Förkylning och hosta är ett så vanligt problem som har fått form av influensa! Många av oss får detta problem när säsongen ändras, eller om vi inte håller koll på kosten, ibland blir det väldigt svårt att vi blir slöa att utföra vårt rutinarbete och ibland blir det irriterande med en rinnande näsa. Vi försöker ta ånga, dricka varma drycker och ta olika mediciner mot förkylning, men det tar fortfarande mer än en vecka att få hälsan att bli normal igen!

Här är en snabb, enkel och billigaste hemmet för behandling av den vanliga förkylningen. Vitlök! Ja, vitlök är den som verkligen är till stor hjälp för att bota och förebygga förkylning, eftersom vitlök är känt för sin värme som det ger kroppen internt och har också många antioxidantegenskaper vilket gör det ännu mer speciellt.

Hur man använder vitlök för kyla & amp; Influensa 2 Bästa naturliga metoder

Vitlök är kraftfull för att förebygga och bota förkylning. Vitlök är full av antioxidanter, regelbunden konsumtion av vitlök kan gynna ditt immunförsvar. Om en förkylning smyger förbi kan du ha vitlökste. Du sitter och behöver brant hackad eller finhackad vitlök i varmt vatten i flera minuter, sedan sila och dricka det är det! Nästa timme försvinner din förkylning. Du kan lägga till lite honung eller ingefära för att förbättra smaken.

Vanligtvis föredrar vi lite rostad vitlök i vår italienska mat, men att ta några kryddnejlika kryddnejlika är en helt annan historia! Under förkylning och influensasäsong, eller mormor rekommenderar att du äter en sked råa, hackade vitlöksklyftor – eller till och med att gnaga direkt på en färsk kryddnejlika!

Som redan diskuterats är vitlök en kraftfull antioxidant med antimikrobiella, antivirala och antibiotiska egenskaper. För förkylning och influensa ger det också avsvällande och slemlösande effekter, men frågan uppstår att man inte kan äta det rått, vilka andra sätt kan man äta det på? Nedan följer hur vi kan konsumera det på olika sätt istället för att äta det rått.

Hur man använder vitlök vid kyla & Influensa:

Här fick vi två bästa naturläkemedel om hur man använder vitlök för förkylning och influensa. Låt oss ta en titt på dem.

1. Vitlök & Apelsinjuice:

  • Ta lite färsk vitlök
  • Tärna dem och skiva dem och skala sedan av skalet
  • Ta nu en sked vitlök i munnen och svälj den med apelsinjuice
  • detta är ett bra sätt att konsumera vitlök eftersom du inte behöver tugga det och bara svälja med juice
  • Det är att föredra att göra detta på natten, du skulle inte vilja förolämpa någon av doften under dagen, men viktigast av allt vill du se till att du låter detta botemedel verkligen fungera.
  • Den bästa tiden att göra detta är när du går direkt till sängs efter att du tagit vitlöken. Du kommer att märka att du kan känna dig lite feberrik.

No Swallow No Chew:

  • Försök inte denna metod på tom mage. Du behöver bara ta en bit av kryddnejlikan och suga på den i 15 minuter, så att juicerna kan göra sin magi mot smärta!

2. Vitlök & Citronvatten:

Du behöver bara:

  • 5-6 vitlöksklyftor
  • Varmvatten
  • En stor citron

Skala ner skalet på vitlöksklyftorna och skär det sedan i små bitar. Tillsätt detta i det varma vattnet och pressa citron till den här blandningen, låt vitlöken sitta i några minuter, sedan kan du också tillsätta lite riven ingefära och en sked honung för att ge dryck smak. Sila den nu och drick! Denna dryck är verkligen mycket effektiv eftersom den har alla de ämnen som ger dig värme och bekämpar kyla.

Slutligen är den råa vitlök verkligen ett underbart husmedel för att bekämpa förkylning och influensa. Försök att dricka eller tugga vitlök tidigt på morgonen eller innan du går till sängs eller vid båda tillfällena enligt kravet som verkligen hjälper dig.