Datum är ett av de snabbaste och bästa sätten att få lite energi på språng. Dessa näringsrika frukter är kända för sitt höga järninnehåll, tillsammans med andra viktiga vitaminer och mineraler. Date Juice (Khajoor Juice) är en annan populär form av konsumtion av dadlar förutom den populärt konsumerade versionen av att äta färska och torra dadlar. Denna otroligt läckra och sötsmakande juice framställs av naturliga dadlar och finns i förpackade former. Dates juice är en naturlig hälsotonic för både barn och vuxna. Låt oss få veta mer om de bästa dadelsaftfördelarna och dess biverkningar.

Bästa datum Juice fördelar för hud, hår & amp; Hälsa

Vad är datum Juice?

Datesjuice eller Khajoor-juice görs genom att blanda förblötade dadlar med vatten eller mjölk. Eftersom det innehåller mycket naturligt socker är Dates juice ganska söt i smaken. Det konsumeras som sirap i små medicinska mängder eller tillsätts i desserter och smoothies. Dates juice erbjuds av många märken på marknaden.

Är dadelsaft bra för hälsan?

Datesjuice är laddad med naturens godhet. Det är ganska rikt på järn, folat, kalcium, magnesium, fosfor, zink och andra viktiga vitaminer som B1, B2, B3 och C. Om du dricker dadelsaft regelbundet kan du undvika användning av konstgjorda vitamintillskott. Förutom att hjälpa till med benhälsan är dadelsaft ett elixir för anemiska patienter.

Datum Juice Nutrition Facts:

Här är näringsuppdelningen av 1 msk dadelsaft:

 • Totala kalorier: 59
 • Fett: 0,1 g
 • Totalt kolhydrater: 16 g
 • Kalium: 138 mg
 • Kostfiber: 1,7 g
 • Sockerarter: 13 g
 • Natrium: 0,4 mg
 • Protein: 0,5 g
 • Kalcium: 1 %
 • Järn: 1 %

Hur man gör dadlar juice hemma?

Nu när du har förstått vikten av dadelsaft, låt oss ta en titt på datumfruktreceptet. Dates juice recept finns i två versioner – med mjölk och vatten.

Dates Juice With Milk:

Ingredienser:

 • Datum – 1/2 kopp
 • Mjölk – 2 koppar

Bearbeta:

 • Blötlägg dadlar i vatten i en timme för att mjukna dem.
 • Ta bort frön och hacka dem grovt.
 • Tillsätt dadlar och mjölk i en mixer.
 • Blanda noggrant tills den är slät.
 • Överför till ett högt glas och njut av denna fantastiska drink.

Dates Juice With Water:

Detta är ett populärt sätt att göra dadelsaft för spädbarn:

Ingredienser:

 • Datum – 1 kopp
 • Vatten – efter behov

Bearbeta:

 • Blanda blötläggda dadlar med vatten för att göra en saft med tjock konsistens.
 • Servera det omedelbart.

Hur mycket dadelsaft kan jag ta per dag?

Dates juice är en underbar hälsodryck som kan avnjutas varje dag. Men de höga mängderna naturliga sockerarter som fruktos, glukos och sackaros gör det olämpligt för diabetespatienter. Dessutom rekommenderas patienter före diabetes och personer med diabetes i familjen att inte ta mer än ½ kopp per dag. Friska individer kan konsumera cirka en kopp dadelsaft med mjölk eller vatten.

Fantastiska datum Juice hälsofördelar:

Låt oss ta en titt på några av Amazing Dates Juice Benefits (Khajoor Juice Benefits) för din hälsa, hår och hud. Låt oss ta en titt på dem.

1. Ger naturlig lyster i huden:

Enligt yrkesverksamma kommer att ta lite dadelsaft dagligen garantera en glödande hud som du kan stoltsera med. Som en bra källa till vitamin C och D förbättrar dadelsaft kvaliteten på din hud och ökar dess elasticitet. Det hjälper till att minska tecken på åldrande och främjar en naturlig glöd inifrån.

2. Gör huden mjuk och blank:

Genom att öka nivåerna av trombocyter i blodet säkerställer dadelsaft att rätt näring ges till hudcellerna. Det är enkelt och enkelt att förbereda och med denna utsökta saft varje dag ser du till att huden förblir mjuk och smidig. De extra fördelarna med dadelsaft för huden är att det kan bromsa produktionen av melanin i huden och därigenom förhindrar effekterna av solbränna.

3. Främjar bra hårväxt:

Fördelarna med dadelsaft för hår är många. Tjock och mjuk konsistens för hår är en av fördelarna du får i handen genom att konsumera dadelsaft regelbundet. Det ger alla de näringsämnen som hårsäckarna behöver för att fungera korrekt och ger dig voluminöst hår med omedelbar mjukhet. De höga mängderna järn och folat i saften kan stärka hårsäckarna inifrån och minska håravfallet.

4. Kan stimulera naturligt arbete:

För väntande mödrar som hoppas få en normal leverans av bukten har dadelsaft ganska många fördelar. Att ha dadelsaft under den sista månaden av graviditeten hjälper till att dra ihop livmodermusklerna. Datumen har några enzymer som har samma funktioner som oxytocin hos kvinnor.

5. Hjälper till att förebygga dödliga cancerformer:

Det finns antioxidanter i dadelsaft som hjälper till att förstöra de fria radikaler som orsakar skador på cellerna och leder till cancer. Detta hjälper till att förebygga sjukdomen korrekt. Det är en av de perfekta dryckerna som är hälsosamma och passar både barn och vuxna. Det är därför dadelsaft är bra för hälsan.

6. Hjälpmedel i viktökning:

De höga halterna av socker och kolhydrater gör dadelsaft till ett perfekt alternativ för dem som vill gå upp i vikt. Det är ett naturligt botemedel mot viktökning hos underviktiga. Tillsammans med att hjälpa dig att gå upp i vikt kan dadelsaft också göra dig frisk med sina otroliga näringsfördelar.

7. För släta tarmrörelser:

Det finns laxerande egenskaper i dadelsaft, vilket gör det till ett perfekt alternativ för att reglera tarmrörelser och göra det lättare att passera avföringen. Ett glas färsk dadelsaft varje dag säkerställer att du har ett fullständigt säkert botemedel mot förstoppning. Det gör det på grund av de höga mängder fiber i drycken.

8. Sänker dåligt kolesterol eller LDL:

LDL var också känt som dåligt kolesterol är en av de främsta orsakerna till hjärtproblem och för attacker och stroke. Datesjuice är ett av de bästa sätten att minska LDL i kroppen genom kostfiberinnehållet i drycken. Det hjälper till att hålla kroppen och hjärtat friska och kolesterol borta.

9. Stärker ben och tänder:

Kalcium, koppar, mangan och magnesium är några av de mineraler som finns i dadelsaft i stora mängder. Detta hjälper till att hålla benet såväl som tänderna starka och fria från problem. Det ger också en fördel genom att öka antalet röda blodkroppar i kroppen. Det är säkert en fördel som du skulle vilja ha för dina ben och tänder.

Förvånad över de underbara datumfördelarna med juice? Datesjuice är ett hälsosamt sätt att införliva sötma i din dagliga kost. Det kan helt eliminera behovet av att använda vitt socker, vilket är ganska skadligt för din hälsa. Förutom att njuta av det som en dryck kan dadelsaft också användas för att göra smaskiga desserter och kakor. Allt du behöver är en handfull dadlar, lite mjölk eller vatten och en bra mixer för att njuta av ett hälsosamt liv!