Vattenmelon, den saftigaste sommarfrukten är extremt populär för sina näringsrika fördelar. Många människor äter fruktköttet och slänger frön. Vattenmelonfrön är dock ätbara och är extremt näringsrika. De är en rik proteinkälla, omega-3-fettsyror, magnesium, zink, koppar och andra viktiga mineraler. Vattenmelonfrön rekommenderas starkt i viktminskningsdieter, eftersom de är kalorifattiga mellanmål och fyllda med näring. Rostade vattenmelonfrön är mycket läckra och kan vara ett hälsosamt alternativ till skräpmat. Vattenmelonfrön har en uppsjö av hälsofördelar, inklusive främjande av god benhälsa och kontrollerade blodsockernivåer. I denna artikel kommer vi att diskutera de fantastiska fördelarna med vattenmelonfrön för hud, hår och hälsa.

Vattenmelonfröfördelar för hud, hår & amp; Hälsa

Kan du äta vattenmelonfrön?

Vattenmelonfrön är ätbara. Du får dock inte äta dem direkt från en frukt, eftersom de kan smaka ganska bittert. Vattenmelonfrön torkas, rostas och skalas först. Dessa rostas sedan och kryddas med kryddor och salt. Grodda vattenmelonfrön är mycket näringsrika och ger ett gott, hälsosamt mellanmål.

Näringsfördelar med vattenmelonfrön:

Vattenmelonfrön har lågt kaloriinnehåll och är fyllda med näring. 1 uns (cirka 28 gram) vattenmelonfrön innehåller bara 158 kalorier. Nedan är näringsfördelarna med vattenmelonfrön:

28 gram grodda vattenmelonfrön innehåller:

  • Totalt fett: 11 gm – 17% av DV
  • Natrium: 160 mg – 7% av DV
  • Kolhydrater: 4 g – 1% av DV
  • Kostfiber: 1 g – 4% av DV
  • Proteiner: 10 g – 20% av DV
  • Vitamin A: 2% av DV
  • Järn: 10% av DV

Fördelar med vattenmelonfrön för hår, hud & Hälsa:

Hälsofördelar med vattenmelonfrön:

Här tog vi upp de 13 bästa hälsofördelarna med vattenmelonfrön. Låt oss ta en titt på dem.

1. Ger essentiella aminosyror:

Arginin och lysin är några av de aminosyror som krävs av kroppen för att fungera på ett idealiskt sätt. Den förra hjälper till att förbättra ämnesomsättningen i kroppen och den senare är till hjälp för absorptionen av kalcium för att stärka ben och vävnader. Dessa aminosyror har också stora fördelar för sexuell hälsa.

2. Ger omättade hälsosamma fetter till kroppen:

Omkring 80 % av fettet i vattenmelonfrön är omättade fetter och friska i naturen tillsammans med en omega -fettsyra 3. Förbrukning av vattenmelonfrön betyder bara bra energi för kroppen utan de extra kalorierna. En kopp torkade vattenmelonfrön kan uppfylla halva kravet på friska fetter dagligen.

3. Magnesiumkälla:

Fröna av dessa frukter har bra magnesiumnivåer i dem som bara hjälper till att upprätthålla många kroppsfunktioner på ett idealiskt sätt. Det hjälper till att fungera perfekt i hjärtat och balanserar också blodtrycket. Det kan också i hög grad kontrollera diabetes tillsammans med att stödja den metaboliska processen i kroppen.

4. Förbättrar manlig fertilitet:

Lykopen -antioxidanten i vattenmelonfrön är alltid ett bra och effektivt hemhjälpande sätt att förbättra manliga fertilitetsnivåer hos män. Detta bör vara möjligt genom att inkludera de torkade fröna i den dagliga kosten.

5. Immunitetshöjande mat:

Efter en sjukdom kan man använda vattenmelonfrön i kosten för korrekt återhämtning från krisen. Effekterna är ganska synliga på ett par dagar. För dem med minnesproblem hjälper vattenmelonfrön att återställa ett bra och skarpt minne igen.

6. Vattenmelonfrön behandlar diabetes:

En handfull vattenmelonfrön i en liter vatten i 45 minuter ska tas varje dag som ett husmedel för diabeteskontroll. Detta är en av de fördelar som är tillräckligt värda att nämnas här på grund av förekomsten av diabetes i befolkningen.

7. Utmärkt källa till multivitamin:

En av de bästa hälsofördelarna med vattenmelonfrön är att den är en utmärkt källa till många multivitaminer och gör att du kan ersätta många kosttillskott. Den innehåller bra mängder vitamin B och fröna av denna frukt består av folat, niacin, vitamin B6, etc och många fler. Dessa komponenter i frön av denna frukt gör att denna frukt kan användas i många användbara ändamål, såsom att bota sjukdomar, förbättra nervsystemet, etc. Det kan sägas att vattenmelonfrön är några av de bästa frön som någonsin hittats.

8. Öka minneskraften:

Vattenmelonfröns hälsofördelar kan inte bara ignoreras. Fröna ökar återhämtningskraften som ytterligare kan vara oroad över alla typer av sjukdomar eller skador. Detta är ett av de bästa sätten att använda extrakten av en organisk gåva från moder natur. Det kommer också att skärpa minnet. Detta är en av de bästa hälsofördelarna med vattenmelon och övertalar människor att ta denna frukt ganska ofta.

9. Förhindrar osteoporos

Vattenmelonfrön kan hjälpa till att stärka benen och öka deras densitet. Regelbunden konsumtion av vattenmelonfrön kan förhindra osteoporos, ett tillstånd där benen försvagas. Chanserna att falla offer för frakturer minskar gradvis med hjälp av vattenmelonfrön.

10. Lågkalorimat:

Detta är en av de bästa hälsofördelarna med vattenmelonfrön. Det finns några frukter som är bra för dig men kan innehålla stora mängder kalorier. Men inte vattenmelonen. Den innehåller en bra mängd mättat fett tillsammans med många organiska mineraler men innehåller fortfarande inte stora mängder kalorier. Det låga kaloriinnehållet i denna frukt gör den användbar för många ändamål. Ett uns vattenmelonfrön sportar inte mer än 155 kalorier. Ett uns är mycket frön. Så om du jämför det med antalet frön av någon annan frukt, kommer du definitivt att upptäcka att vattenmelon är mer fördelaktigt i detta ämne.

11. Järnrik mat:

Fördelarna med vattenmelon kan inte sättas ihop eftersom de är många. Denna speciella fördel är en av de bästa. Vattenmelonfröns fördelar inkluderar också innehållet av järn som är ett av de mineraler som ofta krävs av vår kropp. Från och med nu spotta inte ut fröna, håll dem åt sidan och lägg dem i ugnen för att göra något utsökt av dessa frön. Innehållet i bra mängder järn i fröna gör vattenmelonen till en av de mest sålda och mest konsumerade frukterna någonsin.

12. Främjar hälsosamma fetter:

Enligt rapporten om exakt identifiering av fördelarna med att äta vattenmelonfrön har det visat sig att denna frukt har massor av fördelar inklusive mättat fett (cirka 20%). Enligt experter kan en kopp vattenmelonfrön ge kroppen bra mängder fett som faktiskt är bra för kroppen. Fröna innehåller också omega-6 fettsyror som också krävs för att bibehålla god hälsa.

13. Sänker blodtrycket:

Vattenmelonfrön innehåller omega-3-fettsyror, zink, magnesium och koppar, vilket hjälper till att minska högt blodtryck. Lägg till vattenmelonfrön i din dagliga rutin, kan kontrollera blodtrycksnivåerna i din kropp.

Vattenmelonfröfördelar för hud:

Här fick vi de två bästa fördelarna med vattenmelonfrön för huden. Låt oss ta en titt på dem.

14. Återfuktar huden:

Fettsyrorna i vattenmelonfröna är en perfekt användning för mjuk, smidig och återfuktad hud. Det ger också fasthet och förhindrar hudsjukdomar och akne problem. Sammantaget bibehåller den hudens goda hälsa med applicering och konsumtion.

15. Förhindrar igensättning av hudens porer:

Vattenmelon är i grunden en lätt frukt och kan användas för behandling av hudporer. Extrakten av vattenmelonfrön har en förening som har visat sig vara fördelaktig för behandling av hudstoppningsprocessen. Förutom att få huden att se yngre ut, ger den huden en naturlig glöd som beundras av många kvinnor. Detta är anledningen till att ett antal ansiktstvättsprodukter kommer med vattenmelonfröextrakt.

Vattenmelonfröfördelar för hår:

Här fick vi de tre bästa fördelarna med vattenmelonfrön för hår. Låt oss ta en titt på dem.

16. Håller håret svart och glänsande:

Koppar är ett av de mineraler som finns i vattenmelonfrön som stimulerar produktionen av melanin i kroppen som är ansvarig för att ge håret färg. Det ger också färgen till huden.

17. Förhindrar hårbrott:

De essentiella fettsyrorna i vattenmelonfröolja hjälper till att ge näring åt hårstråna djupt. Detta säkerställer att håret hålls ordentligt och gör att hårstrån hålls på avstånd. Man kan alltid blanda oljan med bärolja och massera i hårbotten en gång i veckan.

18. Ger håret essentiella fettsyror:

Enligt många studier har man sett att vattenmelon ger håret ett antal fettsyror som faktiskt är extremt fördelaktiga för att hålla håret friskt. Det kan hålla håret återfuktat och förhindra alltför stora hårfallsproblem. Detta är en av de bästa fördelarna med vattenmelonfrön. Det är en av de främsta anledningarna till att många hårprodukter, särskilt schampon, dricker vattenmelonfröextrakten.

Vattenmelonfrön har otroliga hälsofördelar. De är källor till viktiga mineraler och vitaminer som är nödvändiga för en frisk kropp, slät hud och glänsande, svart hår. Grodda vattenmelonfrön kan göras hemma genom att extrahera dem från frukten, torka dem i solen och skala dem. Dessa kan lätt rostas utan olja och kan smaksättas med salt och kryddor. Nästa gång du äter en vattenmelonfrukt, påminn dig själv om att inte spotta ut de supergoda vattenmelonfröna. Spara dem i en skål och gör ett gott mellanmål för dig och din familj. För lat för att göra dem hemma, du kan köpa köpta ekologiska vattenmelonfrön. Håll dig frisk och äta gott med vattenmelonfrön!