En av de mest utsökta kryddorna på planeten är kanel! Känd för sin jordiska doft och skarpa smak, är kanel ett bra smakämne. Medan det vanliga sättet att konsumera kanel är i form av en hel pinne, är kanelpulver (dalchinipulver) också en populär version av denna härliga krydda. Kanelpulver är känt för sina terapeutiska fördelar och används i stor utsträckning vid behandling av ett antal hälsoproblem. Från att hjälpa till med matsmältningen till att behandla infektioner och till och med förebygga cancer, gynnar kanelpulver vår kropp på flera sätt. I den här artikeln ska vi utforska mer om denna ingrediens i detalj:

Fördelar med kanelpulver för hud, hår & amp; Hälsa

Vad är kanelpulver?

Kanel är barken på de tropiska träden. Den är brun i färgen och har en söt smak som avslutas med en skarp, skarp smak. Denna bark mals för att förbereda kanelpulver, som har en grov konsistens. Kanelpulvret kommer i form av en sprinklerburk eller i paketform.

Är kanelpulver bra för hälsan?

Kanelpulver är packat med hälsofördelar för din kropp. Detta pulver är rikt på kalcium, magnesium och andra viktiga näringsämnen. Dessutom erbjuder kanelpulver också antibakteriella och antivirala egenskaper för att avvärja infektionsframkallande mikrober, tillsammans med att stärka ditt immunförsvar. Den innehåller också många cancerbekämpande medel som skyddar din kropp mot dödliga sjukdomar.

Kanelpulver näringsfakta:

Här är uppdelningen av näringsvärdet av malet kanel per 1 tsk serveringsstorlek:

 • Total energi: 6 kalorier
 • Fett: 0,3 g
 • Kolhydrater: 2,1 g
 • Protein: 0,1 g
 • Kalcium: 26 mg
 • Järn: 0,2 mg
 • Magnesium: 2 mg
 • Fosfor: 2 mg
 • Kalium: 11 mg
 • C-vitamin: 0,1 mg

Hur man gör kanelpulver hemma?

Kanelpulver är lätt tillgängligt på marknaden i lättanvända förpackningar. Men du kan också förbereda kanelpulver hemma för att säkerställa färskhet och smakdensitet. Kolla in receptet nedan:

Ingredienser:

 • Kanelstänger – 1 kopp.

Förberedelsetid: 15 minuter.

Förberedelse:

 • Rosta kanelstavarna lite i en kastrull.
 • Ta bort dem från värmen.
 • Låt dem svalna.
 • Överför dem till en mixer.
 • Blanda tills den är slät.
 • Sila pulvret för att ta bort hårda partiklar.
 • Överför pulvret till en glasburk.

Hur mycket kanelpulver ska jag ta dagligen?

Pulver tillverkat med Cassia Cinnamon kan ätas upp till 1 tesked per dag. Om det är ett Ceylon kanelpulver kan du äta upp till 5 gram utan att uppleva några biverkningar. Att äta kanelpulver i för stora mängder kan leda till många problem. Så håll dig till gränsen!

Forskningsbaserade hälsofördelar med kanelpulver:

Här fick vi 17 bevisbaserade användningar av kanelpulver för hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

användning av kanelpulver

1. Reglerar blodsocker:

Enligt forskning är kanelpulver mycket effektivt för att sänka blodsockernivån. Om det tas i begränsade mängder kan kanelpulver verkligen vara till hjälp för att säkerställa kontroll över ökade blodsockernivåer med nästan 24%. Detta gör det till ett perfekt val för diabetiker. Tillsammans med din vanliga medicinering kan det ta underverk att ta en nypa kanelpulver per dag!

2. Kontrollerar dåligt kolesterol:

Kanelpulver är också effektivt för att sänka kolesterolnivåerna, som kan blockera dina artärer. Detta är en av de bästa fördelarna med kanelpulver! För att minska nivåerna av LDL, även känt som dåligt kolesterol i kroppen, kan kanelpulver fungera riktigt bra. Detta hjälper till att hålla kardiovaskulära problem och sjukdomar borta. Se dock till att du inte överskrider gränsen på 6 gram per dag kanelpulver.

3. Minskar artrit smärta:

En annan av de mycket goda och effektiva fördelarna med kanel kommer i form av smärtlindring vid ledinflammation, även känd som artrit. De antiinflammatoriska medlen i kanelpulver kan behandla smärtsamma tillstånd som gikt och andra vävnadsstörningar. Den innehåller också vissa antioxidanter som cinnamaldehyd och kanelsyra som kan minska cellskadorna.

4. Minskar PMS -problem:

Har du någonsin provat en kopp färskt kanelte som är gjort av kanelpulver under dina perioder? Om inte, prova den här gången och se hur bra det hjälper dig vid behandling av kramper och buksmärtor som följer med. Kanelpulver kan också reglera dina menstruationer samt kraftiga blödningsstörningar. Detta är en av de stora hälsofördelarna för Dalchini -pulver!

5. Behandlar infertilitet:

Om du har problem i ditt sexliv eller har problem med att bli gravid kan kanel hjälpa dig. Det finns några naturliga kemikalier i kanelpulver som kallas cinnamaldehyd, detta är känt för att förbättra nivåerna av progesteron och minska testosteron hos kvinnor och balansera fertilitetsnivåerna. En balans i hormon är alltid bra för fertila nivåer och sexuell hälsa.

6. Tar bort dålig lukt:

Lider du av dålig lukt i munnen? Letar du efter en naturlig rumsfräschare? Prova kanelpulver! Fördelarna är inte bara begränsade till en kopp kanelte som hjälper dig att bli fri från dålig andedräkt utan också som en luktneutraliserare för miljön. Lägg lite kanelolja eller kanelpulver i vatten och använd det i diffusorn för att ta bort den obehagliga lukten på några minuter.

7. Fördelar med kanelpulver för viktminskning:

Fördelarna med kanelpulver för viktminskning är otroliga! De höga halterna av antioxidanter i kanelpulver gör det till en helt naturlig produkt för att gå ner i vikt. Det hjälper inte bara att spola ut gifterna utan också för att rensa bort ackumulerad celluliter och fett. Detta reglerar hela systemet och hjälper dig att gå ner i vikt. Ett annat sätt det hjälper till att släppa de extra kilona är genom att förbättra ämnesomsättningen med bara 1 kopp kanelte som framställs av pulvret.

8. Skyddar munhälsan:

Om du har svårt att hantera tandproblem som håligheter, dålig andedräkt och till och med tandköttsinflammation. Kanelpulverets antibakteriella egenskaper är mer än perfekta när det gäller att döda pesten och ackumulerade bakterier i munnen. Detta hjälper till med korrekt kontroll över problemen med tandförfall samt många typer av tandköttssjukdomar.

9. Främjar ett friskt hjärta:

Vill du veta mer om fördelarna med kanelpulver? Låt oss bara säga att det är extremt fördelaktigt för hjärtat. Kanelpulver kan minska risken för allvarliga hjärtsjukdomar, som så småningom har visat sig vara en av de vanligaste dödsorsakerna i dessa dagar. Många människor dör på grund av ett svagt hjärta. Kanel kan fixa det. Korrekt intag av kanelpulver kommer att stärka hjärtat och göra att det också klarar några mindre attacker.

10. Det är antidiabetiskt:

Fördelarna med kanelpulver för diabetes är för bra att tro! Kanel är känd för sina antidiabetiska egenskaper. Det kan sänka blodsockernivån (denna fördel har diskuterats tidigare på denna lista). Kanel har god kontroll över de positiva effekterna av insulinresistensen och har ett antal bra mekanismer som kan hålla diabetes under kontroll. Det kan också kontrollera mängden överskott av glukos som kommer in i vårt blodomlopp efter att ha ätit.

11. Neurodegenerativa sjukdomar:

Neurodegenerativa sjukdomar inkluderar vanligtvis de där det finns en konstant förlust av hjärnceller. Om hjärnan slutar fungera korrekt kommer du att känna det och det är den perfekta tiden för att inkludera kanelpulver i din dagliga kost. Kanel innehåller många fördelaktiga föreningar och två av dem består av protein som finns i hjärnan (tau). Kanelpulvret skyddar också neuroner, enligt vetenskapliga studier och stabiliserar också signalsubstansnivåerna.

12. Det förbättrar motorfunktionen:

Kanelpulver är känt för att förbättra motorfunktionen som har hittats enligt många studier. Personer med Parkinsons sjukdom kan dra nytta av denna ingrediens på grund av förstärkning av nervsystemet och minskad skakning av lemmar. Det är dock till stor del under utredning och kan behöva starkare bevis.

13. Stoppar jästinfektioner:

Vill du veta mer om hälsofördelarna med kanelpulver? Det har förmågan att stoppa många jästinfektioner som är ytterligare medicineresistenta. Enligt många expertstudier har det bevisats att kanelolja har ett av de många viktiga element som krävs för att bekämpa Candida -jästinfektioner. Detta är en av de viktigaste hälsofördelarna med detta pulver.

14. Förbättrar övergripande hälsa:

Fördelarna med kanelpulver och honung är välkända för många indianer. Honung har några utbredda fördelar som vi alla vet om och kanel är inget mindre i hälsoguruaspekten. Vill du veta hur du använder kanelpulver med honung? Ta en liten tesked kanelpulver tillsammans med två eller flera teskedar honung. Regelbunden konsumtion av dessa två livsmedel kommer att säkerställa bättre hälsa och kommer också att behandla ledvärk.

15. Antioxidant egenskaper:

Den innehåller några bra mängder antioxidanter som kommer att bota den oxidativa skadan som orsakas av kroppen av fria radikaler. Detta är en av de bästa hälsofördelarna med kanelpulver. Det kommer inte bara att återställa skadan, det kommer också att skydda kroppen och bekämpa eventuella framtida skador och hot som kan orsakas av fria radikaler i kroppen. Polyfenoler i kanel gör att detta naturliga pulver kan utföra några otroliga funktioner som kanske inte utförs av andra förskrivna läkemedel.

16. Fördelar med kanelpulver för hud:

Ekologiskt kanelpulver gynnar din hud på många sätt! Den är laddad med antibakteriella egenskaper för att minska hudinfektioner som akne, eksem och utslag. Med en lite grov konsistens kan kanel också exfoliera huden och ta bort de döda cellerna. Du kan använda en enkel kanelmask genom att blanda pulvret med lite rosenvatten och honung och applicera det jämnt på ansiktet. Detta är också en omedelbar glödande, hudblekande mask att prova innan du går ut till en fest!

17. Fördelar med kanelpulver för hårväxt:

Studier visar att kanel kan stimulera hårväxt genom att förbättra blodcirkulationen. Det är också rikt på antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper, vilket kan minska problem med hårbotten som torra flingor, mjäll och kliande hårbotten. Du kan använda detta pulver genom att blanda det med kokosolja och massera det i hårbotten.

Kanelpulver biverkningar:

Även om kanelpulver är packat med många hälsofördelar, kan det ta farliga biverkningar om du tar det i stora doser. Nedan listas några av de största komplikationerna som kan uppstå vid överkonsumtion av kanelpulver:

 • Leverskada.
 • Ökad risk för cancer.
 • Orala sår.
 • Magsår.
 • Kräkningar.
 • Diarre.
 • Andfåddhet.
 • Interaktion med andra läkemedel.

Så det är några av de bästa fördelarna med kanelpulver (användning av dalchinipulver) i din vardag. Om du är försiktig med dosgränsen kan kanelpulver hjälpa dig på många sätt och främja ett allmänt hälsosamt välbefinnande. Tillsammans med att krydda smaken på dina pajer och bullar kan kanelpulver också “krydda” ditt liv! Så vad väntar du på? Dags att förvara ditt skafferi med denna fantastiska agent!