Aloe vera har använts i många århundraden på grund av dess otroliga medicinska egenskaper. Denna “odödlighetens växt” erbjuder gott om hälsofördelar för hud, hår och hälsa. Aloe vera har visat sig vara en växlare inom forskning mot cancerbehandling. Medan traditionellt används aloe vera för att läka mindre problem hos cancerpatienter som sår, torr hud, kliande hårbotten, brännande känsla etc. har intensiv forskning visat att Aloe vera kan användas för att hantera cancer själv. Aloe vera för cancerbehandling är de mest undersökta ämnena inom medicin. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss om behandling av Aloe vera-cancer och hur denna naturens förundran kan hjälpa många patienter att få tillbaka självförtroendet.

Vad är Aloe?

Aloe kommer ursprungligen från Västafrika men är nu en vanlig växt som finns i många länder. Den vanligaste aloe -arten är aloe vera; aloe vera-blad är färska och lite kaktusliknande. De innehåller ett tydligt geliknande material i dem som människor använder för att bota hälsa, hud och hårproblem. På grund av dess lugnande egenskaper används den som ingrediens i många kosmetiska produkter idag.

Aloe Vera för cancerbehandling

Varför använder vi Aloe?

Aloe vera används mest för hudsjukdomar och hudproblem. Men ett chockerande faktum är att vissa människor med cancer använder aloe vera för att hjälpa till att läka och lindra deras brännskador orsakade av deras strålbehandling, även specialistsjuksköterskor, strålterapiläkare och radiografer rekommenderar också användning.

Hur man använder Aloe?

Aloe vera används genom att klämma direkt från plantens löv och det kan läggas rakt på huden för att hjälpa och läka mindre snitt, repor och brännskador. Du kan också plantera en aloe -växt hos dig och använda den.

Du kan få andra aloe -produkter från marknader som aloe -ansiktsrengöring, schampo och gel också! Eller några medicinska eller hälsorelaterade produkter som du kan ta som aloe latex och aloejuice som vätska eller kapslar från hälsokostaffärer eller kemister, för att behandla förstoppning. Aloe innehåller många olika kemikalier och föreningar.

Varför människor med cancer använder Aloe Vera?

Aloe är en naturlig ört för huden, och som cancerpatient är det en bra behandling för dig eftersom cancer har olika biverkningar, flera försök har tittat på att använda aloe vera gel direkt på huden för att förhindra och minska hudreaktioner från strålbehandling.

Aloe vera hjälper till att minska intensiteten i hudreaktionen på grund av de intensiva strålbehandlingarna och forskarna har också tyckt att det är en hjälpsam behandling. En gång använde patienterna aloe vera lotion på ena halvan av strålbehandlingsområdet och ingenting på den andra halvan. Resultatet visade sig att den del där de använde aloe vera var mycket bättre och botad än den andra delen.

Använd aloe vera gel används också för att förhindra ömhet i munnen (mucositis) hos personer som behandlas för cancer. Du måste använda aloe vera eftersom det verkligen är till stor hjälp för att bota munallergier också. Aloe vera mjukar upp huden runt sår och förhindrar torrhet när de läker.

Forskning om Aloe Vera för cancerbehandling:

Aloe vera kan balansera immunsystemet eller till och med behandla och bota cancer, extrakt från aloe kan vara till hjälp för att stärka immunsystemet för att attackera cancerceller. Kolla in hur aloe vera kan bota cancer genom olika studier och forskning:

Laboratoriestudier:

En sådan studie visade att ett aloe-extrakt som kallas aloe-emodin kan blockera tillväxten av cancer i huvud och hals i provrör.

  • Aloe Vera för förebyggande av cancer: Emodin kan också stoppa levercancerceller som växer i provrör. Därför är aloe vera en stor ört som blockerar uppkomsten av cancerceller i kroppen
  • Aloe vera mot cancer: Det är också bevisat att Acemannan, ett ämne extraherat från aloe vera blad kan stimulera musens immunceller att producera cytokiner, som är cancer-dödande kemikalier
  • Aloe vera för cancerfördelar: Några av kemikalierna som finns i aloe kan ha användbara effekter på immunsystemet och kan krympa vissa cancerformer. Två studier publicerades 2010 och undersökte effekterna av aloe på hudcancer hos möss.

Första behandlingstest – Aloe Vera för cancerbehandling:

  • Det har testats att vissa patienter hade intag av aloe vera tillsammans med kemoterapi för personer med lungcancer, tarmcancer eller magcancer som hade spridit sig och tog aloe arborescens som vätska 3 gånger om dagen under standard kemoterapibehandling.
  • Resultatet var att cancer kontrollerades eller krympt under en tid hos 67% av patienterna som hade kombinerat behandling med aloe och kemoterapi och hos 50% av patienterna som hade ensam kemoterapi.
  • Därför bevisades det att patienter som tog aloe vera hade en bättre livskvalitet och att de hade färre biverkningar av kemoterapi som domningar i fingrar och trötthet.

Hur man använder Aloe Vera för cancer?

Cancerpatienter lider av många hälsoproblem relaterade till hud, hår, matsmältning etc. Nedan följer några sätt att använda Aloe Vera för cancerbehandling:

  • Aloe -gelén kan användas för att läka och ge lindring från brännskador och skärsår.
  • Att applicera det lokalt kan återfukta hud och hårbotten för att förhindra klåda och flingor.
  • Om han lider av förstoppning kan personen konsumera aloe vera juice i rekommenderade mängder.
  • Koncentrerad aloe vera som kallas T-UP rekommenderas ofta som en alternativ cancerterapi som injiceras i en tumör. Detta måste dock endast göras på läkares råd och anses vara olagligt i vissa länder.

Är det säkert att injicera Aloe Vera för cancerbehandling?

Medan kliniska studier pågår för att väga de potentiella fördelarna med aloe vera för cancerbehandling, rekommenderas det inte att injicera aloe vera i patienten. Många fall rapporterades där aloe vera -injektioner visade sig vara dödliga. Därför anses det olagligt att rekommendera eller ta aloe vera -injektioner för att bota cancer.

Läkares recept – ett måste innan du använder Aloe Vera!

Inga behandlingar bör göras utan läkares råd. Särskilt när det gäller cancer kan egenbehandling visa sig vara dödlig. Aloe vera får aldrig användas lokalt eller internt utan din läkares samtycke. Aloe vera har många potentiella biverkningar som kan utgöra allvarliga hälsorisker och kan till och med visa sig vara dödliga.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att förstå varför och hur denna ödmjuka växt anses vara för behandling av en sådan farlig sjukdom. Med cancer som sprider sig alltför högt är det fula tentakler på mänskligheten, timmars behov är att förebygga och behandla cancer.

Medan konventionella cancerbehandlingar som kirurgi och kemoterapi bidrar till framgång i vissa fall, slutar i de flesta fall patientens liv redan innan de inser. Med den nya studien om fördelarna med Aloe vera för behandling av cancer, finns det en ny stråle av hopp hos cancerpatienter om att kunna korsa denna farliga bro för alltid!