Selleri Juice får mycket uppmärksamhet, särskilt i västländerna för sina hälsofördelar. Känd för sin otroligt kalorifattiga näringsprofil har sellerisaft blivit toppfavoriten bland hälsoentusiaster. Många näringsexperter tror att sellerisaft är ett elixir för kroppen. Från att hjälpa till med bättre matsmältning till att sänka blodtrycket och till och med behandla hjärtproblem, är sellerijuice din bästa insats när det gäller god hälsa. I den här artikeln kommer vi att lära oss om fördelarna med sellerijuice för hud, hår och hälsa.

Selleri Juice Fördelar

Är Selleri Juice bra för dig?

Selleri Juice är fylld med vitaminer och mineraler för att ge din kropp hög energi utan att lägga till överskott av kalorier. Det är en viktig källa till folat, kalium, mangan och pantotensyra som krävs av friska ben och blod. Sellerisaft innehåller också vissa kemikalier som kallas fytonäringsämnen, som är naturliga antioxidanter och antiinflammatoriska medel.

Selleri Juice näringsinformation:

Här är näringsvärdet av Selleri Juice per portion (8 uns):

 • Totala kalorier: 42
 • Natrium: 215 mg
 • Kalium: 670 mg
 • Kolhydrater: 9 g
 • Kostfiber: 4 g
 • Sockerarter: 6 g
 • Protein: 2 g
 • Vitamin A: 9 %
 • C-vitamin: 19 %
 • Kalcium: 10 %
 • Järn: 6 %

Hur man gör sellerijuice?

Det finns absolut inget alternativ till nyberedd sellerijuice. Även om många föredrar att blanda det med andra ingredienser som frukt och grönsaker, kan du dricka ren sellerijuice för att dra maximal nytta. Här är det bästa receptet på sellerijuice att prova hemma:

Ingredienser:

 • Selleri stjälkar – 2 buntar
 • Vatten – ¼ kopp

Dags att förbereda: 5 minuter

Förberedelsetid:

 • Tvätta selleri noggrant i rinnande vatten.
 • Hacka av basen och toppen av stjälkarna.
 • Grovhacka mitten och för över dem till en mixer.
 • Tillsätt lite vatten och blanda tills det är smidigt.
 • Sila saften och servera direkt.

Hur mycket sellerijuice ska jag dricka per dag?

Experter rekommenderar att du tar upp till 90 ml sellerijuice per dag till att börja med. Du kan öka portionen upp till 480 ml portion. Det rekommenderas också att hålla ett mellanrum på 30 minuter före och efter intag av saften för bättre absorption av näring och förbättrade hälsofördelar.

Bästa tiden att dricka sellerijuice:

Den bästa tiden att dricka sellerijuice är på tom mage, första gången på morgonen. Detta kan hjälpa till att spola ut gifterna från din kropp, tillsammans med att förnya ditt system. Du kan också ha sellerijuice mellan måltiderna för bättre matsmältning.

Fantastiska fördelar med att dricka sellerijuice:

Den här artikeln kommer att guida dig om fördelarna med sellerijuice för hud, hår och hälsa. Låt oss ta en titt på dem.

hälsofördelar med sellerijuice

1. Sänker nivåerna av dåligt kolesterol:

Det finns en kemikalie i selleri som kallas butylftalid. Detta är ansvarigt för att sänka nivåerna av LDL eller dåligt kolesterol som ackumuleras i kroppen, och därmed hålla hjärtat friskt och fritt från risker för sjukdomar och attacker. Det förbättrar också gallsekretet som fungerar bra igen på kolesterolnivåerna i kroppen.

2. Erbjuder diuretiska egenskaper:

Selleri Juice är känt för sina diuretiska egenskaper, för att avgifta din kropp i form av urin. Det finns kalium- och natriumnivåer i sellerijuice som säkerställer korrekt reglering av urinvägarna och hjälper till att avlägsna överflödig vätska från kroppen tillsammans med de farliga. Det är en av de främsta fördelarna du bör veta om.

3. Hjälpmedel vid matsmältning:

Det finns några näringsämnen och kemikalier i sellerifibrerna som frigörs under beredningen av saften. Detta hjälper till att reglera hela matsmältningssystemet och tarmrörelserna. Det fungerar faktiskt som ett laxermedel för de människor som har problem med förstoppning. Detta är en av de viktiga hälsofördelarna med sellerijuice.

4. För blodtrycksreglering:

Ungefär 1 glas nyberedd sellerijuice är perfekt för att hålla blodtrycksnivåerna på ett balanserat forum. Sellerijjuice är låg i salt och innehåller bra mängder magnesium, fiber och kalium för att reglera ditt blodtryck och skydda ditt hjärta mot plötsliga stroke och andra livshotande tillstånd.

5. Behandlar sömnlöshet:

Det finns några specifika eteriska oljor och mineraler i sellerijuice som är användbara för att ge en lugnande känsla för nervsystemet och hjälpa människor att behandla sömnlöshet och få lite sömn. Det är också magnesiumhalterna i drycken som ger konsumenten ostörd sömn.

6. För viktminskning:

Intag av sellerijuice hjälper till att förhindra suget som vi brukar ha efter sötsaker och förhindrar därmed extra kalorier. Detta håller överviktsproblemen på avstånd och hjälper också i hög grad till viktminskning. Selleri juice ger också bättre matsmältning, tack vare de höga mängderna kostfiber som den innehåller, vilket gör den till en av de bästa livsmedlen för viktminskningsaspiranter.

7. Fungerar som ett afrodisiakum:

För dem som vill förbättra sin libido, även känd som sexuell lust, finns det inget bättre och mer naturligt än att ta sellerijuice som har afrodisiakum. Det hjälper till att balansera utsöndringen av sexuella hormoner och ger dig därför önskade resultat i sexuell prestanda. Detta är en av de bästa fördelarna med sellerijuice för män.

8. För behandling av stenar:

För att eliminera toxinerna från kroppen är sellerijuice det perfekta valet att göra. Detta hjälper också till att bryta och eliminera alla stenar som finns i gallblåsan. Det är också ett idealiskt val för att förhindra att problemet upprepas igen och igen tillsammans med behandlingen. För att ta bort stenar i gallblåsan måste du dricka sellerijuice dagligen för bättre resultat.

9. Hydrering av huden:

Om du känner dig uttorkad anses sellerijuice vara det bästa alternativet att dricka vanligt vatten. Det finns 95 % vatten i selleri och därför har det fantastiska återfuktande egenskaper. Att ha sellerijuice kan hjälpa till att ge samma fördelar för huden också. Detta hjälper dig att få en mjuk och smidig hud. Det är ett perfekt val för perfekt hudhälsa och på ett enkelt och säkert sätt.

10. Förhindrar hudskador:

Fördelarna med sellerijuice inkluderar att förhindra att din hud skadas över tid. Vattenhalten i sellerijukten tillsammans med antioxidanterna i den är bra och fungerar för att rena dina kroppsproblem. Det gör din hud klarare. Antioxidanter befriar din kropp från de skadliga gifterna och därmed övergripande skador. Med det fördubblas dina chanser att flaunta en felfri hud bokstavligen.

11. Lindrar klimakteriet:

Sellerijuice för sömnlöshet är något vi redan täckt, så vi tar till ett av de vanligaste symtomen som måste tas om hand. Varje år närmar sig miljoner sina klimakteriet. Även om det kan innebära slutet på dina irriterande kramper, är de andra symtomen som utvecklas på en plats som värmevallningar svåra att säga adjö till. Så här är något annat som är lika effektivt som receptfria läkemedel men inte hälften så dyrt. Ja, vi pratar om sellerijuice. Utan biverkningar och de fördelar som det bokstavligen välsignar dig, tvivlar vi knappast på att det har funnits en bättre grönsak på din matlista.

12. Ger näring åt håret:

Fördelarna med sellerijuice på nästa inkluderar hårvårdsrutiner att skryta med. Vi talade redan om hur selleri är stort på vatten och vitaminerna, A specifikt. Båda dessa element är lika bra för vårt hår. Vattnet hjälper till att hålla vår hårbotten bättre med sin hydrering, vilket ger mjäll som vi är så benägna att. A -vitamin stimulerar och ger näring åt rötterna, så att hårstråna blir friskare. Sellerijuice är också känt för att förbättra hårets struktur. Så nu vet du varför du behöver grönsaken tillbaka på din kost.

13. Bekämpar svampinfektioner:

Låt oss börja från det grundläggande med den här. Har du någonsin undrat hur hållbarheten för selleri är så lång? Tja, överraskning! Det är inte magi. Selleri innehåller många olika naturliga fungicider. Detta är i sin tur självklart fördelaktigt för din allmänna hälsa. Det sägs av läkare att om du har en selleripinne varje dag som en stentjock del av din kost kan det hjälpa till att hålla de dåliga mikroberna i din kropp borta. Du måste också veta att dessa svampar i selleri bara är de goda.

14. Används för att behandla gikt:

Selleri innehåller en antiinflammatorisk komponent, som är mycket sällsynt att hitta, som är känd som en COX-2-hämmare. Det är vid god hälsa, känt i minskningen av urinsyror totalt sett. Som du vet är urinsyror den främsta orsaken till gikt. När du kan laga sellerisaft och konsumera sellerifrön tillsammans kan det så småningom naturligtvis vara en orsak bakom minskningen av din gikt. Sellerijjuice för artrit som du borde veta fungerar vanligtvis på samma sätt på dina leder och deras problem för att ge dig den önskvärda smärtfria kroppen och livet som du har längtat så mycket efter.

15. Kan användas för att behandla vitiligo:

Selleri kan användas för att behandla Vitiligo, hudsjukdomen med vita fläckar. Prova saften varje gång du har ett hektiskt schema och behöver arbeta med din kropp men du har inte tid. Detta är det bästa naturläkemedlet som kommer att fungera till din fördel för gott. Så, biverkningarna är egentligen inga om du undrar över detsamma och tvivlar på din idé om att ta selleri dagligen.

16. Lindrar artrit symptom:

Sellerijjuice är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt vid behandling av artrit. Ett ämne som kallas Luteolin är känt för att minska inflammation i vävnader, tillsammans med att det ger omedelbar lindring från de smärtsamma ledtillstånden som artrit. Det är därför ett glas sellerijuice rekommenderas starkt för patienter med kronisk artrit.

17. Förhindrar cancer:

En annan orsak bakom sellerijuicens popularitet är dess styrka att förhindra många typer av cancer. Selleri innehåller många fytokemikalier som apigenin och Luteolin, som är naturliga antioxidanter. Dessa kemikalier är kända för att bekämpa fria radikaler som leder till cancer på grund av effekterna av oxidation.

Selleri Juice Biverkningar:

Även om hälsoindustrin går över denna saft, är faktum att sellerijuice inte passar alla. Här är några av de mindre kända biverkningarna av att dricka denna saft:

 • Ökar ljuskänsligheten.
 • Matsmältningsbesvär.
 • Andfåddhet.
 • Nässelfeber.
 • Illamående.
 • Ökad hjärtslag.
 • Sänkt blodtryck.
 • Yrsel.
 • Hjärtstopp.

Det är några av de främsta fördelarna med Sellerijuice. Berömmelsen för denna saft har spridit sig så brett att många stormarknader saknar selleristjälkar på grund av stor efterfrågan. Men det finns också utrymme för myter bakom denna otroliga användning av drycken och rekommenderas därför att konsumera den i små mängder. Om du är gravid, ammar eller lider av kroniska medicinska problem rekommenderas det att konsultera en läkare innan du överbelastar ditt skafferi med selleri!