När du hör ordet rosenvatten kan du tänka på doften, den lugna och lugnande känslan. Men oavsett om det är på grund av konstant stirra på en datorskärm eller brist på sömn, är våra ögon trötta. Bomullskuddar doppade i kallt rosenvatten för dina ögon är allt du behöver för att förvisa svullnaden under ögonen och de mörka ringarna. Oavsett ditt ögonproblem kan rosenvatten ge en lösning.

Även om vanligt rosenvatten är säkert att använda runt ögonen, är det inte säkert att använda det i ögonen. Läs mer om fördelarna och effektiviteten med Rosewater för dina ögon.

Fördelar med rosvatten för ögon

Fördelar med rosenvatten för ögon:

En persisk forskare uppfann rosvatten för århundraden sedan. Användningsområdena är inte bara begränsade till skönhetsindustrin – Rosewater ger, när det används på rätt sätt, lindring från många ögonproblem. Låt oss gå igenom den här artikeln för att veta mer om Rosewaters fördelaktiga effekter på ögonen.

1. Minskar utseendet på mörka cirklar:

Rosewater är känt för sin doft och lugnande egenskaper. Men det har också hudljuskvaliteter som minskar utseendet på mörka ringar och föryngrar huden runt dina ögon. Så snälla håll inte tillbaka och applicera Rosewater runt dina trötta och tråkiga ögon för att lysa upp dem.

Ingredienser:

 1. Två msk kall mjölk.
 2. Två msk kallt rosenvatten.
 3. Bommulsbollar.

Ansökan:

 • Blanda ingredienserna i en liten skål och blanda noggrant.
 • Doppa bomullstussarna i vätskan och applicera vätskan runt ögonen.
 • Låt det stanna i cirka 20 minuter och skölj ansiktet med kallt vatten.
 • Använd detta medel dagligen för effektiva resultat.

2. Tar bort dammet:

Det finns många gånger när vi fastnar med damm i ögonen, och ibland fungerar inte bara vatten för att ta bort det. Att lägga till några droppar rosenvatten i ögonen innan du går och lägger dig är dock tricket. Dammpartikeln kommer snabbt ut när du trycker på ögonen efter att du har satt rosenvattendropparna.

Varning: Det rekommenderas att konsultera din läkare innan du lägger rosenvatten i ögonen, och det rekommenderas att inte använda rosenvatten som finns i handeln.

3. Lindrar ögonirritation:

Brännande känslor och irritation i ögonen kan inte bara vara irriterande utan också smärtsamt att hantera. Rosewater hjälper också till att minska irritationen och smärtan i samband med det. Allt du behöver göra är att tillsätta några droppar rosenvatten och blunda i cirka 5 till 10 minuter, så ser du skillnaden.

Varning: Det rekommenderas att konsultera din läkare innan du lägger rosenvatten i ögonen, och det rekommenderas att inte använda rosenvatten som finns i handeln.

4. Konjunktivit (rosa ögon):

Konjunktiva är ett transparent membran som täcker ögonlocken och täcker den vita delen av ögongloben, och konjunktivit eller rosa öga är en inflammation i detta membran. När det finns inflammation i de små blodkärlen i konjunktiva orsakar det detta ögontillstånd med en rödaktig färg. De antiinflammatoriska egenskaperna hos rosenvatten hjälper till att lindra symtomen på konjunktivit.

5. Konjunktival xeros (torra ögon):

När A -vitamin är bristfälligt i din kropp kan det orsaka ett tillstånd som kallas konjunktival xeros, vilket är torrhet i ögonmembranen. Med hjälp av Rosewater för att minska torrhet och irritation naturligt kan du korrigera bristen och förbättra symtomen effektivt.

6. Akut Dacryocystit:

Akut dacryocystit är en infektion i tårsäckarna som orsakar svullnad, rodnad och inflammation i ögonen. Rosewatters anti-infektionsegenskaper minskar inflammationen och hjälper till att lindra symptomen i samband med akut dacryocystit.

7. Degenerativa tillstånd (Pterygium eller Pinguecula):

Tillväxten på konjunktiva kallas pinguecula och pterygium. Pinguecula är en gul knöl som består av protein, fett och kalcium som vanligtvis utvecklas på ögats sida, mer nära näsan. Samtidigt är pterygium en köttig vävnadstillväxt som börjar smått och ökar i storlek och täcker hornhinnan. Båda förhållandena orsakas av exponering för damm och torra ögon.

Att använda Rosewater regelbundet minskar sannolikheten för att utveckla dessa tillstånd genom att rensa dammet från dina ögon och förhindra torra ögon.

8. grå starr:

Katarakt är ett tillstånd där det leder till suddig och nedsatt syn med gradvis grumling av ögonlinsen. Även om kirurgi är nödvändigt för att förbättra synen under detta tillstånd kan du bromsa utvecklingen av grå starr i de tidiga stadierna genom att följa några egenvårdsåtgärder.

Applicering av Rosewater regelbundet kan hjälpa till att förhindra att en grå starr bildas genom att minska den intraokulära inflammationen, som anses vara en av de möjliga orsakerna till en grå starr.

Biverkningar av rosvatten för ögon:

Alla ögonsjukdomar som nämns ovan är inte avsedda att använda rosenvatten som en exklusiv behandling. Det rekommenderas alltid att tala med din läkare för att inkludera rosenvatten i din behandling. Även om Rosewater anses vara naturligt finns det några biverkningar:

 • Om du är en första gång som använder Rosewater, gör ett plåstest på din hand och kontrollera om det finns allergiska reaktioner innan du applicerar dem nära dina ögon..
 • Vissa människor kan ha allergiska reaktioner som klåda, rodnad, brännande känsla.
 • Det är bättre att undvika att använda Rosewater runt ögonen om du är känslig för det.
 • Rådgör med din läkare om du utvecklar sveda, rodnad eller brännande när du applicerar rosenvatten i ögonen.

Sätt att använda rosvatten för ögon:

Vi presenterar några sätt du kan använda Rosewater för att hantera många ögonförhållanden effektivt. Låt oss gå igenom:

1. Använd som ögontvätt:

Du kan använda Rosewater som ansiktstvätt under din rengöringsrutin på morgonen och natten. Var noga med att följa produktens anvisningar noggrant.

2. Använd som ögondroppar:

Rosewater kan användas som ögondroppar med en droppmedicin när du har ögontorrhet, ögoninfektion eller ögoninflammation. Om du lägger till en eller två droppar rosenvatten i dina ögon tar du effektivt bort dammpartiklar.

Varning: Om du använder rosenvatten som ögondroppar, se till att konsultera en läkare. Det rekommenderas att inte använda vanligt rosenvatten för ögondroppar.

3. Med bomullsbollar:

Även om det inte finns några vetenskapliga belägg för att bevisa effektiviteten, tror många människor och använder rosenvatten för att minska mörka ringar och återuppliva sina trötta ögon.

Doppa en bomullstuss i rosenvattnet och lägg den över dina slutna ögon. Låt den stanna där i 15 till 20 minuter för effektiva resultat.

Rosewater är inget mirakel som ger omedelbara resultat. Men så länge inga skadliga tillsatser finns, är vanligt rosvatten säkert att använda för dina ögon och hud. Konsekvens är nyckeln för att varje botemedel ska fungera effektivt. Men det är inte säkert att använda vanligt rosvatten i ögonen och rådfråga en läkare innan du använder ögondroppar från rosewater.

Varning: Åsikterna som uttrycks i denna artikel är baserade på forskning och inte en ersättning för en professionell åsikt. Webbplatsen är inte ansvarig för äktheten av informationen om dess effekter på din kropp.

Vanliga frågor:

1. Är det säkert att använda rosenvatten i ögonen?

Sv: Det rekommenderas inte att använda vanligt rosvatten eftersom det kan orsaka skador, och det är inte det vanliga som finns på marknaden. Men forskare som utvecklar ögonläkemedel och ögondroppar extraherar rosenvatten, särskilt för detta ändamål.

2. Finns det fall av rosvattenallergier?

Sv: Det finns förekomst av rosvattenallergier, även om det är ganska sällsynt. Om du har problem med hudkänsligheten kan lokal applicering av rosenvatten orsaka brännande, stickande och rodnad på ytan. Det är alltid bäst att göra ett lapptest för att utesluta eventuella allergiska reaktioner.

3. Finns det rosolja i Rosewater?

Sv: Eftersom rosenblad innehåller rosenolja, kommer rosenvatten att ha en viss mängd av den oljan. Därför bestämmer destillationsprocessen för rosenblad mängden rosenolja som finns i rosenvatten som varierar mellan 10 och 50 procent.