En av de många typerna av apelsiner som har satts i rampljuset nyligen är en Minneola, apelsin eller Tangelo -frukten! Även kallad honungsklocka, för sin säregna klockliknande form, är Minneola -apelsiner kända för sin ljusa apelsinhud och saftiga fruktkött. De är kända under olika namn som “Narinja” på telugu, “Naarangee” på hindi, “MilirumArancu” på Tamil och “KittaleBanna” i Kannada. Minneola apelsiner är fyllda med vitamin C, kalcium och andra viktiga näringsämnen. Låt oss lära känna några mer intressanta Minneola -fördelar (Tangelo -fördelar) för hud, hår och hälsa.

Minneola -fördelar (tangelo

Vad är en Tangelo?

Minneola Orange eller Minneola Tangelo är en apelsinart som tillhör familjen citrusfrukter. Den vanliga Tangelo -säsongen börjar från januari till april. Dessa apelsiner kännetecknas av orangefärgad hud och saftiga segment inuti. Tangelo Orange är lika stor som en knytnäve och har en lätt att skala hud. De har mycket färre frön jämfört med de andra apelsinsorterna, vilket gör dem perfekta för att juicera eller sluka dem på språng!

Är Tangelo Fruit bra för hälsan?

Tangelofrukt är ganska fördelaktigt för din hälsa och erbjuder många fördelar. Det är lågt i kalorier och innehåller många viktiga mineraler och vitaminer. Tangelos är fyllda med kalcium för att stärka dina ben och tänder. De innehåller också naturliga antioxidanter som skyddar din kropp från många typer av infektioner.

Tangelo Vs Orange:

Huvudskillnaden mellan en tangelo och en apelsin är att Tangelo är en korsras av Tangerine- och Pomelo -frukter. Medan apelsin, å andra sidan, är en ren ras av citrusfamiljen. Apelsiner är vanligtvis söta eller sura i smaken, medan Tangelos har en lite söt och sur smak.

Tangelo näringsfakta:

Nedan listas näringsvärdet för Tangelo -frukt som väger 109 g (ca.):

 • Totala kalorier: 70
 • Totalt fett: 1 g
 • Totalt kolhydrater: 13 gram
 • Kostfiber: 2 g
 • Proteiner: 1 g
 • C-vitamin: 100 % av DV
 • Folat: 80 % av DV
 • Kalium: 6 %

Underbara Tangelo -hälsofördelar:

Här fick vi 16 imponerande minneola -fördelar för hud, hår och hälsa. Låt oss ta en titt på dem.

1. Tar bort fläckar och mörka fläckar på huden:

En av de bästa fördelarna med Tangelo är deras roll vid behandling av mörka fläckar och fläckar. De innehåller C -vitamin som är mycket viktigt för huden. Istället för att slänga skalen kan du torka dem i solen och använda den för en bra ansiktsmask.

Hur man använder:

 • Mal skalen efter att de har torkat tills de blir pulveriserade.
 • Blanda det med lite mjölk och skrubba det över hela ansiktet i fem hela minuter.
 • Detta ger ditt ansikte en omedelbar glöd och minskar alla slags mörka fläckar och fläckar.

2. Förhindrar acne:

Minneola är också bra när det gäller att behandla din hud och bekämpa akne. Det kommer att ta bort all överflödig smuts, sot eller bakterier som tenderar att samlas i ansiktet på grund av föroreningar. För detta måste du använda apelsinskalarna igen. Detta hjälper dig att bli av med skadligt avfall och gifter från din kropp och rena det från topp till tå. Minneola -apelsiner är så bra för din hälsa att du kan bekämpa hudolja med att minska finnar och fläckar effektivt.

3. Gör din hud ljusare:

De som har solbränd hud och vill göra det mer rättvist och vackert bör använda Minneola regelbundet. Detta kommer att ta bort överflödig solbränna från din hud och få den att se vacker ut också. Strukturen på din hud kommer att förbättras och du kommer att vara synligt rättvisare än tidigare.

Hur man använder:

 • Allt du behöver göra är att krossa segmenten av minneola -apelsinerna och tillsätta lite yoghurt till den.
 • Gör en pasta och applicera över hela ansiktet. Behåll den i femton minuter och tvätta av med kallt vatten.
 • Du kommer direkt att se skillnad.

4. Bekämpar ålderstecken:

Minneola kan också bekämpa anti-aging. Med tecken på åldrande menar vi mörka fläckar, matthet, finnar och rynkor. Om du är i början av trettiotalet måste du ha börjat uppleva problem som dessa. Detta beror troligen på bristen på fuktighet på din hud. Ett enkelt sätt att bekämpa detta problem är att använda en hälsosam minneola.

Hur man använder:

 • Ta skalet av denna frukt och skapa en ansiktsmask med honung och ostmassa.
 • Applicera över hela ansiktet och låt det stanna i cirka tjugo minuter. Tvätta av med kallt vatten.
 • Upprepa proceduren tre till fyra gånger i veckan för att se bästa resultat.

5. Blir av med pormaskar:

Minneola -apelsiner är också något du kan använda för att bli av med pormaskar.

Hur man använder:

 • Allt du behöver göra är att göra en fin pasta av apelsinskal och yoghurt.
 • Använd denna pasta över hela området där du har pormaskar och skrubba den väl.
 • Se till att du skrubbar i två hela minuter.
 • Låt det stanna i cirka femton minuter och tvätta sedan av det med kallt vatten.
 • Du kommer att bli av med blackheads effektivt bara inom ett par månader.

6. Återställer hudglöd:

De flesta kvinnor har klagat på att de har tråkig torr och ohanterlig hud. En enkel lösning på detta enorma problem är appliceringen av en fin Minneola apelsinspray.

Hur man använder:

 • Du behöver två apelsiner för detta. Extrahera saften ur dem och fyll den i din isbricka.
 • Förvara den nu i frysen i ett par timmar.
 • Gnugga dessa frysta apelsintärningar över hela huden kommer att lysa upp ditt ansikte och förfina dina porer samtidigt.
 • Du kommer att känna dig fräsch och föryngrad efter detta.

7. Villkor Ditt hår:

Minneola -apelsiner har ofta använts som utmärkta hårbalsam. Och stegen du måste ta för att förbereda detta är ganska enkla.

Hur man använder:

 • Ta bara apelsinjuice, vatten och lite honung.
 • Applicera denna blandning över hela ditt hår och låt den stå i tio till femton minuter.
 • Detta ger dig friskt, vackert och långt hår direkt.
 • Faktum är att du kommer att känna skillnad när ditt hår har torkat helt.

8. Förhindrar och behandlar mjäll:

Ett bra sätt att behandla mjäll är att använda några hälsosamma och välsmakande minneola -apelsiner. Allt du behöver för detta är saften av apelsinskal. Detta är en ganska gammal lösning och har använts i flera år för att behandla mjäll.

Hur man använder:

 • Ta saften och gnid över hela hårbotten.
 • Du måste skölja håret noggrant efter detta som tar bort mjäll och ger dig vackert och glänsande hår bara inom ett par dagar.
 • Minneola apelsiner är verkligen de bästa i branschen.

9. Stimulerar hälsosam hårväxt:

Apelsinskal kan också hjälpa dig att främja hårväxt. Den innehåller vitamin E som är mycket viktigt för ditt hår. Det kommer inte bara att förhindra håravfall utan också låta ditt hår växa tjockare och längre. Denna frukt är rik på folat och kan hjälpa till att stärka dina folliklar inifrån för att minska håravfallet.

10. Minneola fördelar för viktminskning:

En av de största fördelarna med Minneola är dess roll för att främja viktminskning. Eftersom den är låg i kalorier kan denna frukt hjälpa till att tillfredsställa hungernivåer utan att lägga till mycket massa i kroppen. De är också rika på kostfiber för snabb matsmältning. Tangelos kan också bränna dina fettceller och minska överflödigt fett som avsätts runt midjan.

11. Ökar immunsystemet:

Tangelos är rika på C -vitamin, med en frukt som levererar cirka 100 % av detta vitamin. Vit C är en naturlig antioxidant som kan skydda din kropp från många infektioner som orsakar bakterier och virus. Det kan också förhindra ett antal allergier, förkylningar, hosta och till och med dödlig cancer.

12. Ökar blodcirkulationen:

Dålig blodcirkulation i kroppen kan skada dina organ. Tangelos är fyllda med folat- och järnhalter, vilket kan förbättra ditt blodflöde genom att behandla förlusten av röda blodkroppar i kroppen. De hjälper till att syresätta dina organ och bana väg för bättre funktion.

13. Förhindrar cancer:

Tangelos innehåller olika typer av antioxidanter och flavonoider. Bland dem finns Flavanones, som effektivt kan minska risken att falla offer för cancer. Flavanones är också kända för sina cancerbekämpande förmågor genom att döda tumörcellerna och uppmuntra till sund celltillväxt.

14. Stärker ben och tänder:

Friska ben gör en frisk person. Tangelos är fyllda med viktiga mineraler som kalcium och magnesium som kan stärka dina ben och tänder. De hjälper till att minska risken för frakturer genom att förbättra din bentäthet. Att äta färska tangelos varje dag kan minska tandbrott och förlust.

15. Förhindrar njursten:

Studier visar att att dricka citrusjuice varje dag, särskilt Tangelo -juice, hjälper till att eliminera njurstenarna. Det sura innehållet i denna juice kan smälta dessa stenar och få dem att spolas ut genom urinen. Du kan äta ett glas Tangelo -juice i några dagar för att märka skillnaden.

16. Bra för hjärthälsa:

Tangelos är underbara för ditt hjärta genom att sänka dina kolesterolnivåer. Ackumulering av kolesterol i kroppen kan blockera dina artärväggar och begränsa passagerna. Detta kan leda till dåligt blodflöde och i slutändan leda till hjärtinfarkt. Kroniska hjärtpatienter kan ha stor nytta av en Tangelo.

Tangelo biverkningar:

Tangelo, liksom alla andra citrusfrukter, kan orsaka vissa hälsokomplikationer. Läs vidare för att känna till några av de vanliga Tangelo -biverkningarna för vår kropp:

 • Illamående
 • Hjärta bränner
 • Munsår
 • Irritation i magen
 • Känslighet i tänderna
 • Interferens med vissa mediciner

Är du inte förvånad över att läsa ovanstående otroliga minneola -fördelar? Tangelo växte ofta i de flesta bakgårdar och var en stor delikatess i tiden. Denna fantastiska frukt åtnjuts av både vuxna och barn och används till och med i många recept. Från smaksatt ris till en syrlig efterrätt, en Tangelo kan fås i många andra former än juice eller hel frukt. Så vad väntar du på? Dags att jaga efter några säsongsbetonade Tangelos!