Världen idag tar ett initiativ för att leva bland naturen och smälta in i sig själv. De frekventa Tropicana -annonserna, tvålarna och mineralvattnen har alla tidigare hävdat i sina annonser om hur en blandning med naturen och att ta skydd under de organiska naturresurserna definitivt skulle föra oss tillbaka till den tid då naturen var det enda sättet till överlevnad. Med moderniseringen har världen satt upp sig i ett uppdrag att hitta och klona alla naturliga föremål, så när det gäller fruktjuicer fermenterades de ursprungliga juicerna för att göra öl och vin medan det fanns konstgjorda färger och smaker som gav oss söta jordgubbsjuicer från en läskmaskin.

Idag i den här artikeln går vi igen all in med den naturliga aspekten intakt där vi försöker visa fördelarna med och göra av denna viktiga frukt som inte många har haft en chans att bekanta sig med. Det kallas päron och idag pratar vi om alla sätt päron i dess saftform kan gynna oss i vår dagliga hälso- och skönhetsvård. Men innan vi börjar med fördelarna är det viktigt att vi vet hur man gör päronsaft av färska päron.

Hur man gör päronsaft och dess fördelar

Vad är en päronfrukt?

Päronfrukt kallas också Nashpati och är en av de äldsta odlade frukterna i världen. Den växer i tempererat klimat och är känt för sin goda fiberrikhet och lågt kaloriinnehåll. De är hypoallergiska och att äta dem regelbundet kan stärka vårt immunförsvar.

Näringsvärde av päron:

Varje medelstor päronfrukt ger

 • 24% av kostfiber
 • 10% C -vitamin
 • 10% K -vitamin
 • 2% kalcium
 • Små mängder järn, magnesium, riboflavin, vitamin B6 och folat.

Hemlagat päronsaftrecept:

Följande procedur förklarar beredningen av päronsaft hemma:

 • Börja med att pressa frukten genom att tvätta frukten ordentligt. Vanligtvis utsätts frukten som visas i mini -mart -racken eller på gatustånden för mycket bakterier och föroreningar och blandning av det i din juice är ingen bra idé. Detta gäller inte bara päron utan även för alla andra frukter som vi hämtar från bås eller montrar.
 • Skala nu det yttre locket. Det kommer inte bara att hjälpa dig att hålla din frukt säker och frisk utan kommer också att hjälpa dig i juiceprocessen. Skär frukterna i små tärningar, men inte för små. Vanligtvis kommer tre skivor av varje päron att göra.
 • Innan juiceprocessen, när du skär frukten, se till att du har skurat ur fröna.
 • Nu i en kokande kastrull med vatten, häll päronen i och vänta tills vattnet blir koncentrerat. Se till att vattnet är lämpligt i mängd, kanske två eller tre koppar. Om du har en diabetespatient i ditt hus, undvik nästa steg.
 • Du kan tillsätta socker eller sirap, bara lite av det för lite smak.
 • Vänta inte för länge i kokpannan annars börjar päronen att forma. Så fort vattnet börjar koncentrera sig så silar du av vattnet och lägger resten av päronet i mixerkvarnen eller helst en juicepress.
 • När päronen har blivit saftade eller blandade, kommer du att ha en tjock klick rester kvar och det är här du lägger till kokande vattenpanna för att späda ut konsistensen.
 • Att tillsätta enkelt vatten skulle förstöra koncentrationen så ibland hjälper druva eller äppeljuice också.

Nu fördelarna:

När det gäller fördelarna är päronsaft berikade med naturliga mineraler och nedanför ska vi se alla gånger päronsaft har hjälpt oss.

1. Kyleffekten:

När päronet är juicerat är nästa steg att förvara det i kylskåpet för senare användning och här kommer vår första fördel. Sommaren och stekande värme drar oss alltid till en kall dryck som en magnet och en nordpol. Vid denna tidpunkt skulle du omedelbart ge dig en svalkande lättnad om du bär en flaska färskt färskt päronjuice.

2. Vanliga sjukdomar:

Det vanliga problemet som vi möter säsong efter säsong är viral eller vanlig feber med ibland förkylning och ont i halsen. Det är här som päronsaften och dess kylande effekt kan kyla ner och minska din kroppstemperatur inifrån. Detta är ett bra sätt att bli av med kroppstemperaturen. Kylan lindrar den inflammerade halsen och ger omedelbar lindring.

3. Skölden:

K -vitamin i vår kropp skyndar till vår hjälp varje gång vi får ett snitt eller ett sår. Även om det i de första stadierna blöder dåligt, med tiden märker man att sårnätet skyddas och långsamt repareras. Nu är päronsaft ett lager av K -vitamin och kan hjälpa dig att inte bara hjälpa såret utan också arbeta med kalcium i kroppen för att göra dina ben starkare och friskare. Ett glas päronsaft om dagen kan lösa ditt problem med onormal blödning under långa timmar.

4. Sockernivå:

Sockernivån i vår kropp har något att göra med päronsaft. Ungefär som sårets koagulation kan skadas av överskott av socker i vår kropp, kan päronsaft tillsammans med koagulering hjälpa till att kontrollera sockernivåerna i vår kropp också. Med hög fiberhalt kan päronsaft enkelt hantera blodsockernivån.

5. Knäproblem och osteoporos:

Här upprepas fördelen med päronsaften för att låta dig veta hur mycket denna juice kan hjälpa inte bara dina enkla benproblem utan också de tuffaste sjukdomarna. Artrit är något vi alla är medvetna om där benen i knäplattan blir fragmenterade. Osteoporos ligger på samma nivå men här blir benen porösa på grund av brist på densitet. Päronsaften innehåller en stor mängd bor i sig vilket hjälper till att absorbera och behålla kalcium i kroppen och hjälper därför till vid dessa sjukdomar.

6. Pre Show Förberedelse:

Den nervösa blandningen av känslor inom dig själv har bubblat sedan förra veckan när du förbereder dig starkt inför din sångtävlingsfinal. Vid denna tidpunkt går din hals igenom en liten trycksituation som kan lindras genom att dricka päronsaft, helst med lite honung. På samma sätt kan slem i ett barns hals rensas ut genom att dricka päronsaft. Båda dessa tider ser dock till att saften är vid normal temperatur snarare än kyls.

7. Hjärtvård:

Päron är kända för att ha hög fiberhalt. Fibrer i vår kropp är ansvariga för kolesterol där de alltid håller kolesterolnivåerna i schack och låter hjärtat fungera ordentligt. Därför, om det finns någon som bor i din familj med en historia av hjärtsjukdom, är den bästa sjukdomen för honom eller henne ett glas färsk päronsaft varje dag.

8. Hud- och hårvård:

Päron är rika på antioxidanter som hjälper till att driva fria radikaler från kroppen för att skydda huden från skador. Det hjälper också till att förhindra tecken på åldrande genom att minska bildandet av rynkor. Päron har en naturlig förening som kallas “sorbitol” som kan ge näring åt ditt hår och göra dem glänsande, mjuka och starka.

Biverkningar av päronsaft:

Som med alla andra naturliga drycker har päronsaft sina egna biverkningar när de konsumeras i överskott. Effekterna är dock mycket små jämfört med de enorma fördelarna. De höga halterna av sorbitol i päronjuice kan resultera i lös avföring och diarréliknande symtom vid överskott. Annat än detta problem som uppstår mycket sällan, det finns inga kända biverkningar av att konsumera frukten.

Nästa gång du besöker fruktmarknaden, se till att ladda din korg med päron. Även om ett antal märken säljer färdiglagad päronsaft på marknaden, är dessa fulla av konserveringsmedel och inte helt säkra. Det är alltid bäst att förbereda din egen hemlagade päronsaft för maximal nytta.