Vem älskar inte den härliga smaken av körsbärsfrukter? De röda, glänsande frukterna är inget annat än buntar av nöje. Medan körsbär vanligtvis tas som hela frukter eller i desserter, är körsbärsjuice också en populär form av dem. Det är en starkt pigmenterad juice som har en söt och syrlig smak. Förutom att göra en uppfriskande dryck, är mörk körsbärsjuice fylld med många hälsofördelar, tack vare sin rika näringsprofil. Från att hjälpa till med matsmältningen till att förebygga cancer, är körsbärsjuice en stor överraskning i ett litet paket. I den här artikeln kommer vi att lära oss var och en av körsbärssaftanvändningarna i detalj.

Cherry Juice -fördelar för hud, hår & amp; Hälsa

Är körsbärssaft bra för dig?

Körsbärsjuice tillagas vanligtvis med en söt mängd körsbär. Svart körsbärsjuice och röd körsbärsjuice är laddade med antocyaniner, som är kraftfulla antioxidanter. Dessa medel kan behandla symptom på artrit, gikt och andra smärtsamma ledtillstånd. Körsbärsjuice kan också stärka ditt immunförsvar och förhindra risker för vanliga infektioner. Det finns många fler skäl att inkludera körsbärsjuice i din kost, som diskuteras nedan.

Cherry Juice Nutrition:

Här är uppdelningen av näringsfakta för Cherry Juice per 240 ml serveringsstorlek:

 • Totala kalorier: 119
 • Totalt kolhydrater: 28 gram
 • Fiber: 5 gram
 • Protein: 2 gram
 • Fett: 1 g
 • Vitamin A: 62 % av FDI
 • C-vitamin: 40 % av RDI
 • Mangan: 14 % av RDI
 • Kalium: 12 % av RDI
 • Koppar: 12 % av RDI
 • K -vitamin: 7 % av RDI

Hur man gör körsbärssaft?

Det enklaste sättet att njuta av den läckra smaken av körsbärsjuice är att köpa ett färdigt paket snabbjuice. Det är dock fyllt med sockerarter, konstgjorda konserveringsmedel och andra skadliga ämnen. Men om du har turen att få lite färska svarta eller röda körsbär på din marknad kan körsbärssaft enkelt göras hemma. Här är receptet på det:

Körsbärssaft Ingredienser:

 • Söta körsbär – 1 kopp.
 • Vatten – ¼ kopp.

Förberedelsetid: 15 minuter.

Hur man förbereder?

 • Tvätta körsbären noggrant.
 • Ta bort stenar inifrån.
 • Överför dem till en mixer och tillsätt vatten.
 • Blanda till en slät pasta.
 • Sila saften och överför den till ett högt glas.
 • Serverade den kall!

Hur mycket körsbärssaft ska jag dricka?

Experter rekommenderar att du tar två doser på 8 uns portion per dag. Detta är en säker dosering som passar de flesta. Men om du upplever sura uppstötningar, känsligheten av obehag i magen, kan du minska gränsen till bara en dos. Om du är gravid, ammar eller tar mediciner måste du också kontakta en läkare för att förhindra eventuella biverkningar.

Fördelar med körsbärssaft för hud, hår & Hälsa:

Här fick vi 15 underbara hälsofördelar med körsbärsjuice för hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

hälsofördelar med körsbärsjuice

1. Bekämpar dåligt kolesterol:

Bland de många kraftfulla antioxidanter som finns i körsbärsjuice är en av de mest kända quercetin. Det förstör inte bara fria radikaler utan hjälper också till att bekämpa LDL eller det dåliga kolesterolet i kroppen. Detta håller borta olika kardiovaskulära problem, inklusive något så allvarligt som hjärtinfarkt och stroke.

2. För andningsproblem:

Körsbärsjuice är känt för att behandla många andningsproblem som astma, KOL och andra träningsrelaterade symtom. Tja, återigen har antioxidanten quercetin också egenskaperna hos antiinflammatoriska medel. Att dricka ett eller två glas körsbärsjuice kan rengöra luftvägarna genom att minska inflammationen och göra att du andas lätt!

3. Reparerar skador på muskler:

Efter träning, många gånger så händer det att mycket slitage på musklerna sker. Skadorna på dessa muskler på grund av träning kan repareras väl med ett glas färsk körsbärsjuice efter träningen. Körsbärsjuice kan minska inflammationen i dina vävnader tillsammans med att minska cellskadorna. Detta förhindrar ömhet och smärta i dina muskler.

4. Behandlar artrit:

Fördelarna med ren körsbärsjuice för artritpatienter är många. Gikt som är en form av artrit i små delar av kroppen kan enkelt behandlas med ett naturligt botemedel av färsk körsbärsjuice. Detta beror på de antiinflammatoriska egenskaperna hos drycken. Studier visar att regelbunden konsumtion av körsbärsjuice kan förhindra flareups orsakade av artrit och minska dess risker.

5. Förhindrar cancer:

Hälsofördelarna med svart körsbärsjuice i kampen mot cancer är värda att nämnas. De anti-cancerframkallande egenskaperna och antioxidanterna som kallas antocyaniner hjälper till att bekämpa cancercellerna och förhindrar därmed problemet väl. Det finns också några kemikalier i frukten som kan förhindra bröst-, hud-, lung- och levercancer bra. Ta ett glas körsbärsjuice varje dag för maximalt resultat.

6. Förstör fria radikaler:

Det finns fria radikaler i kroppen som orsakar skada på hudcellerna och skadar dem och även leder till infektioner och sjukdomar i kroppen. Antioxidanterna i körsbärsjuice hjälper till att bekämpa fria radikaler och ser till att huden håller sig frisk, fast och fri från skador. Detta kommer att hålla huden ungdomlig och kroppen frisk.

7. Lägger till glöd i ansiktet:

Antioxidanterna i alla frukter är ansvariga för god hudhälsa och för att ge den den utstrålning den förtjänar. Att ta ett glas färsk körsbärsjuice varje dag ger dig fördelen med glödande hud som du alltid kommer att älska. Dessutom är körsbärsjuice fylld med vitamin A och C för att främja hudens hälsa och återställa dess ungdomlighet.

8. För långa och friska tressar:

Antioxidanterna väl igen hjälper till att hålla hårbotten frisk och aktivera hårsäckarna för korrekt hårväxt. Detta ger dig inte bara långt och omfattande hår utan förhindrar också håravfallsproblem. Tillsammans med att dricka körsbärsjuice kan applicering av ett hårpaket med körsbärsextrakt lösa mjäll, kliande hårbotten och andra hårstörningar. Detta är en av de bästa användningsområdena för körsbärssaft.

9. Förbättrar blodcirkulationen:

Antocyaninerna är en av de viktiga fytonäringsämnena som är kända för att uppmuntra till hälsosam och korrekt blodcirkulation i kroppen och därigenom minska risken för kognitiv nedgång. Det stärker också dina blodkärl med stora mängder koppar. Vitamin A hjälper till att producera hemoglobin, som effektivt kan cirkulera syre till alla organ.

10. Ökar immuniteten:

Om du är benägen för frekventa anfall av infektioner kan körsbärsjuice hjälpa dig. Fylld med C -vitamin och andra antioxidanter, kan körsbärsjuice skydda din kropp mot mikrobiella infektioner genom att stärka immunsystemet. Det kan också bekämpa befintliga bakterier och virus som leder till förkylning och influensa. Ta ditt glas körsbärsjuice för att bekämpa säsongens förändringar.

11. Framkallar god sömn:

Hemlagad körsbärsjuice är en naturlig källa till melatonin, som är ett speciellt hormon som hjälper till att reglera din sömncykel. Detta medel är också känt för att förbättra kvaliteten på din sömn och hålla sömnlöshet på avstånd. Det är därför personer med sömnstörningar rekommenderas att ta ett glas körsbärsjuice vid sänggåendet för bättre sömn.

12. Förbättrar synen:

Om du lider av synproblem rekommenderas körsbärssaft starkt. Denna juice innehåller stora mängder C -vitamin, A och K som kan stärka dina optiska nerver och förbättra din syn. Black Cherry juice fördelar i förebyggande av makuladegenerering symptom som orsakas på grund av åldrande faktorer.

13. Anti-aging:

Har du någonsin undrat varför extrakt av körsbärsjuice ofta används i hudprodukter? Det beror på att denna juice är laddad med antioxidanter och vitaminer som kan förhindra cellskador på huden orsakade av fria radikaler. Det har också hudljusegenskaper som kan minska fläckar, mörka fläckar för att avslöja en yngre, fräschare hud. Detta är en av de bästa fördelarna med körsbärsjuice för huden.

14. Främjar viktminskning:

Studier visar att körsbärsjuice faktiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Det fungerar genom att sänka dina dåliga kolesterolnivåer och minska ditt magefett. Ofiltrerat körsbärsjuice är fyllt med fiber för att främja bättre matsmältning och öka din ämnesomsättning. Att ta ett eller två glas körsbärsjuice tillsammans med en riktig kost och träningsplan kan visa positiva resultat.

15. Fördelar med levern:

Körsbärsjuice kan rena din lever och eliminera de ackumulerade gifterna. Detta resulterar i förbättrad leverfunktion, vilket hjälper till att producera galljuice. Körsbärsjuice kan också förhindra riskerna med många leverproblem som cirros, tack vare dess antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper. Detta är en av de viktigaste hälsofördelarna med körsbärssaft.

Körsbärsjuice -biverkningar:

Även om körsbärsjuice är fylld med hälsofördelar, kan intag av den i överskott leda till många biverkningar som:

 • Kräkningar.
 • Diarre.
 • Dålig matsmältning.
 • Acid Refluxes.
 • Munsår.
 • Sår.
 • Allergi mot känsliga mage.

Det är svårt att hitta nygjord körsbärsjuice i Indien, men du kan lita på ekologiska förpackade juicer utan tillsatt socker. Dessa drycker finns vanligtvis i de flesta stormarknader, men med en hög prislapp. Vi rekommenderar att du provar minst en eller två koppar någon gång för att säkerställa att du inte missar dess underbara användningsområden. Om du befinner dig i västländerna med enkel tillgång till söta körsbär, vad hindrar dig? Blanda bara lite för att njuta av ett glas utsökt godhet.