarmarna på grund av vilket det till och med tar bort den gamla ackumulerade avföringen i tarmen om den används regelbundet i ett par månader. De bästa resultaten uppnås om det äts i form av saften från den mogna frukten. Köttet på den mogna frukten måste tas bort helt och göras till juice. Se till att ta bort fröna innan du gör saft av det. För att göra det godare kan man också göra en milkshake av bael.

2. Baeljuice för att kontrollera diabetes:

Bael är också känt för att användas för att kontrollera diabetes. För detta måste bladen av bael användas. Det minskar den oxidativa stressen som uppstår på grund av diabetes. Konsumtionen av baelblad har visat sig sänka blodsockernivån till 54 %.

3. Att behandla diarré och dysenteri:

Omogen Bael -frukt används vid behandling av dysenteri och diarré utan feber. Den omogna baelfrukten måste torkas i solen och pulveriseras och förvaras i en lufttät behållare. Detta pulver kan blandas med jaggery och konsumeras.

4. För att bota andningsproblem:

Frekventa förkylningsattacker, liksom andningsproblem, kan mycket väl behandlas med baelblad. Proceduren- blanda baeljuice och sesamolja, både i lika stor mängd och värm den väl. Till detta varma avkok tillsätt lite svartpeppar och kumminfrön runt en halv tesked. Ta sedan bort den från elden och bevara den väl. Denna olja måste appliceras på hårbotten och masseras väl. Om det används regelbundet hjälper det att bygga upp motstånd mot kyla och andra andningsproblem.

5. För att behandla magsår:

Baelblad är ett mycket bra botemedel mot magsår. Baelblad måste blötläggas i vatten över natten och nästa dag måste vattnet silas och konsumeras tidigt på morgonen. Regelbunden användning av denna dryck säkerställer också minskningen av smärta och obehag. Baelblad sägs vara berikade med tanniner som minskar inflammationen och därmed tar vägen mot läkning av sår. Att konsumera baelfruktjuice är också mycket fördelaktigt eftersom det är fullt av visköst innehåll. Detta ämne hjälper till att bilda en beläggning på magen vilket hjälper till att eliminera såren.

6. Ingen toxinzon:

Bael i sin saftiga form kan alltid vara en bra toxinläkare. En daglig dag kan ackumulerade toxiner i din kropp vika för många sjukdomar. Det är därför du avslutar varje kväll med ett glas sötad baeljuice och förhindrar att toxinerna tränger ihop i kroppen. Detta är en av de bästa fördelarna med baeljuice.

7. Inflammatorisk karaktär:

Bael är berikad med antiinflammatoriska egenskaper. Detta är förmodligen varför bael också kan användas för att bota inflammerade ömma utslag. I gamla dagar såg man att man gjorde ett pulver av bael och blandade det med gurkmeja för att bota sprickor eller sprickor i benen. Den här gången använder vi bara saften för att hålla allergier och inflammerade leder i schack inklusive huvudvärk, migränvärk och ont i kroppen, ett bra botemedel mot en baksmälla.

8. Rik på hemoglobin:

Bael -fruktjuicefördelar ökar blodräkningen i din kropp och hanterar därmed hemoglobin och problem med blodförlust. Ett bra hemhjälpmedel för någon som nyligen har tappat mycket blod, eller helt enkelt är på ett tidigt stadium av moderskapet, hemoglobin är ett måste för att du ska hålla dig stark, något baeljuice kommer gärna att ge dig. använd honung som sötningsmedel för att läka naturligt.

9. Öka metabolismen:

Baeljuice hjälper matsmältningen. Efter en god varm måltid kan du alltid tillsätta baeljuice till din dessert eller kost. Det kyler dig inte bara utan gör också att du kan få en produktiv matsmältningsprocess, så att din kropp kan absorbera näring. Med rätt näring hjälper bael också att utsöndra matsmältningssaft från tarmen för att stabilisera och förbättra ämnesomsättningen.

10. Body Cooler:

Het sommarmiddag kan hanteras med ett kallt kylt glas kroppskylare, det vill säga vår egen baeljuice. En uppvärmd kropp är definitivt en förvaringsplats för grubblande sjukdomar, vare sig det är mindre eller större. Drick ett glas bael och håll dig sval och lugnad.

11. Bael Juice kan förhindra cancer:

Här pratar vi om bröstcancer, vilket är ett vanligt problem för 80% av kvinnan efter en viss ålder. Baeljuice förhindrar möjligheterna till bröstcancer genom att eliminera möjliga cancerceller.

12. Immunitetsförstärkning:

Immunitet är din kropps självförsvar, något som bael kan hjälpa dig att bygga upp. Bael fruktjuice använder sin godhet för att bygga en skyddsduk runt din kropp och därmed öka din immunitet.

13. Nutritionens kraftverk:

En allsidig baeljuice för alla ändamål är strängt taget det potentiella kraftverket för vitaminer, mineraler och till och med elektrolyter. Detta skulle innebära att bael framgångsrikt kan hålla dig frisk och energisk.

Bael Juice -fördelar för hud:

Här värvade vi baeljuice -fördelar för huden. Låt oss ta en titt på dem.

14. Bael Juice för hudhälsa:

Bael är en naturlig hudläkare som inte bara tar hand om mindre problem som akne utan även smärtsamma utslag och hudbränningar. Det är en produktiv exfoliator och vid konsumtion har det visat sig vara en naturlig exfoliator för hudfärg. Bortsett från detta kyler bael dina insidor och håller din kroppstemperatur på avstånd och håller därmed hudproblem borta.

Bael Juice -fördelar för hår:

Här värvade vi baeljuice -fördelar för hår. Låt oss ta en titt på dem.

15. Stoppa djärvt hår & Förbättrar hårväxt:

Ett djärvt hår är en kvinnas nåd, hennes skönhet och hennes humör för dagen. låt inte dåliga hårdagar förstöra dig längre genom att bara ha en flaska baeljuice till hands. Bael stimulerar hårbotten och förbättrar hårväxt. På så sätt växer håret starkt och friskt.

Bael Juice -biverkningar:

Nu när du har förstått de många fördelarna med Bael -juice, är det dags att komma till biverkningarna. Överkonsumtion av denna fruktjuice kan leda till vissa störningar som:

 • Sänkt blodsockernivå
 • Magbesvär
 • Halsbränna
 • Interaktion med vissa läkemedel
 • Kräkningar
 • I värsta fall kan det orsaka leverskada och leversvikt.
 • Baeljuice under graviditet är känt för att störa vissa mediciner och rekommenderas därför inte.

Aldrig föreställt dig att denna unika frukt kan vara så bra för din hälsa? Betydelsen av Bael -juice har länge erkänts i den gamla praxisen Ayurveda för behandling av tuberkulos, infektioner och matsmältningsproblem. Att konsumera nygjord Bael -juice kan inte bara vara din nya sommardryck utan också hjälpa dig att leva ett bättre liv. Så vad väntar du på? Dags att förvara ditt skafferi med dessa fantastiska frukter och servera din familj med dess utsökta godhet.

Bael Juice Fördelar