Gå till vilken restaurang som helst och du hittar ett par salt- och pepparskakor på bordet. Inget smakrikt kök kan göra sig av med svartpeppar. Även kallad Kali Mirch på hindi, svartpeppar är en av de högst använda kryddorna i världen. Den odlas i tropiska länder, särskilt den södra delen av Indien. Svartpeppar är kända för sin värme och starka smak. De används ofta i matlagning och även i traditionella Ayurveda -läkemedel. Dessa små svarta frön är fyllda med näring och erbjuder många hälsofördelar. Låt oss lära oss mer om näringsfakta och hälsofördelar med svartpeppar.

Fördelar med svartpeppar för hud, hår & amp; Hälsa

Vad är svartpeppar?

Svartpeppar är torkade frukter av pepparkornsträdet. Det vetenskapliga namnet på svartpeppar är Piper Nigrum. De odlas på vinstockar i fuktigt klimat. Rå paprika är grön i färgen, som är mildare i smaken jämfört med bären som blir svarta efter att ha plockat dem från vinstocken och torkat dem. Pepparkornens skarphet kommer från en kemisk förening som heter Pepperdine, som finns i den vita mitten av bären.

Typer av svartpeppar:

Svartpeppar finns i tre kategorier:

 • Svart
 • Vit
 • Röd

Medan du redan är bekant med de svarta pepparkornen, är vitpeppar viktiga svarta paprika med skalet borttaget. De är mindre potenta i smak och används i sallader och soppor. Röd paprika är den starkaste av alla pepparsorter och bildas genom att lämna bären på vinstockarna länge för att bli röda. De är också ganska dyra och används främst i indiska och kinesiska rätter.

Är svartpeppar bra för hälsan?

Svartpeppar är ett populärt hushållsmedel för att bota vanliga förkylningar, hosta, feber, smärtor och matsmältningsproblem. De är laddade med vitamin C och vitamin A som kan bota många infektioner och till och med stärka vårt immunförsvar. Att använda svart paprika regelbundet kan minska risken för många cancerformer. Det är inte allt! Svartpeppar kan hjälpa till att gå ner i vikt lätt. Läs vidare för att veta många fler överraskande fördelar med Kali Mirch.

Svartpeppar näring:

Här är näringsuppdelningen av svartpeppar per 100 gram portion:

 • Totala kalorier: 351
 • Totalt fett: 3,3 g
 • Kolhydrater: 64 g
 • Kalium: 37 % DV
 • Kostfiber: 25 g
 • Vitamin A: 10 %
 • Kalcium: 44 %
 • Järn: 53 %
 • Vitamin B6: 15 %
 • Magnesium: 42 %

Fördelar med svartpeppar för hud, hår & Hälsa:

Här fick vi 19 bästa fördelar med svartpeppar för hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

svartpeppar använder

Fördelar med svartpeppar för hud:

Här fick vi de två bästa kali mirch -fördelarna för huden. Låt oss ta en titt på dem.

1. Bekämpar rynkor:

Kvinnor är vanligtvis oroade över åldrande linjer och rynkor som uppträder på huden från början av trettiotalet. De är en fara. För att bli av med detta problem måste du använda svartpeppar. De har en hög mängd antioxidanter som minskar symtomen på åldrande som linjer och fläckar.

Istället för att spendera mycket pengar på dyra krämer föreslår vi att du använder lite svartpeppar. Detta kommer att föryngra din hud och visa drastiska resultat på din hud. Effekten av svartpeppar mot akne är också bevisad när den appliceras som ansiktsmasker.

2. Exfoliering av död hud:

Du kan också använda svartpeppar för peeling. De kommer att ta bort alla döda celler från din hud och göra den uppfriskande och glödande. Det kommer också att främja blodcirkulationen och ge mer syre och näringsämnen till din hud.

Du kommer att känna dig fräsch och återfuktad hela tiden på grund av detta vad denna fantastiska och friska naturliga krydda kan göra med dig. Det har också använts i flera exfolierande skönhetsprodukter på grund av detta. Så om du vill ha en klar, mjuk och smidig hy föreslår vi att du får tag på svartpeppar.

Black Pepper hälsofördelar:

Här anslöt vi de 14 bästa användarna av svartpeppar och hälsofördelar. Låt oss ta en titt på dem.

3. Främjar viktminskning:

Ett bra sätt att gå ner i vikt är genom att införliva lite svartpeppar i din kost. Du kan lägga till dem i dina rätter eller leta upp några hemlagade lösningar på internet. Du kommer säkert att få bra resultat. Det bästa sättet att använda svartpeppar för viktminskning är att lägga till ett glas fullt med ljummet vatten och dricka ner det tidigt på morgonen. Du kan också lägga till lite honung för att undertrycka den starka smaken. Se till att du inte tillsätter för mycket peppar. En halv matsked är mer än tillräckligt.

4. Tandhälsa:

En annan viktig fördel som du kan dra av svartpeppar är tandhälsan. Du kommer säkert att få bättre och friskare tänder på grund av detta. Denna ingrediens har också använts i flera typer av tandkräm och andra produkter. Du kommer att ha starkare tänder och aldrig känna att du hittar problemet med att lukta eller stinkande tänder. Om du har tandförfall och vill snabbt lindra tandvärk, skulle vi definitivt föreslå att du använder peppar varje dag. Du kommer säkert att få bra resultat med tiden.

5. Antidepressiv:

Enligt forskning fungerar peppar som ett mycket bra antidepressivt medel. De främjar bättre sömn på natten och håller ditt sinne lugnt och lugnt. Om du är en av dem som är oroliga och stressade ofta kan du definitivt använda svartpeppar. Det stimulerar nervsystemet och förbättrar din kognitiva kapacitet.

Du kommer att kunna utföra dina dagliga aktiviteter utan att känna dig stressad. Detta är en av de främsta anledningarna till att läkare har rekommenderat oss att använda svartpeppar under matlagningen. Du kommer att dra mycket nytta av detta.

6. Gör smaskiga recept:

Du kan också göra smaskiga och välsmakande recept med hjälp av svartpeppar. Detta går mycket bra med nästan varje maträtt, förutom desserter förstås. De passar utmärkt till sallader och fruktchattar och kan även användas till kebab och biffar. De flesta indiska rätter kräver peppar. Eftersom de gör dina rätter goda och smakrika bör du använda svartpeppar. De är något du måste ha i ditt kök.

7. Hosta och kyla:

Svartpeppar mot hosta och kyla är en av de populära huskurerna. Dessa små frön är bra för att behandla andningsbesvär och lindrar också trängsel. Enligt forskare kan de också förebygga cancer, särskilt hudcancer. Så nästa gång du är förkyld kan du använda lite svartpeppar innan det blir värre.

8. Bra för magrelaterade problem:

Svartpeppar ökar utsöndringen av saltsyra i magen, vilket hjälper till att matsmältas ordentligt. Daglig konsumtion av svartpeppar hjälper till att förhindra bildandet av tarmgas och till och med främjar urinering och svettning, vilket underlättar att avlägsna toxiner från människokroppen naturligt.

Svartpeppar hjälper till att avlägsna gas från kroppen eftersom den är karminerande, och den tvingar ut gasen från kroppen på ett hälsosamt sätt. Det är nedåtgående rörelse snarare än uppåt vilket är ett farligt sätt eftersom det kan anstränga det övre bröstet och vitala organ. Den förbrukar till och med stoppar den fortsatta gasbildningen i kroppen.

9. Bekämpar infektioner:

Genom att använda svartpeppar kan människokroppen utveckla motståndskraft mot infektioner och insektsbett. Om du lägger till svartpeppar i din kost hjälper det att hålla dina artärer rena genom att skrapa bort överskott av kolesterol från väggarna, vilket minskar risken för hjärtinfarkt och stroke och ger ett hälsosamt liv. Nu kan du hålla dig frisk genom att bara inkludera svartpeppar i din kostplan.

10. Förhindrar tillväxt av cancerceller:

Piperinen i svartpeppar är ansvarig som förhindrar cancerceller att växa och blir överkraftig om den konsumeras med gurkmeja. Den svarta skönhetskryddan innehåller vitaminer som vitamin A & C, flavonoider, karotener och antioxidanter som hjälper till att avlägsna alla fria radikaler från kroppen och förhindra den från cancer och andra sjukdomar. Det bästa sättet att äta svartpeppar och att dra maximal nytta är att konsumera den färsk och inte tillagad med mat.

11. Hjälper till att aktivera hjärnceller:

Kryddor som finns i svartpeppar fungerar som en naturlig hjärntonik och aktiverar hjärncellerna. Du kan förbereda läkemedlet hemma genom att ta några Brahmi -blad och grunt steka i ghee eller smör. Tillsätt lite svartpeppar och socker till det. Genom intag av denna blandning aktiverar den hjärnan och den fungerar till och med som en välsignelse för bättre syn också.

12. botar artrit:

Förekomsten av Piperine i svartpeppar är mycket fördelaktigt för behandling av artritproblem eftersom det har antiinflammatoriska och anti-artritiska egenskaper. Dessutom hjälper denna fantastiska krydda till en korrekt cirkulation av blod som verkligen minskar ledvärk som uppstår på grund av felaktig blodcirkulation.

13. Förbättrad metabolism:

Nu kommer vi till den slutliga fördelen med svartpeppar. Detta kallas metabolism. Ja, om du använder svartpeppar kommer din ämnesomsättning att öka och du kommer att kunna smälta maten snabbare. Inte bara det, du kommer att kunna bränna kalorier och tappa kroppsfett. Faktum är att det bara inte ökar ämnesomsättningen utan till och med dämpar suget eller suget efter mer mat. Det hjälper till att begränsa vårt sug. Svartpeppar innehåller capsaicin, en förening som aktiverar kroppens smärtreceptorer, vilket ökar blodcirkulationen och ämnesomsättningen.

14. Sänker blodtrycket:

Om du är en högt blodtryckspatient kommer du sannolikt att dra nytta av svartpeppar. En förening som kallas Piperine, som finns i svartpeppar, har visat sig sänka blodtrycksnivåerna avsevärt. Att ta måttliga mängder svartpeppar tillsammans med din medicinering kan skydda ditt hjärta mot högt blodtryck, vilket är en av de stora fördelarna med svartpeppar.

15. Förbättrar manlig fertilitet:

Studier visar att svartpeppar kan öka testosteronnivån i kroppen, vilket är ett könshormon hos män. Det förbättrar också kvaliteten på spermier hos män och ökar dess koncentration. Att använda svartpeppar rekommenderas för de män med låg libido för att förbättra deras sexuella prestanda. Detta är en av de bästa fördelarna med svartpeppar för män.

16. Behandlar diabetes:

En av de huvudsakliga användningarna av svartpeppar för kroppen är en minskning av blodsockernivån. Det är därför många diabetespatienter rekommenderas att byta till svartpeppar. Oljorna i svartpeppar kan producera många enzymer för att bryta ner stärkelsen i maten till glukos. Genom att fördröja glukosabsorberingen reglerar svartpeppar sockernivåerna.

Svartpeppar fördelar för hår:

Här fick vi de tre bästa användarna av svartpeppar för hår. Låt oss ta en titt på dem.

svartpeppar hälsofördelar

17. Behandlar mjäll:

Svartpeppar är inte bara för din hälsa och hud, utan också för ditt hår. Om du har en torr, kliande och flagnande hårbotten, föreslår vi att du använder lite svartpeppar. De är en bra ingrediens du kan använda för att bekämpa detta mjällproblem.

Hur man ansöker:

 • Ta lite svartpeppar och lägg den i en skål full av sur ostmassa.
 • Blanda det väl och applicera över hela håret.
 • Håll det på det sättet under de närmaste tjugo minuterna.
 • Skölj noggrant med kallt vatten. Du behöver inte använda schampo alls för detta.
 • Använd inte för mycket svartpeppar annars bränner hårbotten.

18. Revitalisering av hår:

Du kan också återuppliva ditt hår med svartpeppar.

Hur man ansöker:

 • Ta lite svartpeppar tillsammans med citronfrön. Applicera detta över hela hårbotten.
 • Detta kommer säkert att återuppliva ditt hår och hålla det mjukt, glänsande och vackert.
 • Du måste hålla denna blandning över håret i cirka 15 till 20 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.
 • Du kommer att bli förvånad över vad denna fantastiska hemlagade botemedel kan göra för ditt hår och hårbotten.

19. Hjälper hårväxt på skallig hårbotten:

Svartpeppar stimulerar hårsäckarna och orsakar hårväxt.

Hur man ansöker:

 • Ta en fjärdedel kopp malda pepparkorn, en halv kopp olivolja och en glasburk med lock.
 • Blanda alla de två ingredienserna till en jämn blandning och häll i glasburkarna och förslut burken ordentligt i minst två veckor.
 • Tappa sedan av oljan med hjälp av sil och applicera oljan på hårets rötter.
 • Täck det med en plastlock och en varm handduk i cirka 30 minuter och efter det var blandningen ur ditt hår helt.
 • Upprepad användning av detta skulle möjliggöra hårväxt i hårbotten och håret i hårbotten skulle fyllas med hårstrån.

Svartpeppar biverkningar:

Svartpeppar är ganska varm i smaken och måste tas i begränsade mängder. Att konsumera svartpeppar i överskott eller applicera det direkt på huden kan leda till vissa biverkningar. Kolla in några av de främsta nackdelarna med svartpeppar.

 • Brännande känsla.
 • Illamående.
 • Magsjukdomar.
 • Sår.
 • Aciditet.
 • Missfall hos gravida kvinnor.
 • Matstrupscancer.
 • Sänkt blodtrycksnivåer för högt blodtryckspatienter.

Vi hoppas att dessa 19 hälsofördelar med svartpeppar har hjälpt dig att förstå vikten av denna fantastiska krydda! Att ha en nypa svartpepparpulver dagligen kan skydda din familj mot många mikrober och göra dig resistent mot dem. Dessa kan vara små att titta på men är kanske när det gäller deras fördelar för hälsan. Vad väntar du på? Smyga in lite svartpeppar i dina curryrätter och sallader för att njuta av “King Of Spices” godhet!