Ordet “koffein” har alltid förknippats med negativa effekter. Koffein är känt för att ge ett tillfälligt “högt” tillstånd och förändra ditt sinne. Det anses också vara dåligt för magen och levern! Det finns dock inte mycket medvetenhet om de positiva effekterna på detta medel. Koffein rekommenderas i små doser för att avvärja flera typer av sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar och till och med typ 2-diabetes. I den här artikeln kommer vi att överraska dig genom att diskutera några av koffeinfördelarna när de konsumeras i måttliga mängder!

Koffeinfördelar för hud, hår & amp; Hälsa

Vad är koffein?

Koffeins historia går tillbaka till 600 -talet då kaffe först odlades för dricksändamål. Ordet härrör från det tyska ordet “Kaffee”, som bokstavligen översätts till kaffe. Koffein är ett viktigt medel som finns i många drycker som te och kakaoprodukter. Det är en stimulans som fungerar på hjärnan och nervsystemet för att hjälpa dig att vara vaken. Det används ofta i många hälsodrycker för att ge dig en omedelbar energikick och minska trötthet. Koffein kan också driva bort sömnen och hålla dig aktiv länge.

Är koffein bra för hälsan?

ja! Till skillnad från den vanliga uppfattningen att koffein bara utgör faror för din kropp, kan det faktiskt göra det bra också! Koffein kan slappna av nerverna och förbättra ditt humör. Det sänker också symtom på depression och ger dig en föryngrad känsla. Koffein kan förbättra din matsmältningshastighet, ämnesomsättning och därmed hjälpa till med viktminskning.

Koffeindosering/dag:

  • Du kan konsumera cirka 300 mg – 400 mg koffeindosering varje dag utan några större negativa effekter på din kropp.

Koffeinfördelar för hud, hår & Hälsa:

Här fick vi 17 fantastiska koffeinanvändningar för hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

koffein använder

1. Instant Energy Booster:

Ett bra sätt att göra din träning mycket mer effektiv är genom att tillsätta koffein till din kost. Detta kan du helt enkelt göra genom att ta en kopp full med starkt kaffe direkt efter att träningen är klar. Du kommer att bränna mycket kalorier, öka ämnesomsättningen och gå ner i vikt effektivt. De flesta som brukar dricka kaffe varje dag tenderar att vara i form och aktiva jämfört med dem som inte gör det. Detta är en av de främsta fördelarna med koffein.

2. Lindrar stress:

Eftersom arbete är en mycket viktig del av våra liv, tenderar vi ibland att glömma att för mycket av det kan äta upp oss. Ja, jag pratar om stress. På grund av den oändliga arbetsbelastningen är det lätt för en att bli stressad och arbeta upp snabbt. Att bekämpa detta är viktigt. Annars får du negativa konsekvenser för din hälsa. Så för att rädda dig själv från den här situationen måste du börja använda lite koffein. Genom att ta en kopp kaffe varje dag blir du utan stress och avslappnad.

3. Kontrollerar ditt blodtryck:

De flesta som har blodtryck löper alltid risk för farliga hälsotillstånd och sjukdomar. En enkel och enkel lösning på detta problem är koffein. Med hjälp av denna fantastiska naturliga ingrediens kommer du att kunna kontrollera ditt blodtryck och hålla dig borta från någon form av sjukdom. Det kommer att stödja dina artärer massivt och du kommer att leva ett lyckligt och hälsosamt liv med hjälp av detta.

4. Minskar trötthet:

Är du en av dem som känner att de inte har tillräckligt med styrka? Har du någonsin försökt att spela en sport och backade mitt i den för att du hade slut på energi? Tja, om du har mött något av dessa problem saknar du kraft och styrka. Men det finns ingen anledning att oroa sig längre. För vi har kommit fram till en fantastisk lösning just för dig. Och du har gissat rätt. Det är koffein. Att ha 6 till 9 koppar av denna hälsosamma dryck varje dag kommer att höja din prestanda och hjälpa dig att arbeta bättre varje gång.

5. Minskar risken för hjärtsjukdomar:

Förebyggande av hjärt -kärlsjukdomar är en av de främsta hälsofördelarna med koffein. Enligt en berömd studie som genomfördes i cirka femton år hade 40 000 kvinnor som drack kaffe varje dag mindre chanser att få hjärtinfarkt eller någon form av hjärtrisk. Liknande resultat har också visats på män. Tillsätt dock mindre socker till ditt kaffe för att få bättre resultat.

6. Minskar muskelsmärta:

Ett bra sätt att minska muskelsmärta är att ha kaffe varje dag. Detta hjälper dig att återhämta dig från det fruktansvärda tillståndet inom 48 timmar. Enligt en studie kunde de som hade kaffe bli av med deras ömhet snabbare jämfört med dem som inte gjorde det. Det bästa med koffein är att det direkt verkar på musklerna för att producera större och större kraft och styrka. Du kommer också att gå ner mycket i vikt med hjälp av detta.

7. Förhindrar cancer:

Eftersom kaffe är naturligt och ekologiskt kan du förvänta dig flera hälsofördelar av detta. Den bästa hittills sett är minskningen av cancer. Om du lider av cancer eller tror att du kan vara benägen att drabbas av oavsett anledning, prova att ta en kopp kaffe varje dag. Enligt en studie hade över 67 000 kvinnor som hade fyra koppar kaffe varje dag mindre chanser att utveckla cancer i kroppen än de som inte gjorde det. Det avgiftar kroppen och har också visat sig vara fördelaktigt för män.

8. Sänker dåligt kolesterol:

En annan stor och viktig fördel du kommer att dra av koffein är sänkning av kolesterol i kroppen. Kolesterol kan ibland vara mycket skadligt och leda till allvarliga tillstånd och sjukdomar. För att utrota detta problem, ta bara två koppar kaffe varje dag. Du kommer att bli förvånad när du ser hur mycket din hälsa och ditt tillstånd har förbättrats i slutet av månaden.

9. Främjar viktminskning:

Om du tror att du är benägen att gå upp i vikt snabbt, föreslår vi att du dricker kaffe varje dag. Denna dryck hjälper dig att bränna mycket kalorier under dagen och håller dig långt borta från att stapla kilona. Enligt studien kunde kvinnor som drack två koppar kaffe varje dag gå ner 2,5 kilo i vikt jämfört med dem som inte gjorde det. Uppenbarligen är kaffe en bra lösning för dem som har en långsam ämnesomsättning och även de som försöker gå ner några kilo.

10. Förbättrar minnet:

Om du alltid har tänkt att lösningen på ett långsamt minne bara är nötter och grönsaker, kanske du vill tänka dig om två gånger. Nötter och grönsaker kan definitivt hjälpa dig att lära dig och komma ihåg saker bättre men ingenting fungerar bättre jämfört med koffein. Koffein ökar minneskonsolideringen och hjälper dig att prestera bättre under tester och undersökningar.

11. Avgiftar levern:

Studier visar att koffein har detoxeffekter på levern. Det hjälper till att minska riskerna för leversjukdomar som cirros med en betydande andel på 84 %. Även om du lider av befintliga sjukdomar kan koffein förbättra din svarsfrekvens och minska risken för död.

12. Främjar hårväxt:

Koffein är en utmärkt stimulans för att främja hårväxt. Det är känt att förbättra din hårstruktur och stärka den från rötterna. Det är därför som koffein används ofta i många hårprodukter som schampon, hårkrämer och balsam för friskt hår. Koffein antas också aktivera vilande hårsäckar och uppmuntra ny tillväxt. Detta är en av de bästa fördelarna med att dricka koffein.

13. Kan minska fettlever:

Fördelarna med koffein för leverhälsan är välkända. Tillsammans med att minska risken för leversjukdomar är det också känt att sänka fettlever också. Det rekommenderas att ta en kopp koffeindryck för att behandla alkoholfri fettlever och i sällsynta fall vända den helt.

14. Minskar risken för njursten:

Enligt forskning var koffeinintaget känt för att sänka hastigheten på bildandet av njursten. Även om det är en vanlig uppfattning att koffeindrycker kan öka risken för stenar, vilket gör att små doser faktiskt är kända för att bota dem. De skyddande åtgärderna för koffein mot dem förblir under utredning.

15. Minskar risken för typ 2-diabetes:

Koffein är känt för att visa positiva effekter på patienter med typ 2-diabetes. Några patienter fick koffeinpiller visade förbättrade resultat jämfört med resten av dagarna. Koffein är också känt för att påverka kroppens respons på insulin. Dessa punkter studeras dock till stor del och kan behöva ytterligare bevis för att bevisa.

16. Bota för astma:

Koffein innehåller en förening som kallas teofyllin, som är ett bronkodilaterande läkemedel. Det är därför koffein kan hjälpa till att rensa dina näspassager för att möjliggöra bättre luftflöde. IT hjälper också till att minska symtomen på astmaliknande väsande andning, andfåddhet och hosta. Fördelarna med koffein för lunghälsa diskuteras också ovan.

17. Skydd mot Parkinsons:

En vetenskaplig studie visar att koffein kan minska risken för Parkinsons sjukdom med sina neuroskyddande egenskaper. Det är också känt att fördröja risken för degenerativa sjukdomar som Alzheimers. Tillsammans med att dricka din dagliga kopp kaffe kan du genomföra fysiska och mentala övningar hålla dig frisk länge.

Även om koffein är fylld med fördelar, kan överkonsumtion definitivt utgöra många hälsorisker. Koffein bör också aldrig behandlas som ett direkt läkemedel för att bota något av ovan nämnda hälsoproblem. Du måste alltid konsultera en läkare för att verifiera fakta innan du försöker ladda din kropp med koffein. Men på en ljusare sida gör en kopp kaffe eller två bättre än dåligt för dig!