Eplecidereddik, vanligvis kjent som ACV, har blitt brukt i mange århundrer for sine medisinske fordeler. Det var ganske populært blant de gamle perserne, som trodde på kraften til ACV for å behandle mange problemer, inkludert reduksjon av fettceller, flass og til og med tannpine. Apple Cider Eddik har et mylder av fordeler for menneskeheten, spesielt for sine antiseptiske og antibakterielle egenskaper. Det er en av de mest brukte “medisinene” hjemme hos de fleste mødre. Eplecidereddik tilberedes ved å gjære eplejuicen i omtrent en måned. Selv om ACV er mye brukt for å behandle mange helseproblemer, kommer det med sitt eget sett med ulemper. I denne artikkelen skal vi diskutere i detalj om bivirkninger av eplecidereddik.

Hva er eplecidereddik?

Eplecidereddik er en gjæret væske laget av epler. Det innebærer en totrinns prosess der de kuttede eplene kombineres med gjær for å omdanne sukker til alkohol. Denne alkoholen blir deretter gjæret ytterligere ved å tilsette bakterier for å få eddiksyre. Eddiksyre er ansvarlig for syrlig smak og sterk, skarp lukt av væsken. Annet enn eddiksyre, består eplecidereddik også av eplesyre og vann. Dette er en ekstremt lavt kaloriinnhold, med 15 ml servering som bidrar til bare tre kalorier.

Bivirkninger av eplecidereddik

Bivirkninger av eplecidereddik:

Selv om vi kjenner til de mange fordelene med ACV, kan dens ulemper ikke overses. Nedenfor er noen av bivirkningene av Apple Eddik:

1. Problemer med kvalme:

Det er mange mennesker som klager over at det å ta eplecidereddik daglig fører til kvalme. Det kan ikke gå til det ekstreme å forårsake oppkast, men så er det et par timer når du kan føle deg kvalm. Dette kan være irriterende å møte hver dag. Man bør ikke ta eplecidereddik på tom mage under slike forhold. Vanligvis tar det tidlig morgen kvalme.

2. Magekramper:

En av eplecidereddik -ulempene er å oppleve milde til alvorlige magekramper. Dette strekker seg ofte i et par timer og kan være ganske ubehagelig. Dette er på grunn av den sure naturen og kan holdes i sjakk ved å inkludere litt natronpulver i løsningen mens du drikker det.

3. Årsaker til kviser:

Er du noen som er bevisst på huden deres? Hvis ja, bør du være oppmerksom på at et eplecidereddik daglig kan føre til dannelse av akne på huden. Eplecidereddik hjelper til med å rense urenheter fra huden som kommer på overflaten av huden i form av kviser og kviser. Det vil avta om et par uker, slik at du kan fortsette med eplecidereddikdosen din.

4. Kaliumkrise:

Bruk av eplecidereddik er kjent for å senke kaliumnivået i kroppen og reduserer mineraltettheten i beinene. Dette er bare i tilfelle av overdreven forbruk som også forårsaker ekstreme situasjoner som osteoporose. Dette er en av de mindre kjente bivirkningene til Apple Cider.

5. Hodepine:

Hodepine er en av de vanligste ulempene med eplecidereddik. Dette vil oppleves av og på og i de neste 2-3 ukene. Det er bare et tegn på at kroppen blir avgiftet. Det er ingenting å bekymre seg for før smertene er for alvorlige. Hvis det vedvarer i mer enn tre uker, kan du være allergisk mot eplecidereddik, og derfor bør det stoppes.

6. Kløe:

Mange opplever kløe i kroppen etter å ha spist eplecidereddik de første dagene. Dette skjer ikke på grunn av utslett og er en allergisk reaksjon på forbruk. Hvis en slik bivirkning oppstår, bør man umiddelbart stoppe bruken av denne væsken. Man kan også forhindre væsken i noen dager og deretter konsumere igjen for å se om problemet vedvarer.

7. Effekter på tannemaljen:

De sure nivåene av eplecidereddik har en negativ innvirkning på tannemaljen og får den til å ødelegge. Det gir også et gult skjær til tennene og gir følsomhet for tennene. Du kan ha eplecidereddik med et sugerør for å sikre at den ikke kommer i kontakt med tennene. Man kan også pusse tennene etter eplecidereddik for å redusere effekten av syren på tennene og emaljen.

8. Fordøyelsesbivirkninger:

Å oppleve fordøyelsesforstyrrelser er en av å drikke bivirkninger av eplecidereddik. Det bremser prosessen med matabsorpsjon i fordøyelseskanalen og kan føre til dårlig fordøyelse. Dette kan også føre til økt blodsukkernivå og øke tilstanden til Gastroparesis.

9. Sårbrann:

En brennende følelse i spiserøret er en av de vanlige ACV -bivirkningene. Eddik er vanligvis etsende stoff som kan føre til brenning av følsomme områder som hals. Dette kan resultere i alvorlig smerte og ubehag ved svelging i et par dager. Det anbefales å holde ACV borte fra barn.

10. Hudforbrenning:

Å være ekstremt høy i eddiksyre, kan påføre ACV direkte på huden føre til brannskader. Selv om det er foreslått som en behandling for fjerning av føflekker og hudinfeksjoner, bør ACV aldri påføres direkte på følsomme områder, da det kan forårsake alvorlige brannskader og forverrede tilstander.

11. Mage -tarmproblemer:

En av eplecider ulempene er å oppleve fordøyelsesproblemer som sår, magesår, kramper og kvalme. Mange mennesker opplevde også en nedgang i appetitt og en følelse av metthet etter å ha tatt ACV. Selv om det kan være riktig i noen tilfeller, kan denne tilstanden føre til ernæringstap og til slutt sult og svakhet.

Anbefalt sikker dosering av eplecidereddik:

For å forhindre bivirkninger av eplecidereddik, følg disse tipsene for å spise det trygt:

  • Spis alltid i begrensede mengder med ikke mer enn 30 ml ACV per dag.
  • Hvis du har tannfølsomhet, anbefales det å bruke et sugerør for å redusere kontakten med tennene.
  • Hvis du har Gastroparesis, begrenser du inntaket til 1 ss eller 15 ml per dag.

Vi håper denne guiden hjalp deg med å forstå bivirkningene av ACV. Med mange artikler på Internett, som fremhever fordelene med denne væsken, har mange en tendens til å overse bivirkninger og helsekomplikasjoner som kan oppstå ved for mye forbruk. Eplecidereddik kan være potensielt farlig for personer som har sensitiv mage og aldri må inntas direkte. Det anbefales alltid å fortynne med vann for å unngå uønskede helserisiko. Ikke glem å skylle munnen etter å ha drukket ACV for å forhindre erosjon av tannemaljen. Forsiktig forbruk av ACV kan føre til mange fordeler som oppveier risikoen.