Är du en grön tedrickare? Då bör du veta att grönt te spelar en stor roll för diabetes. Ja, grönt te sänker blodsockernivån. Befolkningen har konsumerat te i århundraden, liksom idag är det den andra främst accepterade drycken i världen (senare än vatten). Ett antal av detta rykte kan härröra från de många välkända fördelarna med grönt te, som räknar dess förmåga att stoppa cancer såväl som att mala psykisk hälsa. Men i den här artikeln diskuterar vi grönt te: s roll för diabetes.

Hur man använder grönt te för diabetes

Diabetes är en sjukdom som beskrivs av den otillräckliga utsöndringen av annars stötande insulinprestanda som hindrar korrekt absorption av glukos inuti vävnaderna och dessutom leder till hög uppmärksamhet hos blodsockret som slutligen måste utsöndras i urinen. Under en mångfacetterad biokemisk reaktion hjälper te – särskilt grönt te – att sensibilisera celler, därför är de friskare att metabolisera socker. Grönt te är överlägset för personer med diabetes eftersom det hjälper det metaboliska systemet att fungera friskare.

Fördelar med grönt te:

  • Tappa riskerna för att utveckla typ 2 -diabetes
  • Förbättra insulinkänsligheten
  • Behåll ett hälsosamt blodtryck
  • Förhindra blodproppar
  • Den minskande risken för stigande cancer
  • Minskad risk för hjärt -kärlsjukdom

Mekanism för grönt te för diabetes:

Så snart stärkelse konsumeras, behöver det enzymet amylas för att bryta ner det till enkla sockerarter som kan uppslukas i blodomloppet. Grönt te polyfenoler minskar amylas. En läsning visar att endast 1 kopp grönt te reserverade amylasverkan med 87%. Ytterligare en studie visar att borttagning av grönt te komprimerar den normala förhöjningen av glukos och insulin medan 50 gram stärkelse intogs.

Inverkan av grönt te för diabetes:

1. Grönt te är måttligt obearbetat och är två gånger så rik på antioxidanter som vitamin C. Det absorberar polyfenoler som forskare anser kan öka insulinaktiviteten. Dessutom minskar tillsatsen av mjölk i te den insulinsensibiliserande egenskapen hos te.

2. Diabetes är ett hälsotillstånd som vanligtvis klassificeras i typ 1 tillsammans med typ 2-diabetes. Om en person diagnostiseras med typ 1 -diabetes, skapar bukspottkörteln därefter ingen mycket liten mängd insulin.

3. Insulin är ett hormon som är nödvändigt för att sänka blodsockernivån, plus för att kontrollera cellens normala funktion. Inom typ 2 -diabetes kan cellerna i kroppen inte reagera på insulinet som bildas av bukspottkörteln. Extra på livsmedel för diabetes

4. Grönt te innehåller polysackarider som hjälper till att minska glukosnivåerna i blodet, dessutom har de antistrålnings- och anticanceregenskaper.

5. EKGC där i grönt te är till hjälp vid typ 2 -diabetes eftersom det hjälper till att fascinera glukosen i den nödvändiga mängden av kroppens celler.

6. Grönt är en av de bästa naturliga behandlingarna för typ 2 -diabetes eftersom det inte bara sänker sackarosnivåerna utan även katekinerna som finns i grönt te hjälper till att störa den naturliga glukosen i matsmältningskanalen.

7. Den livliga beståndsdelen av grönt te, som har utsatts för att bromsa tarmglukos plus lipidupptag, är en säker typ av flavonoid som kallas gallatkatekiner. Det mäts att antalet gallatkatekiner som är nödvändiga för att minska blodsockerkoncentrationen kan uppnås från en vanlig mängd grönt te.

8. Å andra sidan är mängden grönt te som önskas minska lipidupptag från tarmen överlägsen och har utsatts för att ha dåliga effekter hos människor. En gång i blodet kan gallatkatekiner verkligen öka insulinkonflikten, vilket är en deprimerande följd, särskilt hos feta såväl som diabetespatienter.

Grönt te för diabetes